Saopštenje sa održane konferencije za medije povodom 26. Đurđevdanskog festivala dječije pjesme

Devetnaest novih Đurđevdanskih zvjezdica vas poziva na najbolju zabavu u regionu!

Mališani iz Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije sutra od 20 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ pjevaju 16 novih dječijih hitova!

Svi  učesnici su već u Banjaluci, a nakon današnje Konferencije za medije, od 12 do 14 časova učestvuju na revijalnom koncertu u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ gdje će predstaviti svoje vokalne mogućnosti i šarm publici.

U popodnevnim časovima ih očekuje i tehnička proba u Sportskoj dvorani „Borik“ a 10. maja su u 10 časova u posjeti Gradonačelniku Banjaluke a očekuju ih i generalne probe pred finalni nastup u 20 časova.

Ulaznice za Festival po cijeni od 1KM možete kupiti u Sportskoj dvorani „Borik“ i na portirnici RTRS-a, a kao i prethodnih godina sav prihod ide u humanitarne svrhe. Ove godine u humanitarni fond ulazi i sav prihod RTRS-a od glasanja za nagradu publike, a kome će novac iz humanitarnog fonda biti dodijeljen odlučuje upravo pobjednik, odnosno u slučaju dueta pobjednici sms glasanja, naravno uz pomoć svojih roditelja.

Sve kompozicije i učesnike ovogodišnjeg festivala, kao i pravila za glasanje za nagradu publike možete pronaći na fejsbuk stranici festivala, DJURDJEVDANSKI FESTIVAL, kao i na sajtu djeca.rtrs.tv

 Talentovane male izvođače tokom godina uvijek su ocjenjivali renomirani i priznati vokalni solisti, muzički pedagozi, kompozitori i tekstopisci, pa tako i ove godine možemo ponosno da predstavimo naš žiri:

  1. Jelena Tomašević, pop pjevačica iz Srbije, ujedno i predsjednica festivalskog  žirija
  2. Aleksandar Jošić, muzički urednik programa Televizije RS
  3. Igor Divljak, muzički urednik Radija Republike Srpske
  4. Maja Tatić, muzički producet Muzičke produkcije RTRS
  5. Goran Vuleta, muzički pedagog i kompozitor iz Prijedora
  6. Nina Deretić, muzički pedagog i kompozitor iz Banjaluke
  7. Aleksandra Turova, izvođač prošlogodišnje pobjedničke kompozicije

Ove godine na Festivalu dodjeljujemo sljedeće nagrade:

  1. tri nagrade za kompoziciju, od kojih je prva, ujedno i glavna nagrada Festivala, i nosi ime Jadranke Stojaković (Novčani iznosi za 1. 2. i 3. nagradu su: 1500KM, 1000KM i  500KM)

Ostale nagrade su:

  1. prva, druga i treća nagrada za interpretaciju (500KM, 300KM, 200KM)
  2. nagradu za najbolji aranžman (300KM)
  3. nagradu za najbolji tekst  (300KM)
  4. nagradu za najbolji scenski nastup (100KM)
  5. Imamo i nagradu žirija učesnika, o kojoj  odlučuju sami izvođači (100KM)
  6. a SMS glasanje, koje je u toku, odrediće ko dobija NAGRADU PUBLIKE (200KM) i ujedno će odlučiti kome će uručiti cjelokupan iznos iz humanitarnog fonda Đurđevdanskog festivala.

Ove godine tim Đurđevdanskog festivala spremio je mnoštvo iznenađenja za publiku, tako da su voditelji i domaćini na festivalu glumački par Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki, a predsjednica žirija i gost revijalnog dijela festivala je pjevačica Jelena Tomašević.

Vidimo se 10. maja od 20 časova u Dvorani „Borik“!