Изабрани побједници Фестивала, отпјевано 16 нових хитова!

Малишани из Босне и Херцеговине/Републике Српске, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије вечерас су у препуној Спортској дворани „Борик“ отпјевали 16 нових дјечијих хитова!

Уз огромну подршку распјеване и разигране публике, бодрење водитељског пара „Окија и Бокија“ као и предсједнице жирија Јелене Томашевић свих деветнаестеро малишана је бриљирало на својим наступима!

Члановима жирија, а вјерујемо и публици у Дворани и испред малих екрана било је тешко да изаберу фаворите, но ипак, награде су морале бити подијељене па вам представљамо овогодишње побједнике:

Награду жирија учесника бирали су наши млади такмичари у бекстејџу, између себе, гласањем, а награду је освојила Калина Антонија Гајић.

Награде жирија:

Жири је пажљиво преслушао све пјесме и солисте и сматра да је најбољи текст на овогодишњем фестивалу Радмила Зорић, за композицију „Дивно је небо дјечије“ коју је извела Екатарина Тарабић.

Најбољи аранжер овогодишњег фестивала је Тихомир Прерадовић за аранжман композиције „Овдје припадам“ .

Награду за најбољи сценски наступ освојила је Елена Кесић за копозицију “Вилинска пјесма“.

Награђени интерпретатори овогодишњег фестивала су: Љиљана Плавшић која је освојила треће мјесто, Вера Кашина која је освојила друго мјесто, а за најбољег интерпретатора жири је прогласио Комнена Вуковића, који је пјевао композицију „Чувам свијет“.

Награда публике:

Публика је у протекле двије седмице имала прилику путем смс-а гласати за омиљену композиоију, односно итерпретаторе тих композиција. Комплетне пјесме могле су се преслушати на званичној фестивалској и фејсбук страници.

Највећи број гласова освојила је Елена Кесић за копозицију “Вилинска пјесма“.

Као што смо већ рекли, извођач са највећим бројем гласова одлучује у које сврхе ће РТРС донирати новац прикупљен од продаје улазница и смс гласова, тако да је Елена, уз помоћ родитеља одлучила да новац дамо дому за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић” у Бањалуци.

Главне награде фестивала:

Награде за најбоље композиције Ђурђевданског фестивала 2019. године су:

Трећом наградом фестивалског жирија награђен је аутор Немања Михајловић за композицију “Верујем“, коју је извела Љиљана Плавшић.

Другу награду аутору музике за композицију освојио је Младен Матовић, за копозицију “Вилинска пјесма“, коју је извела Елена Кесић.

Наградом “Јадранка Стојаковић” за најбољу композицију Ђурђевданског фестивала 2019. награђује се композиција “Плес“ за коју је музику, текст и аранжман писао Игор Вукојевић, а коју је извела Николина Лазић.