Учесници фестивала 2007

Теодора Билановић

Теодора Билановић је рођена 26.08. 1995. године у Бања-луци. Ученица је шестог разреда Основне школе “Вук Караџић“ и четвртог разреда Музичке школе “Владо Милошевић“ и свира виолончело. Такође, свира у малом оркестру музичке школе. На такмичењу музичких школа Републике Српске, у априлу 2007, оркестар је освојио прво мјесто. Као мала, Теодора је пјевала у дјечијем хору “Врапчићи“, а касније и у “Зептелићима“.
Водила је радио емисију “Цврчак Зврчак“. Такође, пјева и у школском хору. Са Николином Војновић на Ђурђевданском фестивалу 2005. године представиле су се пјесмом “Ја нисам само дијете“, аутора Динка Благојевића.

 

Ана марија Крамарић

Ана марија Крамарић долази из Тара, малог мјеста у Истри. Има 10 година, а пјевањем се бави од своје пете године. Као сасвим мала имала је запажене резултате у свом родном граду Слатини. Након тога је дошла живјети у Истру. Редовно осваја награде на дјечијим фестивалима у Истри, Словенији и Хрватској. Тако је прошле године у Бузету, на дјечијем фестивалу „Мали велики микрофон“, освојила награду жирија за интерпретацију. Осим што воли пјевати Ана Марија обожава плес, друштво, као и своја два млађа брата.

 

Владан Цвијић

Владан Цвијићје рођен у Бањалуци. Одличан је ученик V разреда основне школе „Вук Стефановић Караџић“ у Подбрду код Мркоњић Града. Музику воли од малена. Прошле године учествовао је на Ђурђевданском фестивалу са пјесмом „Краљ“. Наступао је више пута на разним свечаностима у Бањалуци и Мркоњић Граду. Члан је Културно-умјетничког друштва „Петар I Карађорђевић“ из Мркоњић Града. Воли фудбал и похађа школу фудбала. Воли дружење и весели се путовањима. Поносан је што ће и ове године учествовати на Фестивалу у Бањалуци.

 

 

Горана Дивљак

Горана Дивљак је рођена 21.07.1995. године у Бањалуци. Похађа шести разред основне школе „Георги Стојков Рaковски“, такође у Бањалуци. Члан је школског хора и Дјечијег хора „Јединство“. Учествовала је на многим школским приредбама као солиста. Тренира одбојку у школском клубу.

 

 

Душица Благојевић и Марко Јованчић

Душица Благојевић је рођена 21.12.1996. године. Живи у Источном Сарајеву и одлична је ученица петог разреда основне школе у Мокром код Пала. Воли математику, али су њене највеће љубави музика и плес. Похађа други разред музичке школе на Палама и члан је фолклорне секције. Учесник је прошлогодишњег Ђурђевданског фестивала, на коме је наступила с пјесмом „Маслачак и љубичица“. Прошле године наступала је и на фестивалу „Дјеца пјевају хитове“, гдје је освојила другу награду публике.
Марко Јованчић је рођен 31.03.1996. године у Источном Сарајеву, општина Касиндо. Има старијег брата Ђорђа и малу сестру Ану. Ученик је петог разреда Основне школе „Свети Сава“ у Тилави. Одличан је ученик. Осим ове школе, похађа и Музичку школу у Источном Сарајеву. Трећи је разред и свира хармонику. У тој школи је одличан учени и најбољи у својој класи. Учествује на свим концертима који се одржавају на нивоу Музичке школе. Ђурђевдански фестивал прати уназад неколико година, тачније од 2001. године када му је брат пјевао на Фестивалу.

Катарина Богићевић

Катарина Богићевић има 9 година. Други је разред Oсновне школе „Павле Ровински“ У Подгорици (Црна Гора). Иде у музичку школу „Васа Павић“, свира виолину и иде на балет. Пјевањем се бави од своје четврте године. Има снимљених 12 пјесама и 3 музичка спота. Учествовала је на многим фестивалима и освајала многобројне награде: „Златни Цекин“ Нови Сад 2003., „Наша радост“ 2004. – награда за сценски наступ, „Наша радост“ 2005. и 2006. год. – награда дјечијег жирија на најбољу композицију и сценски наступ. Побједник је зрењанинског фестивала „Sunflower kids 2006“, „Златна пахуља“ Рожаје 2007., „Мале скале“ Бијела 2007.
У слободно вријеме Катарина похађа школу глуме.

 

Јована Танасић

Јована Танасић је рођена 29.10.1997. у Бањалуци. Ученица је четвртог разреда Oсновне школе „Георги Стојков Раковски“. Иде на кошарку и чланица је UMS – школе за тaленте. Хобији су јој пјевање, цртање и плес. У хороскопу је шкорпија. Воли да путује по егзотичним дестинацијама. И она стварно жели брата или секу.

 

 

 

Сенад Шељагић

Сенад Шељагић је рођен 4. априла 1996. године и живи у Јањи у петочланој породици. Афинитет према пјевању је показао изузетно рано, још као петогодишњак. Похађа пети разред основне школе „Меша Селимовић“ у Јањи и одличан је како у учењу, тако и у владању. Хоби му је свирање хармонике и иде у први разред музичке школе. Много воли да пјева. На фестивалу „Дјеца пјевају Семберији“ организованог у Вијељини, два пута је (2005. и 2006.) заузео треће мјесто. У слободно вријеме воли да игра фудбал и кошарку.

 

 

Исидора Новић

Исидора Новић је рођена 16.маја 1997. године у Приједору. Ученица је четвртог разреда Основе школе „Десанка Максимовић“ и првог разреда Музичке школе у Приједору. Учи да свира клавир. Омиљени предмети су јој ликовно васпитање и српски језик. Воли да плеше и да пјева, нарочито за маму, тату, брата, баку, деку и другаре. Неко вријеме је ишла у балетску школу која је на њену велику жалост престала са радом. Прије спавања чита приче и бајке а онда дуго
размишља о ономе што је прочитала, па се понекад мама и тата љуте. Цијела породица и сви њени другари су одушевљени што ће наступити на Ђурђевданском фестивалу и потрудиће се да се добро забави, понешто научи и свима (учитељици и наставници пјевања) приреди велику радост и задовољство и да им тако захвали за сву љубав коју су јој дали.

 

Милица Радић

Милица Радић има десет година и одлична је ученица петог разреда основне и другог разреда музичке школе (одсјек клавир). Учествовала је на многим фестивалима „Ђурђевдански фестивал 2006“ Бања Лука, „Sunflower kids“ Зрењанин (2. мјесто), „Дида чаролија“ Београд, „Кол’ко снаге хумска земља има“ Невесиње (изворна народна пјесма, 1. мјесто). Учествовала је и на фестива-лима у Требињу, Фочи и Љубињу и остварила запажене резултате. Посебно јој је драго што ће поновно наступити на Фестивалу у Бањалуци и представљати мали град на југу Херцеговине, Љубиње.

 

 

Кристина Светличнаја

Кристина Светличнаја је рођена 1998. године у Минску (Бјелорусија). Солисткиња је Образовног театра естрадне умјетности „Колорит“. Већ је освајала награде на међународним такмичењима. Завршава снимање албума на коме ће бити 16 пјесама.

 

 

 

Миња Шукало

Миња Шукало је рођена 05.03.1997. године у Градишци. Живи у Новој Тополи. Одлична је ученица основне школе “Петар Кочић“. Воли музику и радо пјева. Члан је школског хора. Похађа и први разред Музичке школе “Бранко Смиљанић“ у Градишци. Свира клавир. Весела је дјевојчица, комуникативна и дружељубива. Са одушевљењем је прихватила обавезе око приреме за учешће на Ђурђевданском фестивалу.

 

Иван Ботезар

Иван Ботезар је рођен 06.12.1995. године у Ријеци. Судјеловао је на бројним дјечијим фестивалима. Награде на међународним фестивалима:
2006. (Италија) – друга награда жирија
2006. (БиХ) – трећа награда жирија за интерпретацију пјесме „Un mondo migliore“.
2007. (Хрватска) – прва награда жирија као најбољи извођач за пјесму „Симпатија“. Иван је ученик шестог разреда основне школе, те петог разреда Основне музичке школе у Поречу – одсјек хармоника и члан је секције „Minicantanti“ при Заједници Талијана Вижинада. Члан је одбојкашког и ногометног клуба.

 

Тара Трнинић

Тара Трнинић је рођена 29.11.1995.год. Основну школу похађа у Лакташима (VI 2) и одличан је ученик. Такођер је ученица IV разреда основне музичке школе „Опус“ у Бањалуци, смјер клавир, код професора Александра Ковачевића. Воли пјевати па поред школског, стални је члан хора „Пчелице“. И у солистичким наступима остварила је запажене резултате на различитим фестивалима, а неки од њих су Међународни дјечији фестивал „Пчелице“ – награда жирија и „Дјеца пјевају хитове“ – II мјесто. Своје слободно вријеме проводи у друштву другарице Тамаре, у вожњи бициклом, клизаљкама и ролшуама, а понекад иде и у риболов. Омиљена храна су јој татине шпагете и мамин бифтек. Од пића воли све воћне сокове. Животиње обожава, али предност даје мацама, а има их 7.

Емина Исламовић

Емина Исламовић је рођена у Минхену ( СР Њемачка ). Са родитељима живи у Сарајеву. Ученица је петог разреда основне школе „Грбавица 2“ и четвртог разреда Основне музичке и балетске школе Ново Сарајево, одсјек клавира. Све разреде у обје школе завршила је одличним успјехом. Јако воли природу, одлично плива и јаше коње. Истакнути је члан карате клуба „Сенсеи“ и носилац је зеленог појаса. У свијет дјечије пјесме Емина је закорачила од своје четврте године. Побиједила је три пута заредом на различитим фестивалима дјечије пјесме. Побједница је престижних фестивала. „Мали шлагер“ (2005.), „Лино фест“ (2006.) и Интернационалног фестивала у Горажду „Шта се пјесмом сања“ (2006.). Аутори све три побједничке пјесме су Јасна и Аднан Мушановић. На Интернационалном фестивалу у Рожајама (Црна Гора) 2007. освојила је специјалну награду дјечијег жирија. Емина са својим композиторима тренутно завршава свој мултимедијални пројекат (CD i DVD) под називом „Мали Клаун Рики Браун“.

Маја Мазић

Маја Мазић је ученица петог разреда Основне школе „Светозар Марковић“ у Новом Саду. Има 11 година. Похађа Музичку школу „Јосип Славенски“ и свира клавир. До сада је освојила 12 награда и то 11 у земљи и једну награду на Међународном такмичењу младих пијаниста у Паризу, априла 2006. године. Поред свирања, Маја се бави и пјевањем у чему је, такође, постигла значајне резултате. Иза себе има велики број телевизијских наступа у дечијим емисијама и учешћа у радио програмима. Маја је учествовала и на престижном међународном фестивалу „Златни цекин“ у Италији. Године 2004. Маја је добила прву награду за интерпретацију на фестивалу „Златно звонце“ у Новом Саду, а те исте године на међународном фестивалу „Ти амо“ награду за интерпретацију. Године 2005. Маја је добила награду за интерпретацију на међународном фестивалу у Зајечару. На међународном фестивалу „Звездички“ у Прилепу 2006. године, Маја је у својој категорији, у групи естрадних вокала освојила прву награду. У Новом Саду је 2006. године на међународном фестивалу „Шкољкице“ освојила прву награду. Учесник је „Змајевих дечјих игара“ у Новом Саду.

Семир Драгановић

Семир Драгановић је рођен 15. новембра 1995. године у Grevenbroichu (Њемачка). Похађа пети разред Основне школе „Кључ“ у Кључу, а истовремено и други разред музичке школе за клавир. Одличан је ученик у обје школе. Члан је Културно-умјетничког друштва „Наша Младост“ из Кључа, као вокални солиста и као члан плесне групе. Музиком се почео бавити са навршених 10 година. До сада је имао и неколико запажених наступа, међу којима можемо издвојити: I мјесто на такмичењу „Караоке шанса“ 2005. у Санском Мосту, II мјесто на манифестацији „Дјеца пјевају прољећу“ као и II мјесто на такмичењу „Дјеца пјевају хитове 2006“, такође у Санском Мосту и IV мјесто на такмичењу у Ливну у конкуренцији старијих такмичара. Воли да игра фудбал, одбојку, сакупља сличице и постере познатих фудбалера, као и омиљених пјевача.

 

Слађана Станишић

Слађана Станишић је рођена 8. фебруара 1997. у Шамцу. Иде у четврти разред основне школе „Шамац“ у Шамцу и одлична је ученица. Похађа часове плеса и фолклора. Хоби јој је пливање и скијање. Воли животиње и увијек има по неколико кућних љубимаца. Свој солистички концерт имала је 8. јануара 2007. године у свом родном граду. На дјечијем фестивалу „Растимо здраво са пјесмом“, који се сваке године одржава у Шамцу, редовно осваја прво мјесто. Била је учесница Ђурђевданског фестивала 2005. године, фестивала „Пчелице“ Лакташи 2006. год. Ове године се такођер, припрема и за Дјечији фестивал у Бијељини.

Фатмир Сулејмани

Фатмир Сулејмани је рођен 01.08.1995. године. Похађа основу школу у Брезовом пољу у Брчко дистикту и иде у пети разред. Упоредо са основном школом похађа Mузичку школу у Брчком, одсјек клавир у класи проф. Сузане Петрић. На првом наступу на фестивалу дјечије пјесме у Брчком и осваја прву награду за интерпретацију, а одмах наредне године осваја „Grand prix“. У међувремену наступа у ревијалном дијелу на фестивалима дјечије пјесме у Доњем Милановцу, Бањалуци, Бијељини и Зворнику.

 

 

Анастасија Макулкина

Анастасија Макулкина је рођена је 18. априла 1996. године у Кијеву, у Украјни. Она је из умјетничке породице и воли пјевање још откад је била јако мала. Њен је дјед пјевао у Украјинској народној Опери. Када је имала 3 године уписала се у дјечије шоу-позориште “Чунга, Чунга“, гдје је имала плесне, умјетничке и часове пјевања. 2003. године Анастасиа је освојила своју прву награду – треће мјесто на Међународном фестивалу у Кијеву. Касније исте године, добила је захвалницу од Града Кијева и Кијевског центра за младе због свог доприноса и јачању идеје о миру међу дјецом из различитих држава. 2003. побједница је такмичења за талентовану дјецу “Корак Према Звијездама“, на Украјинској телевизији, као и побједница Међународног дјечијег фестивала „Талетов свијет“. Године 2004. била је трећа на фестивалу “Златна Јесен“ у Мађарској и друга у Бугарској. Године 2005. године, Анастасиа је освојила друго мјесто у Москви на Међународном такмичењу „Open Europe“, a сљедеће је године била побдједница на Украјинском фестивалу „The Song Vernisage“. Ове 2007. године, била је друга на Међународном фестивалу “Златни Феникс“ у Санкт Петерсбургу (Русија).

Ивана Кањуга

Ивана Кањуга је рођена 20.11.1995. у Градишци. Иде у Основну школу “Свети Сава“, шести je разред и одлична је ученица. Такође, похађа четврти разред Oсновне музичке школе “Бранко Смиљанић“ у Градишци – одсјек виолина. Члан је UMS – ове школе за таленте. Tренира карате 6 година и има плави појас. Обожава слушати музику, пјевати и свирати виолину. Од музичких жанрова најдражи су јој поп, R’n’B и хип-хоп. Њене омиљене пјевачице су Бијонси и Весна Писаровић, а од пјевача Ашер, Акон и Тоше Проески. У будућности планира бити пјевачица и глумица. Омиљена боја јој је роза, а хоби скупљање салвета, ролање и слушање музике. Први пут учествује на Ђурђевданског фестивалу и веома је поносна на себе.

 

Касиа Бела

Касиа Бела је рођена 04. августа 1995. године. Касиа је по први пут наступала када је имала само двије године, а учестало наступа на концертима од своје пете године. Добитница је награда са 30 такмичења и фестивала одржани у Пољској и у иностранству и чак је три пута била добитница Гранд прија. У 2006. години постала је добитница главне награде у такмичењу дјечијих пјесама у Калисзу (Пољска). Наступала је у Чешкој, Грчкој, Италији, Ирској и Естонији и у 6 година сакупила више од 90 наступа. Сада има и главну улогу у мјузиклу „Мала Принцеза“.

 

 

Теодора Стојиљковић

Теодора Стојиљковић је рођена 13. јануара 1996. године у Бањалуци. Похађа шести разред Основне школе „Младен Стојановић“ у Лакташима. Одличан је ученик. Уједно је и трећи разред Музичке школе „Владо Милошевић“ у Бањалуци. Свира клавир у класи професорице Мирне Савић-Бањац. Освојила је и неколико награда. На такмичењу музичких школа Републике Српске 2005. године освојила је треће мјесто. На међународном фестивалу младих пијаниста у Шапцу освојила је треће мјесто. На такмичењу музичких школа Републике Српске ове године освојила је такође треће мјесто. Музику обожава, па је Ђурђевдански фестивал за њу тренутно највећа преокупација, без обзира на резултат такмичења.

 

Наташа Керезовић

Наташа Керезовић је рођена 21. фебруара 1996. године у Брчком и ученица је петог разреда Прве основне школе у Брчком.
Похађа трећи разред Основне музичке школе у Брчком и свира клавир у класи наставнице Дане Тодоровић. Члан је хора Основне музичке школе, као и хора Прве основне школе. Учесник је фестивала дјечијих пјесама „Дјечија машта може свашта“ у Брчком 2007. године и у дуету са другарицом је пјевала пјесму „Драги стари учитељ“. Као члан Плесне школе „Себастијан“ учествовала је на такмичењу плесних парова „Брчко опен 2005“ и у категорији пионира освојила 3. mјесто.

 

Теодора Вукасовић

Теодора Вукасовић је рођена 03.06.1996. године у Требињу. Ученица је петог разреда Oсновне школе „Вук Стефановић Караџић“. Одличан је ученик. Хоби јој је пливање. Воли да слуша музику. Срећна је што ће учествовати на Ђурђевданском фестивалу и доћи у Бањалуку, у којој до сада никада није била. Ово је њен први фестивалски наступ.

 

 

 

Викторија Еори

Викторија Еори је рођена 28.11.1996. у Будимпешти. Иде у основну школу, али и у музичку школу гдје свира клавир и кларинет. До сада је већ наступала на MTV-u, на Свјетском првенству у боди фитне-су, у културним центрима и на Дјечијем умјетничком фестивалу у Мађарској. Воли рок, мјузикле и фолклорну музику. Учи енглески и највећи хоби јој је пјевање.