Потписан споразум о спонзорству Ђурђевданског фестивала

Данас je у свечаној сали РТВ Дома Радио-телевизије Републике Српске потписан је споразум о сгенералном спонзорству предстојећег Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бањалука 2014.

Стране потписнице споразума су дугогодишњи пријатељ фестивала Хипо Алпе Адриа Банк ад Бањалука и организатор фестивала РТРС – Јавни сервис Републике Српске.
Представник Хипо Алпе Адриа Банк ад Бањалука, директор, госп. Горан Бабић овом приликом рекао је: “Велико нам је задовољство што можемо подржати Ђурђевдански фестивал, једанаесту годину за редом. Хипо банка је друштвено-одговрна организација која на овај начин жели да узме учешће у битном друштвеном догађају који претендује да постане бренд Републике Српске!“

Представник РТРС, в.д. гене5ралног директора, госп. Драшко Милиновић изразио је задовољство поводом наставка сарадње са Хипо Алпе Адриа Банк ад Бањалука, а у вези са подршком Ђурђевданског фестивала казао: “Хипо банка свесрдно подржава овај пројекат Јавног сервиса већ дужи низ година и ми смо захвални што су препознали важност фестивала и његову тенденцију да постане један од заштитних знакова не само Јавног сервиса већ и Републике Српске. Надам се да ће се ова сарадња наставити и трајати још дуги низ година уз обострано задовољство!“

Овогодишње издање Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бањалука 2014. одржаће се у суботу,10.маја 2014. са почетком од 17.30 часова. Новина у односу на претходна издања фестивала је промјена локације одржавање фестивала. Фестивал је од ове године у телевизијској форми, односно, реализоваће се у потпуности у студијима Радио-телевизије Републике Српске.

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме одржава се од 1994. године. За двадесет година постао је најреспектабилнији фестивал дјечије пјесме у региону и шире. Дугогодишња традиција, квалитет композиција и извођача, модерна сценографија, медијска пажња, образовни и културни аспект, међународна културна сарадња и добра организација су само неки од елемената који оправдавају такве тврдње. Ђурђевдански фестивал је увелико превазишао пројектовани циљ Радио-телевизије Републике Српске, као организатора и постао препознатљив дјечији музички бренд.