Учесници фестивала 2010

Ана Круљ

Ана Круљ је рођена 21. августа 2000. године у Невесињу. Ученица је трећег разреда Треће oсновне школе и  другог  разред Основне глазбене школе „Иван Зајц“ у Мостару. Свира виолину и воли да пјева. Побједник је Tрећег васкршњег фестивала изворне пјесме у категорији дјеце 2008. године у Невесињу.

Ивана Дедић,  Душица Новковић, Анђела Марковић и Стефан Лопандић

Ивана Дедић  има 11 година. Члан је Дјечијег хора „Пчелице“ из Лакташа. Пјева и у школском хору и тренира ритмичку гимнастику. У слободно вријеме учи да свира гитару.  На VI интернационалном фестивалу “Пчелице“ освојила је прво мјесто у својој категорији, а на фестивалу „Ја сам твој друг“ у Пожеги освојила је „Grand Prix“.

Душица Новковић рођена је 17. септембра 2001. године. Трећи је разред Основне школе „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду и члан неколико школских секција. Први јавни наступ имала је са четири године. Учесница је бројних фестивала: „Дјеца пјевају граду“, „Чаролија“ (Србија) и добитница награда и признања. Музика и плес су њен свијет који је чине срећном и безбрижном.

Анђела Марковић има десет година и одлична је ученица четвртог разреда Основне школе „Јован Цвијић“ и другог разреда ниже музичке школе“ Владо Милошевић“ – одсјек клавир.  Учесница  је „Ђурђевданског фестивала“ 2008. године, а 2009. године је на „Лино фесту“ у Сарајеву освојила друго мјесто. Слободно вријеме проводи на планини Влашић. Велики је љубитељ природе и животиња.

Стефан Лопандић рођен је 29. новембра 2000. године. Живи у Добоју гдје похађа четврти разред Основне школе „Вук Стефановић Караџић“. Ученик је другог разреда Основне музичке школе „Маркош Португал“ у Добоју. Свира клавир. Воли умјетничку музику, али највише од свега воли да пјева. Ове године освојио је прву награду на Републичком такмичењу музичких школа у Бањалуци у категорији дуо клавир. Учесник је „Ђурђевданског фестивала“ 2009. године.

Нејра Мухић

Нејра Мухић је рођена 11.07.1998. године у Зеници. Поред основне школе похађа и музичку школу – смијер клавир. Први јавни наступ имала је већ са пет година , а учествовала је и на бројним дјечијим фестивалима на којима је и побјеђивала. Воли дружење, путовања.

Миа Малешевић

Миа Малешевић је рођена 25. јануара 2000. године у Бањалуци. Ученица је основне школе и учи да свира гитару и плеше.  Наступала је на „Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме“ 2009. године и фестивалу „Чаролија“ у Београду. Ове године представљаће БиХ на фестивалу „Славијански базар“ у Бјелорусији и вјерује да ће постићи запажен резултат.

Јована Леканић

Јована Леканић је рођена 3. јула 1998.године у Бањалуци. Oдлична је ученица шестог разреда. Учесник је  бројних такмичења. Општински је првак на такмичењу из енглеског језика, трећа из српског. Од другог разреда похађа курсеве енглеског, тренира одбојку и пјева у школском хору. Први пут  учествује на „Ђурђевданском фестивалу“.

Ирина Субашић

Ирина Субашић рођена је 28. октобра 1998. године у Бањалуци, гдје похађа шести разред основне школе и четврти разред ниже музичке школе. Свира клавир. Таленат за музику испољила је још у вртићу. Наступала је на неколико фестивала духовне музике у Подравској Слатини и Београду, а учествовала је на прошлогодишњем „Ђурђевданском фестивалу“.

Јелена Дејановић

Јелена Дејановић рођена је 23.јула 1998. године у Бањалуци. Похађа шести разред основне школе и четврти разред музичке школе – смијер клавир. Члан је хора музичке школе, гдје је наступала као солиста. У слободно вријеме похађа курс енглеског језика и бави се пливањем.

Јована Маџар

Јована Маџар из Бањалуке има десет година и ученица је петог разреда основне школе и другог разреда музичке школе. Свира клавир. Воли да пјева, плеше, свира, слуша музику. Учешће на Ђурђевданском фестивалу је њен први јавни наступ и прилика да љубав према музици употпуни новим искуством.

Неђица Мијајловић

Неђица Мијајловић рођена је 7. септембра 2001. године у Брчком гдје осим основне школе похађа и музичку школу. Свира клавир и пјева у хору. У слободно вријеме игра у фолклорном друштву и тренира карате. Учествовала је на фестивалу „Дјечја машта може свашта“ у Брчком, гдје је освајала награде за интерпретацију и сценски наступ.

Оливера Нукић

Оливера Нукић  има једанаест година и ученица је шестог разреда основне школе “Петар Мећава“ у Костајници. Обожава музику и од четврте године наступа на дјечијим фестивалима, на којима је остварила запажене резултате. Велика јој је жеља да своје пјевачко умијеће  покаже на највећем фестивалу дјечије пјесме у региону „Ђурђевданском фестивалу“. Ове године њен сан је испуњен.

Сара Бибић

Сара Бибић рођена је 25. јануара 1999. године. Живи у Котор Варошу гдје похађа пети разред основне школе. Ове године освојила је прво мјесто на XIV традиционалном фестивалу дјечије пјесме у Котор Варошу. Воли да пјева и већ годину дана чланица је црквеног хора.

Марија Валентић

Марија Валентић има једанаест година. Живи у Требињу и похађа основну школу и учи да свира хармонику. Наступала је на фестивалу „Звон звонке пјесме 2009“ у Требињу, а на овогодишњем Републичком такмичењу музичких школа освојила је друго мјесто. Радује се наступу на „Ђурђевданском фестивалу“ и доласку у Бањалуку.

Теодора Мајсторовић

Теодора Мајсторовић живи у Приједору. Има једанаест година. Свира гитару, пјева у хору, плеше, воли цртање и дружење са пријатељима.  На такмичењу  музичких школа у Београду у класи гитара, освојила је прву награду, а на недавно одржаном Републичком такмичењу музичких школа у Бањалуци освојила је, такође, прву награду.

Драгана Милошевић и Ђурђица Павловић

Драгана Милошевић живи у Лопарама где похађа пети разред основне школе „Свети Сава“ и одлична је ученица. Учествовала је на прошлогодишњем „Ђурђевданском фестивалу“, а на фестивалу у Брчком  „Дјечја машта може свашта“ освојила је другу награду. Драгана је вриједна, ведрог духа, воли да плеше и пјева у школском хору. У слободно вријеме слуша дјечију и забавну музику и жељела би да буде пјевачица.

Ђурђица Павловић је рођена 5. маја 1999. године у Бијељини. Поред основне похађа и музичку школу и  свира виолину. Први пут је наступила са двије године у вртићу. На фестивалу “Дјеца пјевају Семберији“ у Бијељини освојила је другу награду, у Мађарској награду за интерпретацију, а на фестивалу „Мали композитор“ у Бањалуци трећу награду.

Теодор Симеуновић

Теодор Симеуновић има једанаест година. Живи у Требињу. Похађа основну и музичку школу. Свира клавир. Воли да пјева духовну музику. У слободно вријеме игра фудбал. Учествовао је на „Ђурђевданском фестивалу“ 2008. године.

Жељана Станић

Жељана Станић рођена је 7. маја 2000. године у Фочи. Почела је пјевати са пет година слушајући побједничку пјесму „Евровизије“ „Молитва“. Члан је хорске секције. Игра у КУД у Калиновику и има ленту „Мала принцеза“. Обожава музику, пјевање и своју наставницу музичког Тању.

Доминик Драгузет

Доминик Драгузет је рођен 27.03.1999. године. Живи у малом мјесту Барбан, у Истри. Пјевање је његова љубав од малих ногу . Први пут је наступао на фестивалу “Мали велики микрофон“. Своје музичко умијеће и таленат показао је на више фестивала, како у Хрватској, тако и у региону. Представљао је Хрватску у Италији на престижном фестивалу музике“Сан Ремо Јуниор“.

Dominik Draguzet was born on March 27, 1999. He lives in a small place Barban in Istra (Croatia). Singing is his love from early age. His first performance was at the festival „Mali veliki mikrofon“. Dominik presented his music talents music at many festivals in Croatia and some other countries. Also, he represented his country at music festival „San Remo Junior“.

Викторија Фадеева

Викторија Фадеева рођена је 14.марта 2001. године у граду Мијасу у Русији. Већ са три године показала је наклоност према музици и пјевању. Учествовала је на бројним регионалним и интернационалним фестивалима, а побједница је манифестација „Popstars 2009“ „Sequins Southern Urals 2008“ и „Trixie 2009“.

Viktorija Fadeeva was born on March 14, 2001, in Russian town Mijas. When she was only three years old, she showed specific music talent. Viktorija performed at many regional and international festivals, and received first awards at music events, such as : „Popstars 2009“ „Sequins Southern Urals 2008“ and „Trixie 2009“.

Александра Бетанска

Александра Бетанска је рођена 23.априла 2000.године у Варшави.Похађа музичку школу и свира виолину.Од треће године била је водитељка дјечије ТВ емисије „5-10-15“. Учесница је бројних  интернационалних фестивала у Пољској, Италији, Бјелорусији. Њен таленат потврђују и бројне н награде, како за интерпретацију, тако и специјалне и grand prix награде.

Aleksandra Betanska was born on April 23, 2000, in Warsaw. She is attending School of music and plays violin. She worked as a presenter of TV show „5-10-15“, when she was only three. Aleksandra performed at festivals in Poland, Italy and Belarus. By now, she received number of awards, for interpretation and special „Grand prix“ awards.

Тања Марковскаја

Тања Марковскаја живи у Кијеву и има 10 година.Осим љубави према музици већ четврту годину је и мала манекенка. Од 2008. године учествује на  многим фестивалима на којима је освајала награде. Најдража награда јој је grand prix у Украјини на фестивалу „ On the wave Crest 2009”. Жели да се  у будућности  бави музиком.

Tatjana Markovskaya is ten years old and lives in Kiev. Apart from singing, she is a model too. Since 2008, she has been performing at music festivals, where she received many awards. The most important award, which Tanja received so far, is „Grand Prix“, which she got at the festival „On the wave Crest 2009“ in Ukraine. She would like to become professional singer in the future.

Изабел Иванова Петрова

Изабела Иванова Петрова је рођена 21. јуна 2000. године у Софији, гдје похађа трећи  разред Основне школе “Петар Динеков“. Од септембра 2009. године члан је  вокалног студија „Европа“ у родном граду. У слободно вријеме пише поезију. За своје стихове 2009. године добила је награду  од Центра за науку  и информисање „Ханс Кристијан Андерсен“ .

Isabel Ivanova Petrova was born on June 21, 2000, in Sofia, where she is attending third grade at Primary school  „Petar Dinekov“. Since September 2009, she has been a member of vocal studio „Evropa“, which is situated in her city. In her spare time, Isabel writes poems, and she was even awarded in 2009, by „Center for education and information – Hans Christian Andersen“.

Ђани Руђеро

Ђани Руђеро живи у једном мјесту у Напуљу под називом Сан’т Антонио Абате. Похађа музичку школу  и воли да пјева различите музичке стилове. Учествовао је на многим такмичењима и фестивалима. Посебну награду освојио је 2009. године на међународном фестивал младих талената “Eurokids”, гдје је представљао Италију. Ђани, такође воли и фудбал и његов омиљени фудбалски клуб је “Наполи”. Пјесма коју ће извести на фестивалу, говори о првој, невиној љубави. Чак и дјеца могу да пате због љубави.

Gianni Ruggiero lives in Sant’Antonio Abate (Napoli). He studying music and he likes to sing across various kind of music. He took part at various contest and Festival. In 2009 he won a special prize at “ Eurokids ” International contest of young talents, representing Italy. Gianni like the soccer and his favourite team is the Naples. The song that Gianni will perform speacks of the first tender and innocent love. Even a child can suffer for love.

Катарина Кочетова

Катарина Кочетова рођена је 8. марта 2001. године у Кијеву. Потиче из музичке породице. Од 2003-2006. године похађала је лицеум у Кијеву, као и школу за професионалне манекене Оксане Николаенко „Елит-мода“. 2007. године уписује музичку школу, одсјек клавир. Члан је дјечијег хора „Чаролија“. Од 2009. године живи у Београду. Исте године постаје и финалиста првог серијала „Ја имам таленат“ у Србији. Награђена је као најмлађи интерпретатор фестивала „Чаролија“ 2006. године. Лауреат је специјалне награде на такмичењу „Мали виртуоз“ у  Београду 2009. године и III награде на Републичком такмичењу из клавира исте године.

Katarina Kocetova was born on March 8, 2001, in Kiew. Since 2003 to 2006 she has been attending liceum in Kiew and school for professional models „Elit – mode“ by Oksana Nikolaenko. She enrolled in school of music in 2007, where she started to play piano. She is a member of children’s chorus „Magic“. Since 2009 she has lived in Belgrade. The same year she became a finalist in the first TV show „I’ve got a talent” in Serbia. She was awarded the youngest interpreter at the “Magic””festival  2006. She received special award at the competition “Mali virtuoz” in Belgrade  2009. and and she was awarded third place in the “Republic competition” in piano players.

Мaлина Уеда

Мaлина Уеда је рођена 8. децембра 1998. године у Чиби, Јапан. Од четврте године живјела је у Бечу, а од 2006. године живи у Сарајеву. Ученица је међународне школе „QSI International School“ у Сарајеву.  Воли да свира виолину и да чита књиге. Говори јапански, енглески и њемачки језик.

Malina Ueda she was born December 8, 1998, in place Chiba in Japan. When she was four, she lived in Vienna and she has been living in Sarajevo since 2006.  Malina is a member of international school “QSI International school” in Sarajevo. She likes playing violin and reading the books. Also, speaks Japanese, English and German language.

Дениса Парву

Дениса Парву има десет година и ученица је школе “Nicolae Titulescu” у граду Калараси у Румунији. Са шест година, почиње да учи да свира клавир. Тренира гимнастику и модерни плес маштајући да освоји бројне награде на плесним такмичењима у Румунији и другим земљама. Припрема се са европским првацима у плесу Михаелом Петреом и Елвиром Дуде. Дениса се окушала и као манекенка, па је 2009. године освојила титулу Мис Мини Модел Румуније. Играла је и у три румунска мјузикла за дјецу. Освојила је бројне националне и међународне награде на музичким фестивалима. Дениса је мала телевизијска звијезда у својој земљи.

Denisa Parvu has 10 years is a pupil at school  Nicolae Titulescu – Calarasi –Romania. Learn to play piano at music school at 6 years . Do gymnastics and modern dance, is passionate about winning numerous awards at many dance competitions in Romania and other countries and prepares to dance with Michael Petre and Elvira Dude – European champions dance. She did modeling courses and holds the title of Miss Mini Model Romania 2009. He played in three music movie for kids in Romania. Has won numerous awards at national and international festivals and she is a small star television in Romania.