Све је спремно за 26. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме!

Само пар дана нас дијели од највећег дјечијег фестивала и најбоље дјечије журке у региону!

Са нестрпљењем очекујемо 19 нових Ђурђевданских звјездица! Деветнаестеро малишана из Босне и Херцеговине /Републике Српске, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије ће ове године да отпјева 16 нових дјечијих хитова!

Већ 8.маја очекујемо све малишане да стигну у Бањалуку јер од 9.маја их очекује мноштво обавеза везаних за финале Фестивала.

9.маја у 10 часова сви малишани учествују на званичној конференцији за медије уочи финала фестивала, затим иду у посјету Градоначелнику Бањалуке,

а од 12 до 14 часова учествују на ревијалном концерту у Музичком павиљону „Стакленац“ гдје ће представити своје вокалне могућности и шарм публици.

У поподневним часовима их очекује и техничка проба у Спортској дворани „Борик“ а 10.маја су генералне пробе пред финални наступ у 20 часова.

Ове године тим Ђурђевданског фестивала спремио је мноштво изненађења за публику, тако да су водитељи и домаћини на фестивалу глумачки пар Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки, а предсједница жирија и гост ревијалног дијела фестивала је пјевачица Јелена Томашевић.

Улазнице за Фестивал већ су у продаји, можете их купити у Спортској дворани „Борик“ и на портирници РТРС-а, а као и претходних година коштају једну марку и сав приход иде у хуманитарне сврхе. Ове године у хуманитарни фонд улази и сав приход РТРС-а од гласања за награду публике, а коме ће новац из хуманитарног фонда бити додијељен одлучује управо побједник, односно у случају дуета побједници смс гласања, наравно уз помоћ својих родитеља.

Зато, не заборавите гласати за своје фаворите и припремите се за финално вече фестивала да заједно пјевамо и плешемо, а све композиције и учеснике овогодишњег фестивала, као и правила за гласање за награду публике можете пронаћи на фејсбук страници фестивала, DJURDJEVDANSKI FESTIVAL, као и на сајту djeca.rtrs.tv

Очекујемо вас на незаборавној забави 10. маја од 20 часова! А за све оне, који не могу доћи у Бањалуку, као и претходних година РТРС је омогућио директан пренос на нашем првом програму.