Учесници фестивала 2012

Ана Јованчић

Ана Јованчић рођена je 14. маја 2004. године у Источном Сарајеву. Ученица је другог разреда Основне школе „Свети Сава“. Потиче из музичке породице, а таленат и љубав према музици показала је већ у трећој години. На Дјечијем фестивалу „Дјечија машта може свашта“ 2010. године у Брчком освојила је специјалну награду за интерпретацију и награду дјечијег жирија за нај-пјесму. Годину дана касније Ана је имала значајну улогу у првом српском етномјузиклу „Топлик“. Од тада наступа на многим културним манифестацијама и концертима. Ана, такође, слободно вријеме воли да проводи са другарима, да вози бицикл, трчи и да сакупља стикере. Музички узор јој је Селин Дион, а сан јој је да у музици достигне максимум.

Јана Бостанџијева

Јана има 8 година и живи у Варни (Бугарска). Ученица је другог разреда школе страних језика „Александар Пушкин“. Од малена је фасцинирана пјевањем, а од четврте године члан је Дјечијег пјевачког студија „Да“. Музички узори су јој Тејлор Свифт, Селена Гомез и Џастин Бибер. Учествовала је на многим фестивалима у Бугарској, Шпанији, Македонији и Румунији. Јана се бави и цртањем, а 2009. године освојила је „Велику награду општине Варна“ за цртање. Такође, воли да се вози на ролерима и да клиже на леду, али њени снови су ипак везани за умјетност: пјевање, сликање, али и подучавање дјеце у тим областима.

Анђела Петрушић

Анђела Петрушић, рођена је 20. јуна 2003. године у Бањалуци. Живи у Котор Варошу, гдје похађа трећи разред Основне школе „Свети Сава“. Поред тога, иде на часове клавира и пјева у Црквеном хору „Свети Сава“. Још у вртићу показивала је интерес за музику, наступала је на многим дјечијим музичким манифестацијама, а 2011. године и на Дјечијем  фестивалу у  Котор Варошу. Хоби јој је одбојка, а воли још да црта, плеше, вози се на ролерима и бициклу. Слуша страну, забавну и етно музику. Узор јој је Јелена Томашевић, а кад одрасте жели да буде професорица музичког васпитања.

Анђела Ратковић

Анђела Ратковић рођена je 22. фебруара 2004. године у  Бањалуци. Ученица је другог разреда Основне  школе „Свети Сава“. Воли да се игра, црта, плеше, глуми и пјева. Активна је у рецитаторској и драмској секцији. Хоби јој је пливање. Узор јој је Александра Радовић, а у будућности жели да упише музичку школу и да научи да свира виолину.

Барбара Давидовић

Барбара Давидовић рођена је 28. августа 2002. године у Тивту (Црна Гора). Ученица је четвртог разреда Основне школе „Драго Миловић“ и другог разреда Музичке школе у Тивту, а похађа и Школу за таленте, са којом је неколико пута наступала на локалним приредбама. Свира на клавиру, рецитује, глуми и пјева. До сада је два пута учествовала на фестивалу „Златна пахуља“ у Рожајама. Музички узор јој је Адел, а сан јој је да постане свјетски позната пјевачица.

Дамјан Босанчић и Северин Јањетовић

Дамјан Босанчић рођен је 9. децембра 2002. у Приједору. Ученик је трећег разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ и припремног разреда Основне музичке школе „Саво Балабан“. Члан је Карате клуба  „Сходан“ у Приједору  и освајач сребрне медаље на регионалном такмичењу Купа града Приједора. У слободно вријеме воли да црта, игра фудбал, вози се на ролерима и пеца. Музички узор му је Џастин Бибер, а кад порасте, жели да постане педијатар.

Северин Јањетовић рођен је 5. јуна 2005. године у Њу Делхију у Индији. Живи у Бањалуци, гдје похађа први разред Основне школе „Георги Стојков Раковски“. У вртићу се истицао у музичким, рецитаторским и плесним активностима. Једно вријеме живио је Москви и одлично говори руски језик. Тренирао је карате у Спортском клубу „Мајак“ у Москви, а у Бањалуци је члан Карате клуба „Синђелић“. Воли да гледа филмове, плива и вози се на бициклу. Музички узор му је Кристина Ивановић – Кики, а кад порасте, жеља му је да буде пилот или астронаут.

Елена Наперотић

Елена Наперотић рођена је у малом мјесту Тар у Истри (Хрватска). Ученица је Основне школе Тар – Вабрига и Основне музичке школе „Славко Златић“ у Поречу. Учествовала је на бројним музичким фестивалима: „Мале скале“ у Црној Гори, „Мелодије Мостара“, „Кукуричек“ у Ђурђевцу, „Пчелице“ у Лакташима, „Велики-мали микрофон“ у Бузету, „Весели канти – Voci allegre“ у Тару. Од спортских активности, бави се пливањем, а хоби су јој плес и глума. Од музичких узора издваја Адел, Бијонси, Марселу Ороши и групу „Angels“. Кад порасте жели да се бави пјевањем и глумом.

Емилија Бошкић

Емилија Бошкић рођена је 2003. године у Бањалуци. Живи у Мркоњић Граду. Ученица је Основне школе „Иван Горан Ковачић“. Чланица је КУД-а у Мркоњић Граду, с којим је до сада освајала многа признања, затим Градског хора „Мали принц“ и плесног клуба који дјелује при Кошаркашком клубу „Младост“. Музички узор јој је Александра Радовић, а кад одрасте жели да буде учитељица.

Исидора Тадић Тупеша и Анђела Пеулић

Исидора Тадић Тупеша рођена је 22. децембра 2003. године у Фочи. Живи у Градишци. Похађа други разред Основне школе „Данило Борковић“. Учествовала је на многобројним школским приредбама као извођач, рецитатор и водитељ и на манифестацијама на подручју општине Градишка. Од маја ове године биће и ученица Музичке школе у Градишци. У слободно вријеме бави се плесом, члан је млађе групе КУД „Коловит“, школске ликовне секције, а од спотских активности воли клизање и ролање. Музички узор јој је Кристина Ивановић – Кики, а сан јој је да постане фото – модел или манекенка.

Анђела Пеулић рођена је у Бањалуци 28. децембра 2005. године. Иде у вртић „Плави чуперак“ и на часове плеса у плесном клубу „Латино денс“. Пјева у хору „Ђурђевак“. Анђелино прво глумачко искуство било је снимање видео спота за пјесму „Тајна љубави“. Хоби јој је цртање, вожња на ролерима, бициклу и скупљање играчака из киндер јаја. Узори су јој Јелена Томашевић и Кристина Ивановић – Кики. Анђела воли животиње. Изнад свих издваја коња, бубамару и пса. Кад одрасте жели да буде ветеринар.

Ивона Рамбосек

Ивона Рамбосек рођена је 3. новембра 2002. године у Београду. Поред Основне школе „Краљ Петар I“, иде и у трећи разред Музичке школе „Станковић“, Одсјек клавир и Школу мјузикла Мојце Хорват. Од своје четврте године солиста је Дјечијег хора „Чаролија“. До сада је учествовала на фестивалима: „Медела Чаролија“ у Београду (2008, 2009, и 2010. године), „Отрошке звездице“ у Љубљани (2011. године), „Први српски таленат“ у Београду (2011. године). У септембру 2011. године, на церемонији отварања Дејвис купа у Београдској арени пјевала је аргентинску химну пред 20.000 посјетилаца. У слободно вријеме бави се плесом, цртањем и синхроним пливањем. Музички узори су јој Калиопи и Кристина Агилера, а кад одрасте жели да представља своју земљу на „Пјесми Евровизије“.

Јована Станић

Јована Станић рођена је 5. јула 2003. године у Калиновику. Ученица је трећег разреда Основне школе „Љутица Богдан“. Члан је Хора „Дјечији осмијех“ и КУД „Загорје“. Учествовала је на Васкршњем фестивалу етно музике у Невесињу. Воли да пјева, плеше, а учи и да свира. Што се тиче спортских активности, највише воли да игра фудбал са дјечацима. Хоби јој је сакупљање салвета и израда накита. Узори су јој породица, нарочито њена сестра, затим наставница музичке културе, Тања Лаловић, као и чувени тенор Лучано Павароти. Жеља јој је да постане наставница музичке културе и пјевачица.

Николај Петровић

Николај Петровић ученик је Основне школе „Дворови“ у Дворовима код Бијељине. Члан је Дјечијег хора СПД „Србадија“ од 2007. године. Два пута учествовао је на фестивалу „Дјеца пјевају Семберији“ и освојио друго мјесто 2010. године и треће мјесто 2011. године. У слободно вријеме служи у цркви и тренира фудбал у ФК „Радник“ Бијељина. Музички узор му је Владо Георгијев, а кад порасте жели да постане свештеник

Николија Срдић и Сара Марковић

Николија Срдић рођена је 6. марта 2002. године у Бистрици код Бањалуке. Ученица је Основне школе „Мирослав Антић“. Наступала је на многобројним школским приредбама. Николија похађа и школу спорта, а хоби јој је читање и писање пјесама. Музички узор јој је Здравко Чолић, а кад одрасте жели да се професионално бави умјетношћу.

Сара Марковић рођена је 25. октобра 2002. године у Бањалуци. Ученица је четвртог разреда Основне школе „Свети Сава“ и првог разреда Основне музичке школе „Владо Милошевић“, Одсјек гитара. Од 2007. године чланица је и Дјечијег хора „Врапчићи“. Од спортова највише воли тенис, који тренира двије године, вожњу на бициклу и ролерима. Музички узор јој је Адел, а кад порасте жели да постане пјевачица, научница или љекар.

Сара Тешић

Сара Тешић рођена је 1. фебруара 2006. године. Живи у Добоју, гдје иде у обданиште „Мајке Југовића“. Први наступ имала је са двије године, на концерту „Врапчића“. Са четири године кренула је на приватне часове виолине, са шест на часове солфеђа и клавира. Учествовала је на фестивалима: „Српска отвореног срца“ (2009. и 2010. године), „Мале звјездице“ у Херцег Новом (2010. и 2011. године). Воли да црта и да плеше. У слободно вријеме похађа школу енглеског језика „Тулип“, тренира тенис у Школи спорта „Кецман“. Такође воли шетње, вожњу на бициклу и ролерима. Углавном слуша дјечије пјесме, а узор јој је Кристина Ивановић – Кики. Такође воли пјесме Дине Дворника и Јосипе Лисац. Када одрасте жели да буде васпитачица

Теодора Живковић

Теодора Живковић рођена је 6. јуна 2002. године у Београду. Ученица је трећег разреда Основне школе „Јосиф Панчић“ и првог разреда Основне музичке школе „Ватрослав Лисински“, Одсјек клавир. Члан је Дјечијег хора „Чаролија“. На градском такмичењу „Златна сирена“ учествовала је два пута и освојила прво и друго мјесто. На Међународном музичком фестивалу „Шкољкице“ у Новом Саду освојила је 2. мјесто. У слободно вријеме бави се фолклором. Воли да се вози на ролерима и бицклу, да плива и скија, а највише воли клизање. Хоби јој је скупљање салвета. Теодорина жеља је да кад порасте буде наставница музичког.

Илма Еровић

Илма Еровић рођена је 26. августа 2002. године у Сарајеву. Иде у четврти разред Основне школе „Скендер Куленовић“ и трећи разред Основне музичке школе „Амадеус“, Одсјек клавир.  Учествовала је на концерту маестра Рикарда Мутија у Сарајеву и на хуманитарним концертима у Сарајеву и Тузили.  Тренира стони тенис. Воли скијање и вожњу на бициклу. Пјеванје и цртање су њен хоби. Воли пјесме Селене Гомез, Марије Шерифовић и Јелене Розге. Када порасте вољела би бити пјевачица и пијанисткиња.

Елизабета Сељутина

Елизабета Сељутина има 8 година. Живи у граду Сатка, у Чељабинском региону (Русија). Иде у други разред 14. основне школе у Сатки. Чланица је Дјечијег вокалног студија поп музике „Бејби хит“. Побједница је градског вокалног такмичења „Први корак“. Од спортских активности најдраже су јој клизање на леду, скијање и пливање. Хоби јој је сликање и скупљање различитих модела аутића, а воли и компјутерске игрице. Музички узори су јој руска пјевачица Њуша и Селена Гомез. Жељела би постати професионална пјевачица или глумица.

Ана Малацко

Ана Малацко рођена је 4. априла 2005. године у Будимпешти. Иде у вртић и приватну музичку школу „Звијезда је рођена“, код наставнице Адриен Јунек. Наступала на  приредбама поводом Божића и Дана мајки. На Међународном фестивалу „Звијезда је рођена“ у Будимпешти прошле године освојила је прво мјесто у категорији својих вршњака. Хоби јој је  пјевање и цртање. Обожава чоколаду. Када одрасте вољела би бити позната пјевачица.