Учесници фестивала 2013

Амна Алајбеговић

Амна Алајбеговић рођена је 3.8.2001. године, у Грацу (Аустрија). Живи у Бијељини. Ученица је шестог разреда О.Ш. ,,Вук Караџић“. Похађа и Основну музичку школу “Стеван Стевановић Мокрањац”, одсијек клавир и много воли да пјeва.

Учествовала је на фестивалима: “Дјеца пјевају Семберији”, са Валентином Мец, када су освојиле друго мјесто, затим на “Чаролији” гдје је ушла у полуфинале, у шоуу “Ја имам таленат”, пјевала је на “Моторијади у Бијељини”, те на “Summer festu”. Воли плесати и са плесном групом “street i hip-hop” учествује на државном такмичењу за јуниоре, у Сарајеву.

Данка Илић 

Данка Илић рођена је 10.11.2001. године у Требињу. Ученица је шестог разреда основне школе и четвртог разреда музичке школе, у Гацку. Свира виолину и флауту. Освојила је треће мјесто 2013. године на такмичењу музичких школа Републике Српске, одсјек виолина. Била је учесница више фестивала.

На Ђурђевданском фестивалу 2011. године добила је награду публике, а исте године припало јој је друго мјесто на фестивалу “Звон звонке пјесме”, у Требињу, док је на Васкршњем фестивалу изворне пјесме у Невесињу, 2012. године освојила другу награду жирија. На такмичарском шоу “Ја имам таленат”, 2012. године, прошла је прву аудицију, на другој је добила три “да”, али није ушла у полуфинале.

У овој години учествовала је на Фестивалу севдалинке у Тузли. Дугогодишњи је члан КУД Зеленгора. Воли дружења и путовања.

Стефан Лопандић 

Стефан Лопандић рођен је 29.11.200. године у Добоју. Ученик је седмог разреда О.Ш. „Вук Стефановић Караџић“, у Добоју и шестог разред Основне музичке школе „Маркос Португал“, у Добоју. Свира клавир у класи наставнице Јасне Ђуровић. Одличан је ученик, примјерног владања. Добитник је неколицине награда на музичким такмичењима:
-2010. Такмичење музичких школа РС у Бањалуци, камерни дуо- прва награда -2011. Међународно такмичење пијаниста у Бијељини, клавир соло, друга награда -2012. Такмичење музичких школа РС, слофеђо,- прва награда
-2012. Међународно бијенале у Бањалуци, клавир соло – друга награда
-2012. Међународно такмичење у камерној музици, Сремска Митровица, друго мјесто -2013. Међународно такмичење у солфеђу, Пожаревац, прва награда
-2013. Републичко такмичење музичких школа, Бањалука– клавир – прва награда и многобројне школске награде.

Стефан је учесник полуфинала Ђурђевданског фестивала 2009. године и финала Ђурђевданског фестивала 2010. године у Бањалуци – пето мјесто. Члан је пјевачког друштва „Богољубље“ у Добоју од 2010. године. Редовно пјева недјељне литургије као сопран при саборном спомен-храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју и редовно наступа са хором широм БиХ.

У слободно вријеме воли се играти са другарима, а и да компонује. Воли да свира и слуша класике (Моцарта, Бетовена, Шопена, Чајковског…) и слуша поп музику: радо слуша Кристину Агиљеру и Здравка Чолића, Жељка Јоксимовића, Red Hot Chilli Peppers…

Ема Тркуља 

Ема Тркуља рођена је 19.10.2001. године у Бањалуци. Ученица је шестог разреда О.Ш. Вук Стефановић Караџић, у Бањалуци.

Свира гитару, а од ове године иде на часове електричне гитаре. Воли да слуша Amy Winehouse и да пјева њене пјесме.

Учествовала је на више групних изложби и ликовних колонија, а на ликовној манифестацији “Креда црта маштом”, у Београду, она и њени пријатељи освојили су награду.

Ирма Хајдић 

Ирма Хајдић рођена је 13.10.2001. године у Брчком. Ученица је шестог разреда Пете основне школе, у Брчком и одлична је ученица.

До сада је два пута учествовала у финалу Фестивала “Дјечија машта може свашта”, у Брчком. У слободно вријеме највише воли да пјева, дружи се са пријатељицама. На аудицију за овогодишњи Ђурђевдански фестивал пријавила се ради стицања нових пријатељстава и искустава.

Музички узори су јој Адел и Витни Хјустон. Жеља јој је да упише музичку школу – соло пјевање, а када порасте жели да постане педијатар. На Фестивалу жели да се представи у најбољем свјетлу, понесе лијепе успомене. Награда јој није у првом плану, али би била срећна добрим пласманом.

Миа Малешевић 

Миа Малешевић рођена је 25.1.2000. године у Бањалуци. Одлична је ученица основне школе Иво Андрић и члан је многих школских секција, између осталог хор и оркестар. Похађа и Основну музичку школу Владо Милошевић.

Улазак у свијет музике са девет година обиљежила је првим наступом на Ђурђевданском фестивалу 2009. године. Након првог јавног појављиваља услиједили су позиви на многобројна престижна музичка такмичења и фестивали од којих је један од најистакнутијих VIII International Children Music Contest „VITEBSK 2010“. Запажене резултате остварила је освојеним трећим мјестом на фестивалу “Star to born” у Будимпешти али и првим мјестом на фестивалу “Шкољкице” у Новом Саду.

Осим гостовања на многим музичким програмима, треба истакнути и њен дуетски наступ у Београдском Сава Центру са пјесмом “Ко чоколада” у пратњи Дјечијег хора „Чаролија“ под вођством Лонтине Вукомановић.

Николина Ђекановић 

Николина Ђекановић рођена је 9.8.1999. године. Ученица је осмог разреда О.Ш. „Петар Петровић Његош“, у Теслићу. Похађа и нижу музичку школу, одсјек клавир, а чланица је и пет школских секција: хор, ритмичка, историјска секција, секција енглеског и њемачког језика. Чланица је градског хора и Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“, у Теслићу, тренира рукомет. Такође, чланица је бенда са којим вјежба и наступа. Учествовала је на Ђурђевданском фестивалу, Лино фесту у Сарајеву, “Српска отвореног срца” у Бањалуци, а са својим бендом на “Наша ствар фесту”, у Теслићу.

Воли да слуша метал и рок музику, а омиљени бендови су: Dream Theater, System of down, Red Hot Chili Peppers и Negative, а од соло извођача узори си јој Celin Dion , Alicia Keys i Nina Simone.Од овогодишњег Ђурђевданског фестивала очекује добро дружење као на предходним аудицијама, а не би имала ништа против неке награде. Једва чека да изађе на сцену и запјева пред публиком и навијачима.

Валентина Мец 

Валентина Мец је ученица шестог разреда О.Ш. „Вук Караџић“, из Бијељине. Одлична је ученица. Похађа II разред ниже музичке школе, одсјек виолина.

Активно се бави фолклором у СКУД “Семберија”. Пјева у школском хору са којим је наступала на више дјечијих фестивала: “Дјеца пјевају Семберији”, друго мјесто за интерпретацију; Дјечији фестивал у Сремској Митровици “Вивковизија”; на Међународном дјечијем фестивалу у Новом Саду “Шкољкице”, освојила Гран При; у Бањалуци, на фестивалу “Мали Композитор”, освојила прво мјесто за интерпретацију и друго мјесто за композицију; наступала на хуманитарним концертима са хором “Либеро” и ансамблом “Бисерница”, из Бијељине.

Давид Бојић 

Давид Бојић рођен је 27.2.1999. године у Ханноверу (Њемачка). Живи у Баљалуци. Ученик је осмог разреда О.Ш. „Иво Андрић“ и четвртог разреда Основне музичке школе „Владо Милошевић“, инструмент Е-прим. Члан је оркестра О.Ш. „Иво Андрић“ и дио младог Тамбурашког оркестра града Бањалука, гдје је солиста и свира Е-прим. Највећим успјех у свијету музике сматра побједу на Ђурђевданском фестивалу 2011. године, гдје је са својим друговима Лазаром, Ваном и Саром, као извођач композиције „Највеће благо“, композитора Лукијана Ивановића, освојио прво мјесто. Његова интересовања везана су за музику и спорт.

Велики је љубитељ животиња, а слободно вријеме воли проводити у природи. Музички узори су му: Тоше Проески, Владо Георгијев, Адел, Пилерови….

Од овогодишњег Ђурђевданског фестивала очекује да ће пубика препознати његову љубав према музици и да ће наћи своје мјесто међу најбољима.

Ирина Субашић 

Ирина Субашић рођена је 28.10.1998. у Бањалуци. Ученица је деветог разреда Основне школе ,,Алекса Шантић’’ и шестог разреда Ниже музичке школе ,,Владо Милошевић’’у Бањалуци.

Музиком се бави од своје пете године, свира клавир и похађа часове соло пјевања. Носилац је бројних награда и признања за учешће на фестивалима широм Европе, 2012. године друго мјесто у Будимпешти, исте године прво мјесто и награда публике у Сомбору на фестивалу ,,Шарени вокали’’, учешће у финалу ,,Ђурђјевданског фестивала’’, као и бројни ревијални и хуманитарни наступи.

Жељала би да јој музика буде професија. Вољела би да у априлу ове године оде на фестивал у Израел на који је позвана. Такође, и да се пласира у финале фестивала ,,Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013’’ и да оствари запажен наступ.

До сада је учествовала на фестивалима: Мађарска ,,Star to born 2012”, Сомбор ,,Сарени вокали 2012”, Бањалука ,,Вива музика“ 2010/2011, Бањалука ,,Ђурђевдански фестивал 2009/2010”, Београд ,,Дедум 2007”, Подравска Слатина ,,Слатина фест 2010/2011”, Средња пословна школа 2012, Дервента ,,Вече духовне музике 2012”. Њени музички узори су: Калиопи, Јелена Томашевић, Александра Ковач, Маја Манојловић.