Композиција „Мале виле“ побједница „Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бања Лука 2017“

Ива Драгојевић и Теодора Ратковић, пјесмом „Мале виле“ побиједиле су на 24-том „Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме“, који је ове године био у знаку 50 година Радија и 25 година Телевизије Републике Српске.

У препуној Спортској дворани Борик у Бањалуци одржан је 24. по реду међународни фестивал. Деветнаест малишана, ђурђевданских звјездица пјевало је публици нове дјечије хитове. Фестивал је отворила прошлогодишња побједница Александра Табулина, а у ревијалном програму наступили су Лукијан Ивановић и дјечији хор „Врапчићи“.
Пред такмичарски дио Фестивала одржана је и ревија дјечијег стваралаштва на којој су наступила: Allegro балетски студио, City jazz плесни студио, Јелена Видовић и Доротеја Сладојевић (МаМа Vox музички атеље), Емилија Бошкић, КУД „Свети Сава“ дјечији ансамбл, плесни студио Блок, Хабанера академски плесни студио, дјечији хор „Врапчићи“, Маxi still плесни стил, Центар „Дајте нам шансу – Звјездице“. Они су загријали атмосферу пред наступ ђурђевданаца.

РТРС радује чињеница да је одзив публике био велики, због самог Фестивала и подршке малишанима који су наступали, а поготово јер сав приход од улазница иде у хуманитарне сврхе, и то ЈЗУ Болници Зворник – Дјечијем одјељењу.

Побједничка композиција Ђурђевданског фестивала 2017 је „Мале виле“ за коју је музику написала Аница Зрилић, а коју су извеле Ива Драгојевић и Теодора Ратковић.

Другу награду освојио је аутор музике за композицију „Дружба навеки“, Генади Кирилкин, коју је извела Јана Крутолапова.

Трећом наградом фестивалског жирија награђен је Борче Шабаноски за композицију „Мојата мајка“, коју је извела Драгана Јовановска.

За најбољег интерпретатора жири је прогласио Драгану Јовановску.
Мила Лакетић је освојила друго мјесто, Јана Крутолапова треће.

Најбољи аранжер овогодишњег фестивала је Ладо Леш за аранжман пјесме „Утихни свијете“.

Награду за најбољи сценски наступ освојила је Катарина Прача изводећи пјесму „Сутра ми је рођендан“.

Награду жирија учесника освојиле су Ана Бертић и Лола Сучић из Хрватске са композицијом „Чудновато пријатељство“.

Највише СМС-ова стигло нам је са поруком ГЛАС 10, а то значи да је награду публике освојила Николина Чакаљ изводећи пјесму „Треба да се спава“.

Најбољи текст на овогодишњем фестивалу написала је Ана Клепић, за композицију „Успаванка“ коју је извела Невена Мрваљевић. Награду свјетске асоцијације фестивала WAF добила је Zsanett Buranszki.

Покровитељ Фестивала је град Бањалука. Пријатељ Фестивала је компанија М:тел. Подршку Фестивалу дали су Министарство породице, омладине и спорта, Лино, Млијекопродукт и Робот. Званични превозник је Аутопревоз и Необус. Спонзор награде за најбољег интерпретатора је Артист, а медијски покровитељи Метромедиа, Радио Требиње, Контакт радио.