Учесници фестивала 2006

Милица Тамамовић

Милица Тамамовић (11 година) је рођена у Бањалуци. Одлична је ученица шестог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“. Такође похађа четврти разред ниже музичке школе у Бањалуци. Воли музику, посебно етно. Учесник фести-вала у Бањалуци и Лакташима.

 

Милица Стијепић

Милица Стијепић (11 година) је рођена у Приједору. Ученица је шестог разреда ОШ „Бранко Ћопић“ и трећег разреда основне музичке школе, одсјек клавир. На фестивалу „Free karaoke“ у Приједору освојила је друго мјесто, а награду за интерпретацију на фестивалу „Наша радост“ у Подгорици. Учествовала и на Ђурђевданском фестивалу у Бањалуци прошле године.

 

 

Михаил Лила

Михаил (11 година) је рођен у Мозиру, Бјелорусија. Од своје пете године, члан је фолк-поп плесне и пјевачке групе „Палескаја Зорачка“. Михаил је ученик гимназије, а такође и ученик школе умјетности у којој се бави хорским пјевањем. Компонује музику и пише пјесме. Такмичења и награде које је освојио: награда публике на међународном фестивалу дјечије креативности „Чаробна свијећа“, у Кијеву, Украјина (2001); прва награда на међународном фестивалу дјечије креативности „Звездоцхка“, у Одеси, Украјна (2003); прва награда на међународном фестивалу дјечије креативности „Златна пчела“ у Климовичи, Бјелорусија (2004); права награда на II играма младих у Кишиневу, Молдавија (2004); Гранд При на међународном божићном фестивалу „Сијание Звезд“ у Санкт Петерсбургу, Русија (2005); прва награда на међународном фестивалу „Златни феникс“ у Москви, Русија; трећа награда на међународном фестивалу „Славјански базар у Витебску 2005“, Бјелорусија. Михаил Лила је стипендиста предсједника Републике Бјелорусије, Александра Лукашенка.

Кристина Ивановић Кики

Кристина Ивановић Кики (10 година) је одлична ученица четвртог разреда основне школе и другог разреда ниже музичке школе, одсјек виолина. На 4.фестивалу музичких школа Србије у Убу освојила је прво мјесто. Учествовала је на многим фестивалима: „Ђурђевдански фестивал 2005“ Бањалука, „Мале скале“ Бијела, „Мали шла-гер“ Сарајево, „Sunflower“ Зрењанин, „Распевано пролеће Србије“ Панчево, „Љубав наша је планета“ Ужице 2006. (прва награда за интерпретацију и најбоља пјесма Фестивала). Поносна је што ће поново наступити на Фестивалу у Бањалуци и представљати мали планински град Чајниче.

 

Соња Ђурић

Соња (11 година) је рођена у Бањалуци. Ученица је шестог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ и четвртог разреда музичке школе „Владо Милошевић“. Свира клавир и говори енглески језик. За три године, колико свира клавир, учествовала је на осам пијанистичких такмичења у Србији, Републици Српској и Италији. На свих осам је освојила прво мјесто. Пише пјесме и компонује. На Ђурђевданском фестивалу 2005. године освојила је награду публике.

 

 

Теа Лончар

Теа (11 година) иде у пети разред основне школе и у други разред музичке школе. Наступала је три пута на дјечијем фестивалу „Мале мелодије Мостара“, гдје је 2004. проглашена за најбољег дебитанта. Пјевала је на божићним и дјечијим концертима. Воли плесати и пјевати, а жеља јој је да једнога дана пјевање буде њена професија.

 

 

Сара спасојевић

Сара Спасојевић (10 година) је ученица ОШ „Бранко Ћопић“. Похађа нижу музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци, одсјек клавир. Од своје треће године пјева у дјечијем хору „Врапчићи“. Члан је великог хора ОШ „Бранко Ћопић“, а полазник је „UMS“ школе за таленте. Снимила је низ радио и тв реклама. На прошлогодишњем Ђурђевданском фестивалу пјевала је трећенаграђену композицију стручног жирија.

 

 

Ула Бабник

Ула Бабник (12 година) је рођена у Љубљани. Соло пјевањем се активно бави од треће године. Снимила је три пјесме. Седам година се бави плесом и сцена јој није проблем. Велика су јој љубав животиње. Има два пса и двије мачке.

 

 

 

Душица Благојевић

Душица Благојевић (9 година) живи у Источном Сарајеву и одлична је ученица четвртог разреда ОШ „Мокро“ у Мокром код Пала. Од предмета највише воли математику. Њена највећа љубав је музика и плес. Похађа први разред музичке школе на Палама и члан је фолклорне секције. Њен највећи сан је да учествује на Ђурђевданском фестивалу. Никада није била у Бањалуци и једва чека да је посјети.

 

 

Слободан Марјановић

Слободан Марјановић (10 година)је рођен у Бањалуци. Одличан је ученик петог разреда ОШ „И.Г.Ковачић“ и другог разреда ниже музичке школе, одсјек клавир. Седам година је члан дјечијег хора „Врапчићи“. Поред музике воли спорт и дружење са вршњацима, а учи и енглески језик.

 

 

Лејла Градинчић

Лејла Градинчић (9 година) је рођена  у граду Neuenbürg у Њемачкој. Похађа трећи разред основне школе у Санском Мосту.Учествовала је на фестивалу „Free karaoke“ у Приједору, а имала је запажен наступ на Ђурђевданском фестивалу 2005. у Бањалуци. Као члан школског хора наступа на различитим свечаностима као солиста и члан ансамбла.

 

 

 

Милица Радић

Милица Радић (9 година) је рођена у Љубињу. Ученица је четвртог разреда основне школе „Свети Сава“ у Љубињу. Најдражи предмети су јој музичко, енглески и српски језик. Свира клавир, слуша забавну музику, а њен први музички наступ био је прије четири године на фестивалу „Дјеца пјевају хитове“ у Љубињу. Затим су услиједили наступи на четири фестивала у Требињу и једном у Фочи гдје је остварила запажене резултате.

 

 

Владан Цвијић

Владан Цвијић (10 година) је ученик четвртог разреда ОШ “ Вук Стефановић Караџић“ у Подбрду код Мркоњић Града. Члан је Културно-умјетничког друштва „Петар I Карађо-рђевић“ из Мркоњић Града. Први пут наступа на неком фестивалу, жеља му је да упише музичку школу и да свира клавир или гитару.

 

 

 

Erika Belle

Ерика (8 година) је рођена у Ријеци. Одлична је ученица другог разреда oсновне школе. Има сестру и брата и живе у Трсту. Од малих ногу почела је пјевати уз сестру која је наступала на разним дјечијим фестивалима. Ерика је активна дјевојчица која воли друштво, игру и цртање.

 

 

Александра Врањеш

Александра Врањеш (8 година) је рођена у Бањалуци. Ученица је трећег разреда ОШ „Петар Петровић Његош“ и другог разреда ниже музичке школе, одсјек виолина. Музиком се бави од четврте године. Први пут учествује на Ђурђевданском фестивалу.

 

 

 

Тина Балта

Тина Балта (11 година) је одличнаученица петог разреда основне школе. Похађа и основну музичку школу „Младен Позаиц“, одсјек виолина. Поред виолине, њена велика љубав је пјевање. Учествовала је на дјечијим фестивалима: „Мали шлагер“, „Линофест“ и други. Као сви њени вршњаци, Тина воли читати, скијати, клизати, возити бицикл и дружити се. Иако је њен дан испуњен разним обавезама ова враголаста дјевојчица нађе времена и за забаву.

 

 

Наташа Ђурић

Наташа Ђурић (11 година) је ученик шестог разреда основне школе “Холандија“ у Слатини. Први пут учествује на Ђурђевданском фестивалу. Воли да пјева и плеше.

 

 

 

Ана Латинчић

Ана Латинчић (11 година) је рођена у Приједору. Ученица је шестог разреда ОШ „Десанка Максимовић“. Члан је школског хора, а бави се и плесом. Учествовала је на Ђурђевданском фестивалу 2001. године.

 

 

 

Петра Ковачевић

Петра Ковачевић (10 година) је рођена у Ријеци. Љубав и амбициозност према сцени показала је од малих ногу. Одлична је ученица петог разреда ОШ „Иван Шорго“ у Опртљу. Активна је чланица хора, а већ три године учествује на фестивалу „Мали Велики Микрофон“ гдје је сваке године и награђена. Учествовала је на аудицији „Story Super Nova“, гдје је ушла међу 50 најбољих из цијеле Хрватске. Поносна је што ће на Ђурђевданском фестивалу свој таленат представљати у име Хрватске.

 

 

Тијана Мијатовић

Тијана Мијатовић (11 година) је рођена у Бањалуци и одлична је ученица шестог разреда основне школе. Похађа и четврти разред музичке школе, одсјек виолина. Са осам година постаје најмлађи првак Републике Српске у виолини. Као најбољи гудач освојила је светосавску награду музичке школе „Владо Милошевић“, а на Међународном такмичењу виолиниста у Београду, у веома јакој конкуренцији, освојила је седмо мјесто. На Ђурђевданском фестивалу 2001. освојила је треће мјесто. На међународном фестивалу „Пчелице“ у Лакташима 2004. освојила је награду публике. Прошле године учествовала је на међународном Ђурђевданском фестивалу и фестивалу „Славјански базар“ у Витебску у Бјелорусији.

 

Марио Петков

Марио Петков (8 година) је рођен у Софији у умјетничкој породици. Много воли животиње. С пријатељима воли да игра фудбал, а тренира и карате. Учи енглески и грчки језик. Годину дана пјева у вокалној групи „Трикси“ при Арт центру „Стринџендо“

 

 

 

Доминика Данилова

Доминика Данилова (9 година) је рођена у Скопљу и ученица је трећег разреда ОШ „Љубен Лапе“. Похађа основну музичку школу “Илија Николовски-Луј“, одсјек клавир. Учи енглески језик, чита књиге, вози ролере и обожава да слуша музику.

 

 

 

Александра Митровић

Александра Митровић (11 година) је ученица петог разреда ОШ „Петар Лековић“ у Пожеги. Љубав према музици прво је показала у плесној школи, а затим постaје члан „Дјечијег фестивалског хора“ у Пожеги. Учествовала је на бројним дјечијим фестивалима у Рожајaма, Горажду, Сарајеву, Ужицу, Београду, Мостару, Бијелој… На овим фестивалима освајала је награде, а успјех је постигла и у плесу у којем је још активна.

 

 

Антонија Сакаши

Антонија Сакаши  (12 година) је рођена у Будимпешти, главном граду Мађарске. Похађа основну и музичку школу, гдје свира виолину и трубу. Осим тога, иде у школу пјевања. Најдража група јој је Destiny’s Child, а пјевачица Britney Spears, Антонија располаже основним знањем енглеског, те воли пјевати и плесати. Хобији су јој: ручни рад, уређивање врта и кошарка. Воли учити и проширивати своје знање.