Учесници фестивала 2019

 

Вита Становник

Вита Становник је рођена у Птују 2.4.2010. године. Има старијег брата и сестру. Похађа трећи разред основне школе и други разред музичке школе, одсјек пјевање и клавир. У слободно вријеме воли да црта, рола, шије, игра са другарима и да се брине о псима и мачкама. Брат Енеј је наговорио да почне пјевати и јако му је захвална на томе. Већ три године учествује са хором као солиста на разним фестивалима словеначке пјесме. Прошле године је учествовала на фестивалу “Бумбаров лет” у Марибору, гђе је освојила прво мјесто.

 

Калина Антонија Гајић

Калина Антонија Гајић је рођена 7.5.2007 године. у Бањалуци. Похађа пети разред основне школе „Доситеј Обрадовић“. Одличан је ученик. Упоредо иде у други разред музичке школе „Владо Милошевић“, одсјек виолина. Имала је низ запажених наступа и награда као солиста на виолини. Такође је освајала медаље као члан плесног клуба “Цитy јазз”, у којем од пете године тренира модерни балет. Слободно вријеме проводи са другарима. Воли да путује и упознаје нова мјеста. Редовно учествује на школским приредбама и манифестацијама. Калина други пут учествује на Ђурђевданском фестивалу, а прошле године је освојила награду за најбољу интерпретацију.

 

Екатарина Тарабић

Екатарина Тарабић је рођена 27.1.2009. године у Бањалуци. Похађа четврти разред основне школе „Бранко Ћопић“ и одличан је ученик. Од седме године активно тренира модерни балет. Са плесним студијом „Поинт“, појединачно и групно, наступала је на првенству Босне и Херцеговине у модерним плесовима 2017. и 2018. године, гђе је освојила бројне медаље и признања. Плесним кореографијама представила се и на ђечјем фестивалу „Мали композитор“. Од малих ногу воли да пјева, плеше и црта. Пјевала је у ђечјем хору „Врапчићи“, а сада похађа и хорску секцију у школи. Освојила је 3. мјесто на међународном литерарном конкурсу „Мостови пријатељства“, када је написала пјесму која говори о важности пријатељства. Слободно вријеме проводи играјући се са млађим братом и другарима из разреда. Обожава псе и путовања.

 

Милица Рајковић

Милица Рајковић рођена је 31.7.2009. године у Требињу. Похађа четврти разред основне школе “Јован Јовановић Змај” и први разред музичке школе “Требиње”, одсјек виолина.
Два пута је била учесница дјечијег фестивала “Звон звонке пјесме” у Требињу 2017. и 2018. године, на којем је освојила треће мјесто. На Светосавској академији 2019. извела је пјесму “Свети Сава”, коју је компоновао и аранжирао Божидар Бобо Вучур. Милица воли да пише пјесме и приче, које су неколико пута објављиване у школском часопису. Одлична је ученица и изнад свега воли музику.

 

Касја Аполонија Гајић и Елена Шукало (дует)

Касја Аполонија Гајић рођена је 6.10.2008. године у Бањалуци. Одличан је ученик четвртог разреда основне школе “Доситеј Обрадовић”. Похађа и други разред музичке школе, одсјек виолина, гђе осваја своје прве награде. Од четврте године тренира модерни балет који јој је донио низ медаља и диплома. Касја много воли и да пјева, а посебно се радује учешћу на Ђурђевданском фестивалу. Слободно вријеме проводи играјући се са другарима. Велика љубав су јој животиње и радује се када им помогне на било који начин.

 

Елена Шукало је рођена 12.2.2008. године у Бањалуци. Ученица је четвртог разреда основне школе “Иван Горан Ковачић”. Говори енглески језик и воли позориште. Елена похађа и музичку школу „Владо Милошевић“, одсјек за клавир. Воли да слика, пјева, а посебно кад су јој публика њени кућни љубимци мачак Роки и пас Барби. Елена има млађу сестру Емилију са којом ужива да се игра у природи. Има много другара који је подржавају и жеља јој је да настави да се бави умјетношћу.

 

Ања Меховић

Ања Меховић је рођена 28.1.2009. године у Сарајеву. Живи с родитељима, братом и несташним лабрадором. Ученица је четвртог разреда основне школе „Малта“ у Сарајеву, гђе поред редовне наставе похађа ритмичку, ликовну и планинарску секцију. Већ трећу годину је чланица МАУБИХ на одсјеку за Музички театар, те је до сада учествовала у мјузиклима и ђечјим новогодишњим програмима. Од октобра 2018. године Ања похађа часове клавира у оквиру Удружења Дарарт. Поред музике воли се бавити и спортом, те издваја скијање као омиљени спорт. Ања је добро прихваћена у друштву. Пријатељи је описују као добру другарицу с израженим смислом за хумор.

 

Анастасиа Поповић

Анастасиа Поповић рођена је 15.5.2008. у Изоли, а живи у Теслићу. Похађа четврти разред основне школе „Петар Кочић“, а упоредо је завршила други разред музичке школе „Марцос Португал“ у Добоју, гђе свира клавир. Већ трећу годину похађа приватне часове пјевања. До сада је учествовала на многим фестивалима и освајала награде. Ово је њено друго учешће на Ђурђевданском фестивалу у Бањалуци. Воли музику, дружење и радује се новим фестивалима.

 

Љиљана Плавшић

Љиљана Плавшић је рођена 13.1.2009. у Новом Саду. Одличан је ученик четвртог разреда. Таленат и музикалност је показала још у обданишту са двије године. Први наступ је имала на Фестивалу „Ангел Воице“ у Београду 2017. године и освојила је друго мјесто у категорији Бабy Ангел. Учествовала је у дечјем шоу-програму Пинкове Звездице 2017/2018, гђе је ушла у Суперфинале и освојила 9. мјесто. Године 2018/2019. учествује у дечјем шоу-програму Алл Старс Звездице.

 

Николина Чакаљ и Леа Шућуровић (дует)

Николина Чакаљ је рођена 19.10.2007. у Градишци. Похађа шести разред основне школе “Свети Сава“ Дубраве и одличан је ученик. Такође иде у трећи разред основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ у Градишци, одсјек гитара и постиже одличне резултате. Учествовала је на 24. Ђурђевданском фестивалу у Бањалуци, а изводила је пјесму „Треба да се спава“ и освојила је награду публике. На Фестивалу ђечије пјесме у Кикинди 2017. освојила је другу награду за интерпретацију, у својој категорији. На међународном ђечјем фестивалу „Чаробна фрула“ у Загребу освојила је трећу награду у својој категорији. Пјева и у вокалном атељеу МамаВоџ. Веома је комуникативна и ведра ђевојчица. Омиљена је у друштву. Од малих ногу ужива у музици и воли да пјева. Већ с непуних пет година почела је да игра фолклор у Културно-умјетничком друштву „Дукати“ Ламинци. Воли да чита и пише прозна ђела, за која је и награђивана на разним конкурсима. Воли да шета и вози бицикл или хаверборд са својим пријатељицама.

 

Леа Шућуровић је рођена 9.11.2008. године у Бањалуци. Одлична је ученица четвртог разреда основне школе „Свети Сава“ у Котор Варошу. Воли музику, друштво и спорт. Од велике важности су јој страни језици. Највише слуша страну музику, а њена омиљена пјевачица је Адел. Њен музички таленат је открила учитељица Миљана Тепић, којој је на томе јако захвална. Позитивна је и креативна и њен живитни мото је да је највећи хендикеп имати негативан став.

 

Ана Вујошевић и Милица Ракочевић (дует)

Ана Вујошевић има 11 година и долази из Подгорице. Иде у пети разред основне школе и трећи разред ниже музичке школе, гђе свира клавир. Дуго година је члан ђечијег хора “Звјездице”. Учествовала је на више фестивала, гђе је освајала награде за интерпретацију, а ово је други пут да учествује на “Ђурђевданском фестивалу”. Прошле године је побједила на фестивалу “Наша радост” у Подгорици и “Златна пахуља” у Рожајама, на којем је као извођач побједничке композиције освојила прву награду за интерпретацију.

 

Милица Ракочевић је рођена 21.12.2007. године у Никшићу. Има 11 година и иде у пети разред основне школе „Др Драгиша Ивановић” у Подгорици. Одличан је ђак. Чланица је хора „Звијездице“. Учествовала је на међународним дечјим музичким фестивалима: „Наша радост“ (Подгорица), „Златна пахуља“ (Рожаје) и „Чаробна фрула“ (Загреб). Ужива у игри и дружењу. Обожава животиње.

 

Златослава Баранова

Златослава Баранова рођена је 7.9.2008. године у Каљининграду. Добитница је великог броја првих награда на многим националним и интернационалним вокалним такмичењима у џез, поп и фолк категорији. Поред музике, воли да црта, воли шах и пет пута је била шампион града. Златослава је одличан ученик четвртог разреда Обдорске гимназије, а иде и у музичку школу гђе учи свирати клавир. У слободно вријеме се бави синхронозованим клизањем, гђе је такође освојила многобројне награде. Обожава животиње, има неколико љубимаца, и наравно, као и свако дијете, ужива у дружењу с другарима. Златослава се бави и синхронизованим клизањем гђе је такође освојила многобројне награде.

 

Комнен Вуковић

Комнен Вуковић је рођен 13.08.2008. године у Подгорици. Ученик је В разреда ОШ „Октоих“ и В разред ниже музичке школе „Васа Павић“, одсјек виолина са којом је освајао је многобројне награде на домаћим и међународним такмичењима. Осим тога похађа и школу пјевања „Д-мол“.Комнен обожава музику,солфеђо, воли да пјева, свира, и у сваком смислу музика је дио његовог малог бића. Бави се спортом, тренира фудбал, а његов хоби је енигматика, квизови, шах и билијар. Много воли да чита. Учесник је музичког такмичења „Пинкове звездице“ 3 сезона, гђе је освојио 3 мјесто.Такође је са дуетском пјесмом “Двије виолине” освојио прво мјесто на фестивалу “Наша радост” 2017. године. На међународном фестивалу “Ангел Воице” у Београду 2018., освојио је прво мјесто у својој категорији.

 

Ана Бертић

Ана Бертић рођена је 2.1.2008. године у Загребу. У Глазбеном училишту „Ели Башић“ учи свирати виолину, а полазница је и Сувремене глазбене школе у Загребу, као и драмске групе ЗКМ и Школе за сувремени плес. Учесница је многобројних фестивала у Хрватској, Словенији, Македонији, Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини, те добитница многобројних првих, других и трећих награда. За Ђечју ТВ с другарицом је снимила спот који се тренутно налази и на топ- листи. Ана је насрећнија кад је на позорници а животни сан јој је да постане умјетница.

 

Николина Лазић

Николина Лазић рођена је 19.3.2008. године у Добоју, гђе и живи. Похађа пети разред основне школе у Добоју и четврти разред Музичке школе, такође у Добоју. Одлична је ученица. Николина воли да пјева, свира клавир, плеше и дружи се с другарима. Учествовала је на више музичких фестивала, које памти по лијепим дружењима и новим другарствима. Жели да путује по свијету и посјети Леголанд.

 

Елена Кесић

Елена Кесић је рођена 17.3.2008. године у Бањалуци. До сада је имала неколико значајних фестивалских наступа у земљи и иностранству. На фестивалу „Шарени вокали“ у Сомбору 2016. године освојила је 3. мјесто, на фестивалу „Мали композитор” у Бањалуци 2016. године награду публике, на фестивалу „Мали композитор” 2017. године 2. мјесто и награду публике, на Фестивалу „ФеНС“ у Копру 3. награду, на фестивалу „Распјеване пахуљице“ у Мркоњић Граду освојила је Гран при. На Ђурђевданском фестивалу 2018. године у дуету с Еленом Шукало извела је трећенаграђену композицију „Ходај лагано“ и освојила награду публике. На фестивалу „Шкољкице“ у Новом Саду 2018. године освојила је прво, а на „Чаробној фрули“ у Загребу друго мјесто у својој категорији. Елена свира клавир, тренира модерни балет, воли стране језике и цртање.

 

Вера Кашина

Вера Кашина рођена је 7.8.2008. у Коркину у Русији. Похађа четврти разред основне али је и полазник умјетничке школе. Воли да пјева, свира клавир и црта. Модерно пјевање учи с омиљеном наставницом Татјаном Николајевном Мартијановом.Освојила многобројне награде на вокалним такмичењима и фестивалима, а сања да у будућности постане позната пјевачица или докторица.