Учесници фестивала 2008

Миливој Зекановић

Миливој Зекановић рођен је 14.јула 1997.године у Мркоњић Граду. Ученик је петог разреда ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду. Активан је члан многих наставних и ваннаставних активности.
У школи је поред секција : драмске, саобраћајне, новинарске и рецитаторске истакнути члан и малог хора. Музика га испуњава и право му је уточиште за бијег од математике. Истакнути је члан плесног клуба „БОЛЕРО“.
Учесник је многих манифестација у свом граду, првенствено на фестивалу „Дјеца пјевају граду“.

 

 

 

Соња Ковачевић

Соња Ковачевић рођена је 23. новембра 1996. у Бањалуци. Иде у шести разред бањалучке основне школе „Борисав Станковић“. Одлична је ученца и спортисткиња. Приватно похађа часовe клавира већ 2 године и чланица је школског хора гдје пјева као солиста, и дјечијег хора „Јединство“ са којим је већ постигла истакнуте резултате. Од раног дјетињства активно се бави музиком. Иако до сада није учествовала на фестивалима, имала је доста запажених неформалних наступа.
Године 2004. дала је свој први велики интервју за Независне новине, 2006. године учествовала је на аудицији за „Гранд звјездице“ у Београду.

 

 

Огњен Антонић

Огњен Антонић рођен је у Бањалуци 19.02.1997.године. Одличан је ученик петог разреда ОШ „Георги Стојков Раковски“ и четвртог разреда музичке школе Владо Милошевић, свира виолину у класи проф.Душана Шестића. Наступао је на Ђурђевданском фестивалу 2005.године. На Међународном фестивалу „Пчелице“ 2006.године освојио је друго мјесто и Награду публике. На такмичењу из виолине на нивоу Републике Српске у Приједору 2006.године освојио је друго мјесто. Учествовао је на бројним музичким и спортским манифестацијама. Поред музике хоби су му математика, шах и пливање.

 

 

 

Николина Цвијић

Николина Цвијић  рођена је 7.децембра 1996. у Бањалуци.
Ученица је шестог разреда ОШ „Петар Кочић“ у Мркоњић Граду. Слободно вријеме проводи играјући фолклор, одбојку и плес.
Од четврте године говори, чита и пише њемачки језик, а наравно воли и да пјева.
Омиљена група јој је ТОКИО ХОТЕЛ.

 

 

Јована Јарамаз

 

Јована Јарамаз има 11година, живи у Бару и шести је разред деветогодишње основне школе „Југославија“. Већ пет година се бави музиком.Похађа музичку школу,свира клавир и већ два пута је на клавирским такмичењима освајала награде-бронзану и сребрну лиру. На фестивалима дјечје пјесме учествовала је три пута:“Златна пахуља 2006.“,“Златна пахуља 2007.“ и „Наша радост 2007.“Тренутно се припрема за учешће на фестивалу “ Мале скале“ у Бијелој. Јована је посебно срећна што ове године учествује на Ђурђевданском фестивалу.

 

 

 

Доротка Омиатацз

Доротка Омиатацз  има 12 година. Ученица је основне школе у Госцисзов-у, општина Новогродзиец гдје и живи са својом породицом.
Поријеклом је из породице пољских насељеника у бившој Југославији, која се након рата вратила у Пољску.

 

 

 

Миња Шукало

Миња Шукало  рођена је 05.марта 1997.г. у Градишци. Живи у Новој Тополи гдје похађа пети разред у ОШ „Петар Кочић“. Одлична је ученица.
Истовремено похађа и други разред Музичке школе „Бранко Смиљанић“ у Градишци. Свира клавир, а посебно воли пјевати. Учествовала је на Ђурђевданском фестивалу 2007. с пјесмом „Принцеза“.
Такође је наступала у ревијалном дијелу фестивала дјечије пјесме „Пчелице“ 2007. Слободно вријеме проводи уз тек рођеног брата, радо слуша музику и игра се с другарицама. Срећна је што поново наступа на Ђурђевданском фестивалу.

 

 

 

Paulina Kirpach

Paulina Kirpach  има 11 година. Рођена је 26. 1. 1997. у Кијеву у Украјини. Основну школу завршила је с одличним успјехом. Сада је ученица петог разреда Више школе „Скандинавска гимназија“. Од 2003. до 2006. била је члан дјечијег музичког позоришта „Чунга Чанга“. У мају 2004. освојила је Награду публике на међународном такмичењу „The World of Talents“ („Свијет талената“). У марту 2005. добила је диплому на међун-родном такмичењу „Open Europe“ („Отворeна Европа“) у Москви. Паулина је 2006. године учествовала на телевизијском такмичењу „To Be a Star“ („Бити звијезда“) у Украјини. Имала је главне улоге у четири дјечија мјузикла у 2006.–тој години. Од септембра 2006. члан је Дјечијег музичког позоришта „Planeta Music“ („Музичка планета“). У децембру 2006. Паулина је учествовала на концерту и централној церемонији отварања „Божићног дрвцета“ у Украјини. У марту 2007. освојила је друго мјесто на међународном такмичењу „Golden Phoenix“ („Златни Феникс“) у Санкт-Петербургу у Русији. У јуну 2007. освојила је треће мјесто на међуна-родном такмичењу „Sun, Joy, Beauty“ („Сунце, радост, љепота“) у Несебру у Бугарској. Сарађивала ја са композиторима као што су: D. Saratskiy, Y. Smirnov, M. Semenyuk.

 

Срна Мајар

Срна Мајар рођена је у Сирији 26.8.1996. године. Од 2001. године живи у Бањалуци. Ученица је седмог разреда ОШ „Јован Цијић“ и петог разреда Музичке школе „Владо Милошевић“. Шест година свира виолину, пјева и компонује. Члан је школског оркестра. На Републичком такмичењу музичких школа 2006. године добила је прву награду, а 2008. другу награду. Током протекле године компоновала је двије пјесме. Учествовала је на фестивалу Мали композитори. Снимила је и један музички спот. Осим класичне воли да слуша страну музику. Обожава животиње.

Амила Шабић

Амила Шабић рођена је у Травнику18.маја 1996.године. Има једанаест година и похађа шести разред ОШ „Алекса Шантић“ у Сарајеву.
Такође похађа и основну музичку и балетну школу Ново Сарајево, гдје свира клавир и пјева у школском хору.Воли да чита књиге. Има пуно пријатеља са којим иде на скијање, клизање, ролање и пливање. Воли да путује, и слободно вријеме често проводи у природи.
Жеља јој је да вео мира прекрије свијет, и да сви живимо безбрижно и сретно. Кад порасте вољела би бити докторица и сву своју љубав поклонила би добрим људима широм свијета.

 

 

Јована Танасић

Јована Танасић рођена је 29.октобра 1997.године. Иде у пети разред бањалучке ОШ „Георги Стојков Раковски“. Бави се глумом у дјечијем позоришту, иде на часове енглеског језика од четврте године, такође иде у музичку школу у класи проф. Каролине Михајловић и свира клавир. Прошле године је наступала на Ђурђевданском фестивалу са пјесмом „Бубице“. Жеља јој је да сва дјеца овог свијета буду сретна и да у миру сањају своје лијепе снове.

 

 

Славица Божић

Славица Божић рођена је 20.6.1998. у Брчком. Ученица је 5. разреда основне школе и 2. разреда музичке школе. Свира гитару. Учествовала је два пута на фестивалу „Дјечја машта може свашта“ у Брчком. Прошле године освојила је гран при са пјесмом Мјау сквик ав, ав, ав. Са том пјесмом гостовала је на неколико фестивала код нас и у Србији. Весела је и раздрагана дјевојчица која воли музику и ужива у њој. Овогодишње учешће на Ђурђевданском фестивалу коначно је остварење њене велике жеље.

 

 

 

Соња Шкорић

Соња Шкорић има једанаест година, рођена је 26.2. 1996.године у Панчеву. Ученица је петог разреда ОШ „Стевица Јовановић“ и петог разреда музичке школе „Јован Бандур“ гдје свира клавир. Први јавни наступ имала је са пет година, да би потом услиједио низ фестивала : „Распевано пролеће“ у Панчеву, Новом Саду, Београду, Зрењанину, Зајечару, Тутину, Златибору, Лакташима и Балчику у Бугарској. Поред пјевања, занимају је српски језик, историја, математика и цртање у чему такође даје добре резултате.

 

 

Миљана Нукић

Миљана Нукић је рођена у Шапцу 15.12.1996. Ученица је шестог разреда ОШ „Петар Мећава“ у Костајници. Воли да пјева, и активна је учесница свих музичких манифестација у регији. Ово јој је први наступ на овако великом фестивалу и пресретна је што представља своју школу и мали град из којег долази.

 

 

 

Анђела Марковић

Анђела Марковић има 8 година и рођена је у Зрењанину. Ученица је другог разреда ОШ „Јован Цвијић“ у Бањалуци. Анђели је ово први пут да наступа на неком фестивалу. Школа, музика и плес су јој велика љубав.

 

 

 

 

Милица Личина

Милица Личина рођена је 17.јула 1997 у Новом Граду. Има 10 година и ученица је петог разреда ОШ „Петар Мећава“ у Костај-ници. Одлична је ученица и учи свирати клавијатуре у Музичкој школи „Артист“. Воли да пјева па је наступала на фестивалу „Дјеца пјевају хитове“ у Костајници који се одржава сваке године, а прошле године је освојила прво мјесто. У склопу фолклорне секције учествује у игри народних кола и пјевању завичајних пјесама такозваних Ојкача. Године 2004. похађала је школу манекена „УМС“ у Приједору и наступала је на испитној ревији у Бањалуци. Велика јој је жеља да наступа на Ђурђевданском фестивалу.

 

Јана Чоловић

Јана Чоловић је рођена 10.маја 1997.године у Требињу. У том херцеговачком граду живи са родитељима, сестром и братом. Ученица је 5.разреда ОШ „Вук Караџић“ и одличан је ђак. Воли пјесму и игру од малена и активна је чланица школског и црквеног хора у Требињу као и КУД-а „Алат“ из Требиња.

 

 

 

Александра Врањеш

Александра Врањеш је рођена у Бањалуци. Одлична је ученица петог разреда ОШ „Петар Петровић Његош“. Музика је њена велика љубав. Музиком се бави од 4. год. Похађа четврти разред Музичке школе Владо Милошевић, одсјек – виолина. На републичком такми-чењу у својој класи освојила је друго мјесто. Поред виолине велика јој је љубав пјевање.

 

 

 

Теодор Симеуновић

Теодор Симеуновић рођен је 16.фебруара 1999.године у Брчком. Живи у Обудовцу. Одличан је ученик четвртог разреда ОШ „Обудовац“. Још од малих ногу показује изузетан таленат за музику и познат је као дијете које је прво пропјевало, а затим пропричало. Члан је и солиста школског хора, а пјева и у Српском црквеном пјевачком друштву „Соко“ из Обудовца, чији је најмлађи члан. Поред музике Теодор воли филмове, посебно домаће продукције а омиљени му је КО ТО ТАМО ПЕВА. Тренира фудбал, а највише интересовања показује за аутомобиле. С обзиром да живи на селу, Теодор, нажалост, није у могућности да похађа музичку школу. Његов пласман у полуфинале Ђурђевданског фестивала је јединствена прилика да музички стручњаци, а и шира јавност виде, а и чују да и у мањим срединама има надарене дјеце, која немају прилику да искажу свој таленат.

 

Иван Вучковић

Иван Вучковић долази из Билеће а рођен је 11.јануара 1999. године. Иде у трећи разред ОШ „Петар ИИ Петровић Његош“ у Билећи. Воли музику и цртање. Први пут учествује на Ђурђевданском фестивалу.

 

 

 

 

Свилен Стефанов

Свилен Стефанов је рођен 26.фебруара 1996.године у Софији. Са четири и по године Свилен прави своје прве кораке у музици и почиње свирати клавир. Тада му његов учитељ клавира рекао да би требао да настави да се бави музиком. Тренутак када је почео да пјева у студију “Раинбоw” може се сматрати почетком његове умјетничке каријере. Четири мјесеца касније, први пут наступа као солиста и сви схватају да ће освојити срца свих присутних. Свилен Стефанов још је дијете, али у тако кратком периоду, много је постигао. Има више од десет награда са различитих пјевачких такмичења у Бугарској и иностранству. Осим пјевања, такође свира и клавир и воли многе ствари које може радити у природи, као што су скијање, пливање итд.

 

Матеј Костовски

Матеј Костовски долази из Скопља. Рођен је 31.јула 1997. године у том граду. Ученик је четвртог разреда основне школе „Кочо Рацин“ и иде у четврти разред.
Од априла 2004. члан је хора „Златно славејче“, воли да пјева, свира клавир и игра фудбал.
Учествовао је на међународним фестивалима дјечије пјесме у Украјини, Пољској, Бугарској, Румунији и Италији.

 

 

Александра Хорват

Александра Хорват рођена је 22. маја 1999. у Будимпешти. Има три сестре и брата. Њен животни мото је: „Сањам оно што и сва дјеца свијета.“ Ученица је основне школе и чланица школског хора. Такође, уписала је и приватну школу пјевања и већ три године свира виолину. До сада је учествовала само на школским приредбама и такмичењима основних школа у пјевању. Ово је њен први наступ на великом фестивалу и пред камерама. Од музичких праваца воли поп, рок, мјузикл, фолклор и џез. Нема омиљеног пјевача или групу. Осим пјевања, хобији су јој плес и цртање.

 

 

Симеон Валентинов Желзјаков

Симеон Валентинов Желзјаков пјева од своје 6-те године. Тренутно је ученик 6. разреда националне музичке школе „Љубомир Пипков“ у Софији, на одсјеку за клавир и гитару. Досад је наступао на многим интернационалним и националним фестивалима и освајао награде, а ево и најзначајнијих: 2002. год. Међународни фестивал ”Улыбки моря” Балчик, Бугарска – Прво мјесто; 2003. гoд. Међународни фестивал у Пољској – Друго мјесто; 2003. год. Међународни фестивал “Славијански базар” Витебск, Белорусија – Друго мјесто; 2005. год. Међународни фестивал ”Роза ветров” Москва, Русија – Прво мјесто…