Учесници фестивала 2009

Миливој Зекановић

Рођен је 14.7.1997. године у Мркоњић Граду. Ученик је шестог разреда ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду. Активан је члан многих ваннаставних секција. Осим тога члан је школског хора и градског хора „Мали принц“. Музика га испуњава и представља му уточиште од математике. Учесник је фестивала „Дјеца пјевају граду“ у Мркоњић Граду, као и Ђурђевданског фестивала 2008. године.

 

 

 

Ивана Цвикић

Рођена је 23.04.1999. године у Бањој Луци. Живи у Лакташима. Иде у четврти разред ОШ „Др Младен Стојановић“ и други разред Музичке школе „Владо Милошевић“ – одсјек клавир. Одлична је ученица. Пјевањем се бави од пете године. Има девет снимљених пјесама. Учествовала је и освајала награде на дома-ћим и међународним фестивалима (Малта, Бугарска, Пољска, Словенија, Македонија, Србија и БиХ). Члан је дјечијег хора „Пчелице“ од 2004. године. Активно се бави пливањем у Пливачком клубу „Делфин“ Лакташи. Освојила је бројне меда-ље, од којих осам на посљедњем државном првенству за пионире у Зеници. Државна првакиња на 800 м слободно.

 

 

Манон Татјана Бенет

Манон Татјана Бенет рођена je 24.03.2000. године у Бриселу (Белгија). Мајка јој је Францускиња, а отац Британац. Навија за Француску. Живи привремено у Сарајеву. Школује се код куће заједно са млађим братом Пиером (Pierre) по британском програму на енглеском језику. Воли музику, спорт и цртање. Пјева у дјечијем хору „Принцес крофне“. Наступала је с дјечијим хором у Опери „Кармен“ у Народном позоришту у Сарајеву. Зими скија на Јахорини кад год има прилику. Насликала је насловну страну сликовнице „Laku noć, Goodnight Sarajevo“, која је изашла ове године.

 

 

 

Николина Ђекановић и Ђорђије Ђурачић

Николина је рођена 09.08. 1999. године. Похађа четврти разред Основне школе „Петар Петровић Његош“ у Теслићу. Одлична је ученица. Воли да пјева и плеше. Похађа први разред основне музичке школе, клавирски одсјек. Већ двије године похађа школу плеса. У слободно вријеме воли да игра кошарку.
Ђорђије похађа шести разред Основне школе „Петар Петровић Његош“ у Теслићу. Рођен је 19.08.1997. године. Одличан је ученик, а омиљени предмети су му енглески језик и музичка култура. Љубав према музици подстакла га је да упише основну музичку школу. Већ четврту годину свира клавир. У слободно вријеме с пријатељима игра фудбал.

 

 

Славица Божић

Ученица је шестог разреда Прве основне школе у Брчком. Славица је рођена 20.6.1998. године. Похађа и Основну музичку школу у Брчком, трећи је разред и свира гитару у класи професора Елвиса Сивчевића. У слободно вријеме воли да се игра са другарима. Чланица је фолклорног друштва и пјева у школском хору. Први пут наступила је 2006. године на фестивалу „Дјечија машта може свашта“ у Брчком, а 2007. год. изводећи пјесму „Мјау сквик ав, ав, ав“ је побиједила. Учествовала је у ревијалном програму фестивала „Тин“ у Милановцу и „Дјеца пјевају Семберији“ у Бијељини. Учесник је прошлогодишњег „Ђурђевданског фестивала“. Такође је пјевала на фестивалу „Мали композитор“ 2008. године. Радује се поновном дружењу са љубитељима пјесме и радости.

 

 

Криштоф Боршош

Криштоф Боршош је рођен 15.06.1998. године у Будимпешти. Долази из града Зигетсентмиклош у Мађарској. Похађа приватну музичку школу „Star to Born“ и члан је хора у основној школи. Већ је забиљежио значајне наступе на „Euro Pop Song“ фестивалу у Мађарској, као и на међународним такмичењима у Сент Петерсбургу и Берлину. Похађа часове енглеског језика, а осим пјевања бави се цртањем, плесом и скијањем. Његов мото је: „Желим да идем до циља“.

 

 

 

Елена Ћелић

Елена Ћелић рођена је 9.10.1997. године у Бањој Луци. Ученица је шестог разреда Основне школе „Иво Андрић“ у Бањој Луци. Такође, похађа и трећи разред Музичке школе „Владо Милошевић“. Већ седам година игра тенис. Воли стране језике, тренутно учи енглески и њемачки. Најдражи спорт јој је скијање, али воли и остале.

 

 

 

 

Немања Гороња

Рођен је 23.9.1997. године у Приједору. Похађа Основну школу “Петар Кочић“ у Приједору и члан је школског хора. Ученик је четвртог разреда Основне музичке школе, одсјек виолина. Био је члан КУД “Козара“, а од шесте године тренирао је фудбал и тенис. У последње вријеме опредијелио се за учење и музику.

 

 

 

 

Ина Груичић

Ина Груичић долази из Хрватске и има једанаест година. Живи у околини Вировитице. Иде у пети разред ОШ Сухопоље и похађа Основну музичку школу „Јан Влашимски“ у Вировитици. Четири године свира виолину и пјева у хору који дјелује при музичкој школи. Радо похађа музичку школу, јер су јој пјесма и свирање велика љубав.

 

 

 

 

Драгана Милошевић

Рођена је 16.04.1999.године у Бијељини. Живи у селу Козјак код Лопара. Похађа четврти разред ОШ „Свети Сава“ у Лопарама. Одлична је ученица и члан фолклорне секције у школи. Хоби јој је пјевање, играње одбојке и брига о цвијећу. Редовно учествује на свим школским и општинским приредбама.

 

 

 

 

Марина Ждрња

Рођена је 1997. године у Мркоњић Граду. Ученица је шестог разреда ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду. Члан је многих ваннаставних секција. Учесница је дјечијег фестивала „Дјеца пјевају граду“ у Мркоњић Граду, на ком је и награђена. Марина је члан школског хора и градског хора „Мали принц“.

 

 

 

 

Матеја Бокан

Матеја Боканима осам година и долази из Београда. Члан је креативне музичке радионице при Дечијем културном центру у Београду, манекен је модне агенције “Select” са више модних ревија и реклама иза себе. Осим пjевањем, бави се и водитељским послом и учи енглески.
До сада је наступао и освајао награде на више манифестација и фестивала у Србији, Црној Гори и Македонији. Издвајамо наступе у Ужицу, Подгорици, Битоли, Тивту, Котору, Ковину и на Златибору.

 

 

 

Немања Сердар

Немања је рођен 17.11.1997. године у Бањој Луци. Живи у Котор-Варошу и похађа Основну школу „Свети Сава“. Иде у шести разред. Члан је Плесног клуба „Гема“ и школског хора. Воли дружење, музику и плес.

 

 

 

 

Ирина Субашић

Рођена је 28.10.1998. у Бањој Луци. Иде у пети разред Основне школе „Алекса Шантић“. Такође, похађа трећи разред Музичке школе „Владо Милошевић“. Свира клавир и пјева. Учествовала је на фестивалима дјечије духовне музике ван Бањaлуке, од којих издваја „Међународни дјечији фестивал духовне глазбе“ у Слатини (Хрватска) и Дјечији духовни фестивал у Београду, који се одржавају сваке године. Одличан је ученик и у основној и у музичкој школи. Вољела би да се бави музиком и да јој то буде професија. Осим музиком, бавила се ритмичком гимнастиком. Воли све што има везе с умјетношћу: слика-ње, моделирање, и сл… Жели да пјева на Ђурђевданском фестивалу да би је чуло што више вршњака, као и да стекне нова искуства у свијету музике.

 

 

Ања Дармовић

Ања је рођена 13. децембра 2000. године у Подгорици, гдје живи са родитељима и сестрама. Одлична је ученица трећег разреда ОШ „Павле Ровински“, а омиљени предмети су јој математика и ликовно. Ања воли да плеше, глуми и имитира, али највише је посвећена пјевању, тако да је већ са четири године снимила и своју прву пјесму. Снимила је до сада три пјесме и имала неколико наступа. Похађа часове фолклора, а намјерава да упише музичку школу. Весела је и живахна дјевојчица, дружи се са вршњацима, а у слободно вријеме на првом мјесту су ролери и вожња бициклом. У њеном малом срцу посебно мјесто имају њене сетре Нађа, Анђела и тетка Вања.

 

 

Алмина Сејдић

Рођена је 20.11.1998. у Сарајеву, гдје и живи. Иде у пети разред Основне школе „Скендер Куленовић“ и одлична је ученица. Воли стране језике и већ пету годину успјешно похађа курс енглеског језика. У слободно вријеме воли да чита и пише приче и пјесме. Рекреативно се бави спортом и слуша музику, а пјевање је чини најсретнијом. Учествовала је на XIII интерна-ционалном фестивалу „Шта се пјесмом сања“ и на многим школским приредбама. Комуникативна је, весела и друштвена, лако склапа пријатељства, воли да путује и упознаје нове људе, културе и обичаје. Жeља јој је да кад одрасте, буде модни дизајнер.

 

 

 

Вања Љубичић

Вања Љубичић иде у шести разред Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Кукуљама код Српца. Воли да пјева, похађа часове музике и учи стране језике. Занима је и спорт. Жеља јој је да заврши музичку школу и да се бави пјевањем.

 

 

 

 

Дарко Гјоргески

Рођен је 08.05.1999. године у Гостивару. Двије године је учесник фестивала „Златно славејче“. Иде у музичку школу, смјер – соло пјевање, јер воли да пјева, а у слободно вријеме бави се спортом и дружи се са вршњацима. Воли да путује и упознаје нове другове и другарице. Наступао је на дјечијим фестивалима у Màкедонији, Албанији и Турској.

 

 

 

Тијана Балабан и Стефан Лопандић

Тијана Балабан рођена је 05.03.2001. године у Бањој Луци. Иде у други разред Основне школе „Бранко Радичевић“ и одлична је ученица. Истовремено похађа Музичку школу „Владо Милошевић“. Иако има само осам година, музика и пјевање су јој велика љубав. Обожава животиње и кад порасте вољела би да постане ветеринар.
Стефан Лопандић рођен је у Добоју 29.11.2000. године. Иде у Основну школу „Вук Стефановић Караџић“ у Добоју и ученик је трећег разреда. Похађа други разред Основне музичке школе „Маркош Португал“ у Добоју. Свира клавир. Воли да свира класичну музику, али највише од свега воли да пјева. Стефан је учесник школских приредби, а наступао је и са градским хором из Добоја, с којим је пјевао композицију „Дванаест година“. Такође, воли да учи школско градиво и да се игра са другарима у слободно вријеме.

 

 

Сара Хамовић

Рођена је 25.11.1997. године у Новом Саду. Одличан је ученик шестог разреда ОШ „Вук Караџић“ у Требињу. Успјешно похађа и четврти разред Музичке школе у Требињу, одсјек клавир. Прошле године је у категорији клавирски дуо освојила прву награду на Републичком и трећу награду на Међународном пијанистичком такмичењу. Учествовала је на општинском такмичењу основних школа из енглеског језика, гдје је заузела прво мјесто. Сара је вриједна, весела, насмијана, комуни-кативна, талентована, али највише воли да пјева. Прошле године учествовала је на фестивалу “Звон звонке пјесме“ у Требињу и освојила друго мјесто.

 

 

Анита Дугец

Рођена је 15.12.1999. године у Торонту у Канади. Похађа четврти разред Основне школе „Cashmere“ у Торонту. Од малих ногу показивала je интересовање и таленат за пjевање, играње и цртање. Члан је фолклорне групе „Свети Сава“ у Торонту, са којом је имала бројне наступе на подручју Онтарија. 2008. године, учествовала је на првом дјечијем фестивалу „Деца Дјеци“ у Торонту, а наступиће и ове године.
Тренира пливање и у слободно вријеме игра тенис. Од школских предмета, највише воли математику, француски језик, музичко, ликовно и драму. Воли дружења, нова познанства и обожава животиње, а најдражи јој је пас.

 

 

Миа Малешевић

Миа је рођена 25.01.2000. године у Бањој Луци. Похађа четврти разред Основне школе „Иво Андрић“, а члан је и латино денс клуба „Гема“. Хоби су јој плес и пјевање. Изузетно се радује свом првом наступу на једном великом дјечијем фестивалу, као што је међународни Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме у Бањој Луци.

 

 

 

 

Јована Крајишник

Одлична је ученица ОШ „Бранко Ћопић“ у Прњавору. Рођена 09.10.1999. године. Похађа први разред Школе за основно музичко образовање Прњавор, одсјек-клавир. Већ годину и по дана игра у СПКД „Просвјета“ у Прњавору. Освојила је прво мјесто на дјечијем фестивалу „Дјеца пјевају хитове“ са пје-смом „Негатив“ Тијане Дапчевић. Хоби јој је сакупљање салвета, воли да плеше и пјева и да се дружи са вршњацима. Сања о томе да једног дана постане позната пјевачица.

 

 

 

Емилиа Лозанова

Емилиа Лозанова пјева у умјетничком центру ‘Стрингендо’ од 2005. године, у класи професора Светланe и Емила Струнджев. Учестовала је на Међународном меморијалном концерту ‘Вјечно сунце’ 2006. године у Израелу. Емилиа је 2007. године извела пјесму ‘Ружичасте наочаре’ у бугарској верзији Избора за пјесму Евровизије. Успјешно је представљала Бугарску на Међун-родним фестивалима у Русији ‘Роза ветров’, Румунији ‘Тi Amo’ и ‘Златни делфин’ те ‘TRIXIE’ у Бугарској.