Учесници фестивала 2018

Росан Георгиев

Росан  Георгиев је рођен 14. 12. 2009 у Софији. Од малих ногу његови родитељи су били убјеђени да ће постати пјевач. Његови први кораци у музици су настали још у вртићу када је имао три године. Учествовао је у музичким наступима и врло брзо постао солиста дјечијег хора у вртићу. Учествовао је у многобројним радио и телевизијским емисијама. Росан је весело дијете и има много пријатеља. Највише воли музику и игрице. Росанов мото је “Остваруј своје снове”.

 

Тара Буквић, Карла Готштајн и Ева Супанц

Ева Супанц има девет година и одлична је ученица трећег разреда основне школе. Пјева у збору “Кикићи“ већ шест година. Плеше акробатски рокенрол, пуно се игра и смије.

Карла Готштајн има девет година и вриједна је чланица дјечијег хора Кикићи из Загреба већ шесту годину. Са старијом групом Генијалци се дружи од трећег разреда основне школе. Тренира ритмичну гимнастику и учи енглески и њемачки језик. Воли да се дружи, и има много пријатеља. Воли пјевати и свој таленат дијелити са свима.

Тара Буквић је ведра и насмијана дјевојчица. Има осам година. У дјечијем хору „Кикићи“ пјева од 2011. године. Свој пјевачки таленат показала је тек 2016. године на Медународном дјечијем фестивалу “Чаробна фрула”. На фестивалу је освојила прво мјесто у полуфиналу, и треће мјесто у финалу. Воли пјевати, скакати, насмијати све око себе, има пуно пријатеља, а најбоље су јој њене секе које је обожавају.

 

Марија Бркић и Нађа Роквић

Марија Бркић јерођена 17. 10. 2008. године у Бањој Луци. Одлична је ученица четвртог разреда Основне школе „Бранко Радичевић”. Учи енглески језик. Врло рано је показала љубав и таленат према музици, плесу и сценском наступу. Са хором “Врапчићи” наступала је као солиста у многим градовима Републике Српске. Похађала је часове пјевања, а тренутно похађа часове солфеђа и клавира у музичкој школи “Владо Милошевић. Има брата Тадију и много пријатеља, а много је весели и игра са њеним кућним љубимцем, морским прасетом који се зове Андрија.

Нађа Роквић је рођена 01. 12. 2008. године у Приједору. Иде у четврти разред ОШ „Бранко Ћопић“ у Приједору и одличан је ученик. Од треће године пјева у Хору „Вилењак“ са којим је наступала и као солиста. Ученица је првог разреда Основне музичке школе „Саво Балабан“ и свира клавир. Воли да пјева, игра и глуми. Нађа тренира одбојку у ОК „Приједор“, учи енглески језик. Воли да скија и вози ролере.

Софија Брборић и Ања Ђурић

Софија Брбовић је рођена 26. 11. 2010. године у Требињу. Похађа други разред ОШ “Јован Јовановић Змај“, и одличан је ученик. Иде у припремни разред Основне музичке школе и жели да свира клавир. Воли да плеше и да пјева. На фестивалу „Звон звонке пјесме 2017“ освојила је прву награду за интерпретацију. Радује се наступу у Бањој Луци и новим пријатељствима.

Ања Ђурић је рођена  23. 01. 2009 године у Требињу. Похађа трећи разред ОШ „Јован Јовановић Змај“ и одличан је ученик. Члан је Црквеног хора и тренира одбојку у ОК Леотар. На фестивалу „Звон звонке пјесме “ 2016 године је у дуету са старијом сестром Анђелом освојила 3. мјесто. Воли да пјева и слуша музику, и радује се доласку у Бањалуку.

Адриана Врањеш и Данило Кецман

Адриана Врањеш је рођена је 27. 1. 2008. године у Бањалуци. Похађа четврти разред основне школе „Петар Петровић Његош“. Са три и по године почела је плесати балет у балетном студију „Аллегро“. Након годину дана прешла је у групу ритмичке гимнастике у истом клубу и од тада се активно бави овим спортом. Похађа први разред основне музичке школе, одсјек клавира. Члан је школског хора. Одличан је ученик. Воли да слободно вријеме проводи са својим пријатељицама и обожава да се игра са својим кућним љубимцем, најслађом мацом Луси. Адриана је веома свестрана, савјесна и одговорна.

Данило Кецман је рођен 23. 06. 2008. године у Бањалуци. Ученик је четвртог разреда ОШ „Петар Петровић Његош“. Ученик је другог разреда Основне музичке школе „Владо Милошевић“ и свира клавир. Активно се бави пливањем и учествовао је до сада на многим пливачким митинзима. Воли да се игра са другарима, воли море, пјевати из свег гласа и да игра игрице.

 

Лука Бајовић

Лука Бајовић је рођен 20. маја, 2007. године у Никшићу. Ученик је петог разреда ОШ “Браћа Лабудовић” и трећег разреда музичке школе “Дара Чокорило”, гдје свира виолину. Члан је и фолкорног друштва “Захумље”, а поред музике његова велика љубав је и карате. Своју прву пјесму,”Миш каратиста”, снимио је са само шест година и са њом освојио срца публике на фестивалу “Златна пахуља” у Рожајама. Лука је учествовао на многобројним дјечијим фестивалима на којима је освојио много награда и признања. Представљаће Црну Гору на фестивалу “Фенс” у Словенији.

Мила Ставревска

Мила Ставревска је рођена 6.4.2009. године у главном граду Македеоније, Скопљу. Музиком почиње да се бави с пет година, када снима и своју прву пјесму. Похађа приватне часове клавира, глуме и пјевања. Ученик је трећег разреда основне и трећег разреда музичке школе. Од ове године члан је Академије естрадног пјевања. Учесник је више дјечијих фестивала, као солиста и као члан хора.

Рубен Биндо

Рубен Биндо има 10 година. Он је веома талентован и разигран дјечак. Учествовао је на неколико пјевачких такмичења. Рубен свира виолончело и показује одличне резултате. Освојио је Прву награду на националном такмичењу “P. Caso”, у категорији за пјеваче и виолончело. Такође је освојио и Другу награду на интернационалном фестивалу поп музике “Canzoni dal mondo” у Италији 2017. године. Рубен је био финалиста популарног дјечијег фестивала “Zecchino d’oro” 2015. године. Похађа школу за глуму и енглески језик. Прије неколико мјесеци, Рубен је играо главну улогу у мјузиклу “Љепотица и звијер”.

Николина Лазић и Нина Дујаковић

Николина Лазић је одлична ученица четвртог разреда ОШ „Свети Сава“ у Добоју и трећег разреда Музичке школе „Маркос Португал“ у Добоју. Радо се дружи с другарима, обожава прољеће и љето, воли да пјева и свира клавир. У слободно вријеме бави се гимнастиком, пливањем и плесом. Жели да посјети Дизниленд.

Нина Дујаковић је рођена  10. 5. 2007. године у Добоју. Ученица је петог разреда ОШ „Свети Сава“ у Добоју и одличан је ученик. Истовремено похађа и трећи разред Основне музичке школе „Маркос Португал“. Од малих ногу, музика је њена прва љубав и жели да тим путем корача у будућност. Године 2017. учествовала је на Фестивалу „Мајски цвијет“ у Тузли. Воли хуманитарни рад и члан је разних организација које пружају помоћ, едукацију и баве се положајем дјеце у друштву. Поред музике, обожава природу и животиње. Воли да се дружи са својим другарима који јој дају велику подршку и свим срцем навијају за њу.

 

Елена Шукало и Елена Кесић

Елена Шукало је рођена 12. 2. 2008. године у Бањалуци. Ученица је четвртог разреда основне школе „Иван Горан Ковачић“. Говори енглески језик и воли позориште. Елена похађа и Музичку школу „Владо Милошевић“, одсјек клавир. Воли да слика, пјева и свира клавир, а посебно кад су јој публика њени кућни љубимци мачак Роки и пас Барби. Елена има млађу сестру Емилију с којом ужива да се игра у природи. Има много другара који је подржавају и жеља јој је да настави да се бави умјетношћу.

Елена Кесић је одличан ученик четвртог разреда, тренира модерни балет, свира клавир, воли стране језике и пјевање. До сада је учествовала на многобројним фестивалима међу којима су „Шкољкице“ у Новом Саду, фестивал „ФЕНС“ у Копру, „Мали композитор“ у Бањалуци и фестивал „Чаробна фрула“ у Загребу. Освојила је више награда и признања у различитим категоријама..

Бојана Срдановић

Бојана Срдановић је рођена 18. 8. 2008. године у Новом Саду. Још као мала, показала је велики таленат за музику и пјевање. Већ са 5 година била је солиста дечијег хора „Чаролија“. Учествовала је на такмичењу „Пинкове звездице“, а тренутно је ангажована у такмичарском програму „Неки нови клинци“. Од 2016. године ученица је музичког центра „Културно склониште“ и похађа музичку школу „Петар Коњовић“ у Бечеју. Освојила је неколико награда за интерпретацију на фестивалима у Доњем Милановцу, Кикинди, Пожеги и Новом Саду.

 

Норах Агић

Норах Агић је осмогодишња дјевојчица. Похађа други разред Основне школе „Ковачићи“ у сарајевском насељу Грбавица. Обожава школу, јер се тамо налази најбољи хор на свијету „Суперар“. Хор пјева пјесме из цијелог свијета, а њена омиљена је „Банаха“ из Конга. Норах тренира спортску гимнастику и плеше акробатски рокенрол. Воли и школу „Басицс“, јер тамо може да плеше, пјева и глуми. Знате ли у чему је она најбоља? У цртању! Норах је већ шест пута излагала радове на изложбама. Код куће највише воли да се игра са Софи, својом мацом. Воли путовања, посебно она са мамом, татом и Иман, њеном петнаестогодишњом сестром. Још у вртићу, васпитачице су биле одушевљене колико се Норах радује туђим успјесима, као да су њени. Веома јој је важно да су сви срећни.

Калина Антонија Гајић

Калина Антонија Гајић je рођена у Бањалуци, 7. 5. 2007. године. Похађа пети разред ОШ „Доситеј Обрадовић“. Одличан је ученик. Упоредо иде у други разред Музичке школе „Владо Милошевић“, одсјек виолина. Имала је низ запажених наступа и награда као солиста на овом инструменту. Такође је освајала низ медаља као члан плесног клуба „Citu jazz“, у којем тренира модерни балет од своје пете године. Слободно вријеме воли проводити са својим другарима. Воли да путује и упознаје нова мјеста. Редовно учествује на школским приредбама и манифестацијама. Посебно се радује учешћу на „Ђурђевданском фестивалу“.

Минка Лаврич

Минка Лаврич је рођена 6. 11. 2007. године. Већ с три године снимила је компакт диск с дјечјим пјесмама, под називом „Мајчин рођендан“. Пјева у хору плесне акробатске групе „Флип“ из Пирана. У музичкој школи свира флауту и похађа соло пјевање. Наступила је на неколико дјечијих фестивала: „Брињевка“ у Сежани, неколико пута на Међународном фестивалу „ФЕНС“ у Копру, фестивалу „Распјеване пахуљице“ у Мркоњић Граду, „Чаробној фрули“ у Загребу, „Ђурђевданском фестивалу“ у Бањалуци и „Шкољкицама“ у Новом Саду. На фестивалима је за своје наступе добила бројне награде и признања.

Дарија Врачевић

Дарија Врачевић је рођена 27. 10. 2007. године у Београду. Одличан је ученик четвртог разреда основне и трећег разреда музичке школе, одсјек клавир. Од треће године је солиста хора „Чаролија“. Била је учесник регионалног музичког такмичења за дјецу на којем је стигла до суперфинала и освојила срца публике. Учествовала је на многобројним фестивалима на којима је освојила много награда и признања. Глуми у мјузиклу за децу „Тесла и битка на магнетном пољу“ на великој сцени Народног позоришта у Београду. Представљаће Србију на великом међународном фестивалу „Славјански базар“ у Бјелорусији. Тренира џез балет. Радује се поновном учешћу на „Ђурђевданском фестивалу“, с којег носи дивне успомене.

Александра Туранова

Александра Туранова има 10 година и рођена је у Јекатеринбургу у Русији. Има сестру Ању и брата Глеба. Од треће године се активно бави гимнастиком, балетом, плесом и музиком. У петој години је схватила да је музика пут којим жели да иде и од тада похађа театар „Музыкальной Комедии“. Одличан је ученик, али признаје да више воли музичку школу. Често наступа на концертима, а учествовала је и на међународним такмичењима, као што су фестивали у Италији, Шпанији и Летонији. Александрини хобији су путовања и читање књига. Вољела би да има пса који би јој био најбољи пријатељ.