Саопштење са одржане конференције за медије поводом 26. Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме

Деветнаест нових Ђурђевданских звјездица вас позива на најбољу забаву у региону!

Малишани из Босне и Херцеговине/Републике Српске, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије сутра од 20 часова у Спортској дворани „Борик“ пјевају 16 нових дјечијих хитова!

Сви  учесници су већ у Бањалуци, а након данашње Конференције за медије, од 12 до 14 часова учествују на ревијалном концерту у Музичком павиљону „Стакленац“ гдје ће представити своје вокалне могућности и шарм публици.

У поподневним часовима их очекује и техничка проба у Спортској дворани „Борик“ а 10. маја су у 10 часова у посјети Градоначелнику Бањалуке а очекују их и генералне пробе пред финални наступ у 20 часова.

Улазнице за Фестивал по цијени од 1КМ можете купити у Спортској дворани „Борик“ и на портирници РТРС-а, а као и претходних година сав приход иде у хуманитарне сврхе. Ове године у хуманитарни фонд улази и сав приход РТРС-а од гласања за награду публике, а коме ће новац из хуманитарног фонда бити додијељен одлучује управо побједник, односно у случају дуета побједници смс гласања, наравно уз помоћ својих родитеља.

Све композиције и учеснике овогодишњег фестивала, као и правила за гласање за награду публике можете пронаћи на фејсбук страници фестивала, DJURDJEVDANSKI FESTIVAL, као и на сајту djeca.rtrs.tv

 Талентоване мале извођаче током година увијек су оцјењивали реномирани и признати вокални солисти, музички педагози, композитори и текстописци, па тако и ове године можемо поносно да представимо наш жири:

  1. Јелена Томашевић, поп пјевачица из Србије, уједно и предсједница фестивалског  жирија
  2. Александар Јошић, музички уредник програма Телевизије РС
  3. Игор Дивљак, музички уредник Радија Републике Српске
  4. Маја Татић, музички продуцет Музичке продукције РТРС
  5. Горан Вулета, музички педагог и композитор из Приједора
  6. Нина Деретић, музички педагог и композитор из Бањалуке
  7. Александра Турова, извођач прошлогодишње побједничке композиције

Ове године на Фестивалу додјељујемо сљедеће награде:

  1. три награде за композицију, од којих је прва, уједно и главна награда Фестивала, и носи име Јадранке Стојаковић (Новчани износи за 1. 2. и 3. награду су: 1500КМ, 1000КМ и  500КМ)

Остале награде су:

  1. прва, друга и трећа награда за интерпретацију (500КМ, 300КМ, 200КМ)
  2. награду за најбољи аранжман (300КМ)
  3. награду за најбољи текст  (300КМ)
  4. награду за најбољи сценски наступ (100КМ)
  5. Имамо и награду жирија учесника, о којој  одлучују сами извођачи (100КМ)
  6. а СМС гласање, које је у току, одредиће ко добија НАГРАДУ ПУБЛИКЕ (200КМ) и уједно ће одлучити коме ће уручити цјелокупан износ из хуманитарног фонда Ђурђевданског фестивала.

Ове године тим Ђурђевданског фестивала спремио је мноштво изненађења за публику, тако да су водитељи и домаћини на фестивалу глумачки пар Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки, а предсједница жирија и гост ревијалног дијела фестивала је пјевачица Јелена Томашевић.

Видимо се 10. маја од 20 часова у Дворани „Борик“!