Учесници фестивала 2016

Павле Лекић

Павле Лекић, рођен је 26. децембра 2006. године у Мркоњић Граду. Похађа трећи разред Основне школе „Иван Горан Ковачић“, и одличан је ученик. Члан је градског хора „Мали Принц“ и ту је стекао прва искуства у пјевању. Музику обожава, те поред пјевања похађа часове гитаре. Павле воли животиње, а своје слободно вријеме проводи у природи.

 

 

 

 

Карла Лукенда

Карла Лукенда има седам година и похађа 2. разред Основне школе „Георги Стојков Раковски“ у Бањалуци. Воли да пјева, црта и плеше. Члан је плесног клуба „Гемма“ у Бањалуци, а највише воли плесати хип-хоп. Такође воли и разне спортове, а највише бадминтон – и то, док га игра са братом. Има пуно пријатеља и веома је друштвена. Док је лијепо вријеме, слободне сате проводи у парку, у вожњи бицикла, те са родитељима у природи. Воли животиње, а посебна љубав јој је пас Коко. Уз помоћ баке и дједа, научила је пјевати на чешком језику, те је заједно са братом имала већ неколико наступа у чешкој народној ношњи, пјевајући чешке пјесме. Карла истиче да много воли своју учитељицу, те ИИ3 разред који похађа. Учитељица припрема многобројне занимљиве радионице, гдје се ученици одлично забављају и уче нове ствари. План јој је, наредне године, уписати музичку школу и свирати виолину. Воли и поучне и занимљиве телевизијске емисије, а посебно „Озбиљни забавник“ код Ниџе Радозналца, гдје је и гостовала. Воли маскембале, а посебно се воли маскирати у ликове из цртаних филмова. Много воли своју Бањалуку и срећна је што баш ту живи. Воли посјећивати позориште и кино, те посјећивати многобројне сајмове гдје увијек научи нешто ново.

 

Катарина Радуловић

Катарина Радуловић, рођена је 11.06.2005. године, у Њујорку. Похађа пети разред Основне школе „Сутјеска“, у Подгорици. Течно говори енглески језик, а похађа и часове француског језика. Гимнастиком и модернисм плесом бави се у оквиру Културног центра “Беаутy”. Један је од водитеља у дјечијој емисији “Пчелица “, такође у уредништву поменутог центра. Обожава музику и сцену и радо учествује на музичким фестивалима. Каже да се на њој осјећа узвишено, да ужива када види да публика воли и подржава њен рад. Такође, воли да похвале њен сценски наступ и стајлинг, којем, уз мамину помоћ, посвећује пажњу. Прво учешће имала је на дјечијем фестивалу „Наша радост“ 2014. Услиједили су Фестивал „Шарени вокали“, „Ђурђевдански фестивал“, престижни дјечији музички фестивал „Славански Базар“, у Бјелорусији, Фестивал “Шкољкице”, у Новом Саду, “Чаробна фрула”, у Загребу, “Наша радост 2015” и фестивал у Рожајама “Златна пахуља”. На листи могућих су разни фестивали у иностраству за које већ стоје позиви, попут Русије, Малте, Словеније, Израела, Португала. Већ, сви остали сваконедјељни наступи тешко да би стали у ове редове. И ако јој је главни мото да се првенствено забави, пренесе на публику, како сама каже, добро расположење, готово увијек буде и награђена. Ипак, од награда би издвојила: прву за сценски наступ у Сомбору и награду за најбољу интерпретацију у Бања Луци. Поносна је што кроз музички ангажман стиче нова пријатељстава и чврсто вјерује да ће бити за цијели живот. Осим што њени наступи доносе комплетан утисак, Катарина прилвлачи пажњу и елоквенцијом, у интервјуима је захвалан саговорник и за њу комплимент није потпун, ако јој се уз лијепа, не дода и паметна. Обожава животиње, нарочито своје кућне љубимце. Воли путовања са родитељима и игру са другарима из улице. Катарина врло успјешно вози и картинг на професионалној стази надомак Подгорице, у чему јој је највећа подршка тата. Све до сада извођене пјесме су јој подједнако драге, а када би, ипак, морала извојити једну, то је пјесма ”Уживај док си дијете”, која носи снажну поруку и већ је постала прави дјечији хит. Управо ту композицију пјеваће ускоро на великој церемонији која ће бити уприличена поводом десет година независности.

Јана Мрдић

Јана Мрдић има девет година. Рођена је и живи у Бијељини, гдје похађа ИВ разред Основне школе „Свети Сава“. Одлична је ученица. Такође, похађа и Музичку школу „Стеван Стојановић Мокрањац“, одсјек клавир. Од своје четврте године, члан је Дјечијег хора „Србадија“, у оквиру којег наступа и као солиста. Јана је наступила на Ђурђевданском фестивалу 2015. године са пјесмом „Мој цуко“. Воли да се дружи са вршњацима, те да упознаје нове пријатеље. То је и један од разлога што се пријавила на аудицију за овогодишњи фестивал.

 

 

 

Паула Харасим

Паула Харасим, рођена је 27.10.2005.године, у Загребу. Има 10 година и похађа Основну школу „Марија Јурић Загорка“, у Загребу. Од малих ногу, воли музику и пјевање. Ноте су јој највећа љубав. Иде у ИВ разред и одлична је ученица. Похађа и часове енглеског и њемачког језика. Чланица је и школског хора и тренира бадминтон, те се обожава ролати у слободно вријеме. Са само 4 године, почела пјеватиу хору „Кикићи“, под диригентском палицом Маје Рогић. Са 5 година, наступила на дјечијем фестивалу „Кукуричек“, у Ђурђевцу са пјесмом „Принцеза од пекмеза“. Исте године, пјевала и на фестивалу „Прољеће“, у Каптолу и освојила награду као најмлађа такмичарка са пјесмом „Прича“, а годину касније освојила и прву награду са пјесмом „Тета“. У Сомбору је наступила у дуету, гдје је заједно са пријатељицом Емом освојила трећу награду за дует са пјесмом „Јагодица“. 2015. године, учествовала је на телевизијском музичком шоу програму „Звјездице“ и дошла до четвртфинала са пјесмама „Wоодy“, Иване Киндл и „Такви као ти“, Нине Бадрић. Наступила и на међународном фестивалу „Чаробна фрула“ изводећи композицију „Хоћу пса“. Са хором „Кикићи“ наступала на много фестивала и телевизијских емисија као солиста и члан. Уз то похађа и часове клавира. Весела, заиграна и знатижељна. Има два брата. Највећи пријатељ јој је, како каже, пас Мућко. Такође, за себе каже да је весела дјевојчица која обожава пјесму и радује се наступу на Фестивалу у Бањој Луци.

Ана Спасојевић

Ана Спасојевић, рођена је 11.5.2005. године, у Зворнику. Свира клавир и воли да пјева. Члан је школског хора. Омиљени школски предмет јој је математика. У слободно вријеме, воли да шета и да се дружи са другарицама. Учествовала на фестивалу „Мали композитор“, гдје је освојила прво мјесто за интерпретацију и друго мјесто за композицију. Планира да након завршене основне музичке школе упише и средњу музичку школу. Такође, планира учешће на многобројним регионалним музичким такмичењима.

 

 

 

Ведрана Калетовић

Ведрана Калетовић, има 11 година и иде у пети разред Основне школе „Католички школски центар“, у Сарајеву. Са 5 година, почела је тренирати ритмичку гимнастику. Освојила је 23 медаље, а најдражи освојени пехар је пехар с турнира у Будви.. Посљедњих годину и по дана, тренира одбојку и похађа трећи семестар школе пјевања „Басицс“, код ментора Ђорђа Јованчића и Јелене Радовић. Прошле године, била је дио мјузикла „Фрозен“, у којем је глумила Елсу и на тај начин спојила највеће љубави: пјевање, плес и глуу. Похађала је и вокалне семинаре Александре Ковач и Жака Хоудека. Слободно вријеме проводи са млађом сестром Нином и пријатељима. Обожава читати књиге и правити колаче. Кад порасте, вољела би бити учитељица или пјевачица.

 

 

Ана Мариа Васиљевић

Ана Мариа Васиљевић, рођена 01.07.2005. године, у Сарајеву. Љубав према музици гаји још од малих ногу. Прва озбиљна степеница ка озбиљном раду и пјевању, свакако јој је прва школска представа. Већину времена проводи пјевајући и дружећи се са пријатељима. Посебна љубав јој је и кућни љубимац – пас Бела са којом проводи много времена. Похађа Основну школу „Петар Петровић Његош“, у Источном Сарајеву , као и школу пјевања „Басицс“, под менторством Ђорђа Јованчића и Јелене Радовић. Учествовала у више телевизијских емисија, као и на разним концертима и наступима.

 

 

Стеван Зиројевић

Стеван Зиројевић, рођен је у Подгорици 7.8.2005. године. Ученик је петог разреда основне и другог разреда основне музичке школе. Одличан је ученик. У слободно вријеме се бави макетарством, пјева, слуша рок музику, свира гитару, тренира кошарку, посвећује се пријатељима и похађа курс енглеског језика. Навијач је ФК „Црвена звезда“. Члан је дјечијег хора Музичке школе у Требињу. Учествовао је на традиционалном херцеговачком фестивалу „Звон звонке пјесме“ 2015. године, освојивши треће мјесто. Циљ учешћа на Ђурђевданском фестивалу је дружење, стицање нових пријатеља и искустава.

 

 

Александра Табулина

Александра Табулина, рођена је 4.11.2005. године, у Јекатеринбургу, у Русији. Похађа четврти разред Основне школе и трећи разред музичке школе, одсјек за џез пјевање. Хоби јој је кување и с мајком често кува јела националне кухиње. Жели постати позоришна глумица и да игра музичке комедије. Своју срећу би пронашла у великој породици и на позорници. Проводи много времена у базену, те на спортским догађајима. Увијек је весела и насмијана.

 

 

 

Софија Кашански

Софија Кашански, рођена 2.2.2008. године, у Новом Саду. Похађа други разред Прве основне школе у Брчком. Члан је пјевачке групе „Вјенчићи“. Бавила се плесом и положила за златну значку у школи плеса „Мамбо“, у Брчком. Воли да се слика и учествовала је на Међународном дјечијем ликовном конкурсу у Македонији „Битола 2013“. Учествовала на фестивалима дјечије пјесме: „Дјечија машта може свашта“ 2015. у Брчком – освојила у дуету посебну награду за интерпретацију; „Мали композитор“ 2015. у Бањој Луци – освојила 3. мјесто за интерпретацију. Успјешна је рецитаторка. Воли балет, пливање, позориште, пјесме и приче, природу, животиње. Жели да буде учитељица.

 

 

Сара Миливојевић

Сара Миливојевић, рођена 03.12.2005. године, у Брчком. Похађа пети разред и одличан је ученик. Обожава да пјева – а посебно, изворну музику, те је члан Пјевачке групе „Вјенац“, у Брчком. Поред пјевања, воли глуму и цртање, и похађа часове иконописа и драмску секцију. Учествовала два пута на фестивалу „Дјечија машта може свашта“ освојивши награду за интерпретацију и сценски наступ. Испуњава је изворна музика, и слободно вријеме проводи пјевајући.

 

 

 

 

Доротеја Радановић

Доротеја Радановић, рођена је 26. новембра 2006. године, у Требињу. Ученица је четвртог разреда Основне школе „Вук Караџић“, те првог разреда музичке школе. Свира хармонику. Од пете године, члан је Плесног клуба „Марис“. Учествовала је на требињском музичком фестивалу „Звон звонке пјесме“, те на бројним културним и забавним школским и јавним манифестацијама. Члан је црквеног и школског хора, као и рецитаторске секције. Воли да пјева, плеше и слика. Свој наступ на „Ђурђевданском фестивалу“ посветиће брату и сестри.

 

 

 

Минка Лаврич

Минка Лаврич, рођена је 06.11.2007. године. Јако рано, показала је интерес за музику. Прије пет година, почела је активно похађати музичку школу – смјер флаута и бави се гимнастиком и плесом. Учествовала је на више музичких фестивала и такмичења.

 

 

 

 

Мила Лакетић

Мила Лакетић, рођена је 12.7.2007. године, у Бањој Луци, гдје и похађа трећи разред Основне школе, те припремни разред ниже музичке школе. Одличан је ученик. Учесник је многобројних школских приредби. Од четврте године, плеше модерни балет и била је учесник бројних дешавања. Члан је хора „Мала полифонија“, са којим је, такође, наступала. Жеља јој је да се у будућности бави пјевањем и свира гитару. Слободно вријеме проводи дружећи се са пријатељима и путујући. Мила има и млађу сестру Катарину са којом проводи много времена.

 

 

 

Ведрана Цуњак

Ведрана Цуњак, рођена је 1.8.2006. године, у Приједору. Похађа четврти разред Основне школе „Десанка Максимовић“, у Приједору и први разред Музичке школе „Саво Балабан“. Свира клавир и похађа курс енглеског језика. Воли да пјева, свира и плеше. Такође, воли и животиње. Омиљено годишње доба јој је љето. Радо иде у кино и шетње са другарицама. Обожава музику, а омиљена пјевачица јој је Јелена Томашевић.

 

 

 

Марија Гајић

Марија Гајић, рођена је 1.10.2005. године, у Градишци. Живи у Козарској Дубици са породицом. Ученик је петог разреда Основне школе „Свети Сава“, у Козарској Дубици и ученик је трећег разреда Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“. Одличан је ученик и један од омиљених предмета јој је математика. Члан је школског хора и као вокални солиста пјевајући дјечије, етно и поп пјесме учествовала је на школским приредбама и многобројним општинским манифестацијама. Двије године, учесник је фестивала „Дјеца пјевају хитове“, у Приједору. Активан је члан у малој групи фолклорне секције „Уна“ из Козарске Дубице, са којом је наступила на бројним манифестацијама. Слободно вријеме посвећује дружењу са другарима, пјевању и свирању, те излетима на планину Козару са родитељима и сестром.

 

 

 

Ангела Лорусо

Ангела Лорусо, рођена је 3.7.2007. године, у Матери, на југу Италије. Пјева још од седме године. Учествовала је на више музичких такмичења, гдје је освајала прве награде. У новембру, 2015. године, учествовала је на свјетски познатом дјечијем такмичењу “Zecchino D ‘oro”, који је и преносила национална телевизија Италије – RAI. Сан јој је бавити се шоу бизнисом.

 

 

 

Ива Голуб

Ива Голуб, рођена је 20.9.2005. године, у Сомбору. Похађа четврти разред Основне школе „Аврам Мразовић“ у Сомбору. Већ шест година члан је Градског дјечијег хора „Шарени вокали“ у Сомбору. Учествовала је на многобројним међународним дјечијим фестивалима у Србији и иностранству. Ужива на пробама и наступима са хором. Освојила је Гранд Приx дјечијег фестивала „Шарени вокали“ 2013. у Сомбору; 2. мјесто на фестивалу „Распјеване пахуљице“ 2013. у Мркоњић Граду; 3. мјесто на фестивалу „Фенс“ 2015. у Копру, те 1. мјесто на фестивалу „Отворено срце“ 2014. године у Тутину. У слободно вријеме игра тенис, пјева, плеше и чита. Воли да стиче нова пријатељства са дјецом из других градова и држава.