Intervju sa Borisom Glišićem, kompozitorom iz Banjaluke

„Svijet je savršen“, pobjednička pjesma „Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala 2013“ odnijela je nagradu i za najbolju kompoziciju i time kompozitoru Borisu Glišiću obezbijedila ček u vrijednosti od 2 000 KM. U razgovoru sa Borisom saznali smo njegove utiske i planove koje ima ovaj talentovani kompozitor.

Sad kad su se utisci slegli, kakve su uspomene sa Festivala?

Boris: Moji utisci se nisu slegli, sve mi je još vrlo živo. Ali znam da mi je sve činilo zadovoljstvo, počevši od priprema, komponovanja, snimanja sa Dankom, pa do finalne večeri. Opšti utisak mi je da je cijeli posao bio uspješan i da nam je Festival donio 10 dobrih novih pjesama.

Kakvi su komentari kolega iz struke o vašoj pjesmi i Festivalu uopšte?

Boris: Do mene su stizale uglavnom pohvale, i to od muzičara koji se bave veoma različitim muzičkim stilovima. Što se tiče Festivala, mahom svi su pohvalili organizaciju, produkciju-svaki pojedinačni aspekt- scenorafiju, kostime, video, audio, pjevače, članove žirija sa njihovim dobronamjernim i odmjerenim komentarima, voditelje… Naravno, nikada ne možete zadovoljiti svačiji ukus, ali što se mene tiče, svaka kritika je dobrodošla.

Da li je to što ste radili mastering pjesme u Americi doprinijelo da pjesma pobijedi?

Boris: Vjerovatno je to što sam mastering radio u Kanadi doprinijelo pobjedi. Međutim, nema tog masteringa koji će od loše pjesme napraviti dobru.

Da li već imate neke planove o nastavku saradnje s Dankom?

Boris: Ne mogu reći da imam jasne planove, ali želio bih da nastavimo saradnju. To zavisi i od Danke, bar isto toliko koliko od mene.

Da li u njoj već vidite buduću zvijezdu?

Boris: Ja u Danki vidim budućeg odličnog muzičara. Ne znam kakve će ona odluke donositi u budućnosti i šta će odabrati, ali sam siguran da će biti uspješna. Ona je sjajna djevojčica, puna duha, izrazito talentovana i šta god da odabere ona će dobro raditi.

Da li ste zahvaljujući pobjedi postali traženiji, kao kompozitor?

Boris: Ono što za sada mogu reći je da sam postao poznatiji kao kompozitor. Da li ću biti i traženiji, pokazaće vrijeme.

Da li ste sada više motivisani da pišete pjesme za tinejdžere?

Boris: Da, to je žanr koji mi definitivno više odgovara od klasične dječije pjesme. U ovom uzrastu se već može naći ozbiljnih pjevača i pjevačica.

Da li ćete sljedeće godine učestvovati na konkursu za pjesmu festivala?

Boris: Naravno, već sam ulazak u finale mi je bio dovoljan podsticaj da konkurišem i za sljedeći Festival.

Kakvu poruku imate za vaše fanove na Fejsbuku?

Boris: Ne mislim da baš imam fanove, ali vjerujem da se moja pjesma dopala mnogim. Ako uživaju u njoj makar približno onoliko koliko sam ja uživao stvarajući je, to me čini veoma sretnim.