Интервју са Данком Илић, побједницом Ђурђевданског фестивала 2013

Данка Илић је апсолутна побједница „Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013“. Дјевојчица чији „савршен свијет“ је однио све награде овогодишњег Фестивала након сабирања утисака говори о Фестивалу и својим плановима за наредни период.

Какве утиске носиш са Фестивала?

Данка: Носим веома лијепе утиске са Фестивала. Неколико дана сам имала прилику да се дружим и да упознам нове пријатеље, а посебно сам била срећна када су ми дошли другари и сестре из Гацка да ме бодре током финалне вечери. Наравно, морам да поменем да се цијела екипа РТРС-а много бринула о нама, водили су рачуна о свакој ситници, тако да су ми боравак у Бањалуци учинили незаборавним.

Која ти је најљепша успомена на Фестивал?

Данка: Најљепша успомена је онај осјећај када сам схватила да сам побиједила! Била сам безгранично срећна јер сам по први пут и за публику и за жири била најбоља. И наравно, срећа ми је била још већа јер су око мене били породица и пријатељи са којима сам могла све то да подијелим.

Од аудиција до финалне вечери, шта ти је било најтеже?

Данка:  Пјевање је моја љубав, тако да ми ништа није тешко пало када су у питању пробе, аудиције, финале. Најтеже ми је било путовање. Није лако возити се седам и више сати од Гацка до Бањалуке, али послије побједе и то сам заборавила.

Какав су ти дочек припремили у Гацку?

Данка:  Припремили су ми много лијеп дочек. Иако сам била уморна од пута и једва чекала да стигнем кући, када сам видјела сву ту дјецу која су дошла да ме дочекају и која су се радовала мом успјеху, заборавила сам на умор. Схватила сам да имам баш пуно пријатеља што ме чини веома срећном.

Какви су били коментари твојих пријатеља и чланова породице?

Данка: Сви су веома поносни како на моју побједу, тако и на утисак који сам оставила током наступа. Могу да кажем да је цијели град пратио финално вече и сви су навијали за мене. Тако да сам чула много позитивних коментара и примила пуно честитки.

Очекујете снимање спота. Ово неће бити први пут да снимаш спот. Какве утиске носиш са претходног снимања и јеси ли нестрпљива да почне ново снимање?

Данка: Носим веома лијепе утиске са снимања спота. Одлично смо се дружили. Додуше, нисам знала да снимање може бити тако компликовано. Ја сам мислила да се спот за пјесму сними за пола сата, тако да сам се изненадила када сам прошли пут снимала два дана. Али, најважније је да смо на крају били задовољни. Радујем се новом споту, мада се надам да ће овај пут бити краће (смијех).

Да ли си остала у контакту са композитором Борисом Глишићем и да ли ћете наставити сарадњу?

Данка: Да, остала сам у контакту са композитором и надам се да ћемо наставити сарадњу. За сада нам добро иде (смијех)

Захваљујући подршци СМС гласача путујеш у Дизниленд. Како ти је пошло за руком да, већ други пут, добијеш толику подршку?

Данка: И сама се чудим колико је људи гласало за мене. Надала сам се и овај пут награди публике, али сам и била изненађена када сам је добила. Стварно не знам зашто сам ја имала највећи број гласова, поготово када знамо да су сви остали такмичари из много већих градова, па би било логично да имају и већу подршку. Али, ето. Захвална сам свима који су гласали за мене!

Спремаш ли се за пут у Дизниленд и чему се највише радујеш?

Данка: Спремам се за путовање које је само по себи изазов. Не знам ни шта да очекујем, осим да сам сигурна да ће ми бити феноменално.

Шта би поручила својим обожаватељима на Фејсбуку?

Данка: И на Фејсбуку сам имала много подршке, можда је то разлог моје побједе. Зато се још једном захваљујем свима што су гласали и навијали за мене. Надам се да ће тако бити и у будућности. И наравно, нека очекују слике из Дизниленда.