Конференција за новинаре поводом завршнице „Ђурђевданског фестивала“

У Мултимедијалној сали РТВ дома данас је одржана конференциуја за новинаре на којој су се, поводом финала „Ђурђевданског фестивала“ који организује наша медијска кућа, обратили представници генералног спонзора Хипо Алпе Адриа Банке и организатора Фестивала Радио-телевизије Републике Српске. 

У име организатора, новинарима се обратила Наталија Тривић, директорица Телевизије Републике Српске која је навела да је РТРС веома поносан на чињеницу да пуних 20 година организује фестивал вриједан пажље и промовише квалитетну дјечију пјесму, ауторе пјесама и добру музику.

Сандра Ђукановић, главна уредница Фестивала, истакла је да је од почетка владало велико интересовање за Фестивал, како код свих оних који су жељели бити водитељи и препознатљива лица Фестивала, тако и међу самим извођачима и композиторима који су слали своје радове за финале Фестивала.

Представница генералног спонзора Фестивала Хипо Алпе Адриа банке Марија Панић је истакла да су веома поносни што већ десету годину заредом подржавају Фестивал и да ће то свакако чинити и убудуће.

На конференцији су представљене и награде за учеснике – статуете, које ће бити уручене свим финалистима, а највећу, у облику звијезде која је заштитни знак овогодишњег Фестивала, добиће побједник – најбољи извођач.

Финале које се жељно очекује биће ће одржано у недјељу, 12. маја са почетком у 20 часова у Спортској дворани Борик. Улазница има још врло мало и могу се купити на Тргу Крајине (испред РК Боска) по цијени од четири марке. На дан Фестивала улазнице ће се моћи купити и у СД Борик.

Водитељски пар Катарина и Драго у недјељу, 12. маја на великом финалу, биће на сцени, а још један звјездани пар, Бојана Лазић и Огњен Тодоровић преносиће публици и гледаоцима пред малим екранима атмосферу иза сцене.

Финалисти који ће се такмичити за прво мјесто Фестивала: Амна Алајбеговић (Бијељина), Валентина Мец (Бијељина), Данка Илић (Гацка), Давид Бојић (Бањалука), Ема Тркуља (Бањалука), Ирина Субашић (Бањалука), Ирма Хајдић (Брчко), Миа Малешевић (Бањалука), Николина Ђекановић (Бањалука) и Стефан Лопандић (Бањалука).

За своје фаворите можете се гласати и путем СМС-а, а најсретније очекује и вриједна награда. Више о овоме можете пронаћи и на официјелној страници

http://djeca.rtrs.tv/

и на Фејсбук страници Фестивала

https://www.facebook.com/pages/Djurdjevdanski-festival/165850090140666?fref=ts

У ревијалном дијелу, публику очекују побједници досадашњих Ђурђевданских фестивала који гарантују музичко-сценски спектакл уз подршку плесног клуба Сити џез. Овом приликом, цјелокупни тим „Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013“ позива публику и навијаче да у недјељу увече буду у Спортској дворани Борик у Бања Луци.