Интервју са Борисом Глишићем, композитором из Бањалуке

„Свијет је савршен“, побједничка пјесма „Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013“ однијела је награду и за најбољу композицију и тиме композитору Борису Глишићу обезбиједила чек у вриједности од 2 000 КМ. У разговору са Борисом сазнали смо његове утиске и планове које има овај талентовани композитор.

Сад кад су се утисци слегли, какве су успомене са Фестивала?

Борис: Моји утисци се нису слегли, све ми је још врло живо. Али знам да ми је све чинило задовољство, почевши од припрема, компоновања, снимања са Данком, па до финалне вечери. Општи утисак ми је да је цијели посао био успјешан и да нам је Фестивал донио 10 добрих нових пјесама.

Какви су коментари колега из струке о вашој пјесми и Фестивалу уопште?

Борис: До мене су стизале углавном похвале, и то од музичара који се баве веома различитим музичким стиловима. Што се тиче Фестивала, махом сви су похвалили организацију, продукцију-сваки појединачни аспект- сценорафију, костиме, видео, аудио, пјеваче, чланове жирија са њиховим добронамјерним и одмјереним коментарима, водитеље… Наравно, никада не можете задовољити свачији укус, али што се мене тиче, свака критика је добродошла.

Да ли је то што сте радили мастеринг пјесме у Америци допринијело да пјесма побиједи?

Борис: Вјероватно је то што сам мастеринг радио у Канади допринијело побједи. Међутим, нема тог мастеринга који ће од лоше пјесме направити добру.

Да ли већ имате неке планове о наставку сарадње с Данком?

Борис: Не могу рећи да имам јасне планове, али желио бих да наставимо сарадњу. То зависи и од Данке, бар исто толико колико од мене.

Да ли у њој већ видите будућу звијезду?

Борис: Ја у Данки видим будућег одличног музичара. Не знам какве ће она одлуке доносити у будућности и шта ће одабрати, али сам сигуран да ће бити успјешна. Она је сјајна дјевојчица, пуна духа, изразито талентована и шта год да одабере она ће добро радити.

Да ли сте захваљујући побједи постали траженији, као композитор?

Борис: Оно што за сада могу рећи је да сам постао познатији као композитор. Да ли ћу бити и траженији, показаће вријеме.

Да ли сте сада више мотивисани да пишете пјесме за тинејџере?

Борис: Да, то је жанр који ми дефинитивно више одговара од класичне дјечије пјесме. У овом узрасту се већ може наћи озбиљних пјевача и пјевачица.

Да ли ћете сљедеће године учествовати на конкурсу за пјесму фестивала?

Борис: Наравно, већ сам улазак у финале ми је био довољан подстицај да конкуришем и за сљедећи Фестивал.

Какву поруку имате за ваше фанове на Фејсбуку?

Борис: Не мислим да баш имам фанове, али вјерујем да се моја пјесма допала многим. Ако уживају у њој макар приближно онолико колико сам ја уживао стварајући је, то ме чини веома сретним.