Звијезде Ђурђевданског фестивала заблистале на финалној вечери

Дуго ишчекивано велико финале „Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013“ одржано је синоћ у СД Борик у Бањалуци. Публици се, након вишемјесечних припрема представило 10 финалиста.

Троструко славље је те вечери имала Данка Илић из Гацка. Она је „најбољи извођач“ Фестивала за 2013. годину по оцјени стручног жирија и то са композицијом „Свијет је савршен“.


Поред главне, највеће награде за извођача, композиција „Свијет је савршен“ је однијела и награду за најбољу композицију и тиме композитору Борису Глишићу обезбиједила чек у вриједности од 2 000 КМ.

Жири у саставу: Маја Татић, Марија Шестић, Младен Матовић и Борис Милановић изабрао је ову композицију између десет које су представљене у финалу.

Takoђе, оно што је изазвало општу радост навијача који су стигли из Гаска је награда публике коју је, заслужено, освојила Данка Илић. Публика је СМС порукама гласала за свог фаворита, и тиме Данки омогућила награду – путовање у Дизниленд.

Финалисти Фестивала били су: Амна Алајбеговић (Бијељина), Валентина Мец (Бијељина), Данка Илић (Гацко), Давид Бојић (Бањалука), Ема Тркуља (Бањалука), Ирина Субашић (Бањалука), Ирма Хајдић (Брчко), Миа Малешевић (Бањалука), Николина Ђекановић (Бањалука) и Стефан Лопандић (Бањалука).

У ревијалном дијелу Фестивала наступили су Кристина и Лукијан Ивановић, Александра и Теодора Бјелановић и Јована Раљић.

Наши водитељски парови, Кристина и Драго, те Бојана и Огњен, били су одлични и на нивоу задатка, а све извођаче пратио је плесни клуб Сити -џез, из Бањалуке. Директан пренос великог финала Фестивала пратили су гледаоци и слушаоци Радио Телевизије Републике Српске.

Генерални спонзор Фестивала била је Хипо Алпе Адриа Банка, спонзор ревијалног дијела М:тел, покровитељ Град Бањалука и медијски покровитељи Глас Српске и Метромедија.

Овдје можете погледати ГЛАСОВЕ ЖИРИЈА