Sve je spremno za 26. Đurđevdanski festival dječije pjesme!

Samo par dana nas dijeli od najvećeg dječijeg festivala i najbolje dječije žurke u regionu!

Sa nestrpljenjem očekujemo 19 novih Đurđevdanskih zvjezdica! Devetnaestero mališana iz Bosne i Hercegovine /Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije će ove godine da otpjeva 16 novih dječijih hitova!

Već 8.maja očekujemo sve mališane da stignu u Banjaluku jer od 9.maja ih očekuje mnoštvo obaveza vezanih za finale Festivala.

9.maja u 10 časova svi mališani učestvuju na zvaničnoj konferenciji za medije uoči finala festivala, zatim idu u posjetu Gradonačelniku Banjaluke,

a od 12 do 14 časova učestvuju na revijalnom koncertu u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ gdje će predstaviti svoje vokalne mogućnosti i šarm publici.

U popodnevnim časovima ih očekuje i tehnička proba u Sportskoj dvorani „Borik“ a 10.maja su generalne probe pred finalni nastup u 20 časova.

Ove godine tim Đurđevdanskog festivala spremio je mnoštvo iznenađenja za publiku, tako da su voditelji i domaćini na festivalu glumački par Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki, a predsjednica žirija i gost revijalnog dijela festivala je pjevačica Jelena Tomašević.

Ulaznice za Festival već su u prodaji, možete ih kupiti u Sportskoj dvorani „Borik“ i na portirnici RTRS-a, a kao i prethodnih godina koštaju jednu marku i sav prihod ide u humanitarne svrhe. Ove godine u humanitarni fond ulazi i sav prihod RTRS-a od glasanja za nagradu publike, a kome će novac iz humanitarnog fonda biti dodijeljen odlučuje upravo pobjednik, odnosno u slučaju dueta pobjednici sms glasanja, naravno uz pomoć svojih roditelja.

Zato, ne zaboravite glasati za svoje favorite i pripremite se za finalno veče festivala da zajedno pjevamo i plešemo, a sve kompozicije i učesnike ovogodišnjeg festivala, kao i pravila za glasanje za nagradu publike možete pronaći na fejsbuk stranici festivala, DJURDJEVDANSKI FESTIVAL, kao i na sajtu djeca.rtrs.tv

Očekujemo vas na nezaboravnoj zabavi 10. maja od 20 časova! A za sve one, koji ne mogu doći u Banjaluku, kao i prethodnih godina RTRS je omogućio direktan prenos na našem prvom programu.