Представљамо вам жири „Ђурђевданског фестивала“ 2016. године

ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ БОСИЉЧИЋ је поп пјевачица из Србије. Пјесмом Оро представљала је Србију на Пјесми Евровизије 2008. године. Јелена је рођена 1983. у Неготину, али одрасла је и школовала се у Крагујевцу. Већ као мала дјевојчица показује је афинитет за музику, наступала је на многим дјечијим фестивалима, а касније је постала и најбољи вокални солиста КУД “Абрашевић”. У Крагујевцу је завршила и Прву крагујевачку гимназију, Друштвено -језички смјер. Крајем октобра 2008. издала је свој албум – првјенац под именом “Панта реи”, а прошле године и други албум под називом “Име моје”.

 


ДАРИЈА ВРАЧЕВИЋ има осам година, живи у Београду и одличан је ученик другог разреда Основне школе “Борислав Пекић”. Похађа Музичку школу “Коста Манојловић”, Одсјек за клавир. Много воли да чита и одличан је математичар. Похађала је часове модерног балета три године, а са двије и по године почела је да пјева у хору “Чаролија”. До сада је учествовала на два фестивала у Србији. Тренира пливање и похађа школу за таленте УМС. Била је учесница многих модних ревија и телевизијских емисија. Са пјесмом коју је изводила на“Ђурђевданском фестивалу” 2015. освојила је прву награду за композицију, а другу за интерпретацију.

АЛБИНА СМАЈЛОВИЋ, сопран, рођена је 4. новембра 1982. године у Градишци, гдје је завршила Гимназију. Дипломирала је на Одсјеку за српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Бањој Луци. Године 2009. уписује Академију умјетности, у класи професорке Снежане Савичић Секулић, да би у јуну 2013. одржала дипломски концерт у класи професорке Дуње Симић. Освојила је бројне прве и друге награде на регионалним такмичењима попут: „Лазар Јовановић“ – Београд, “Никола Цвејић” Рума, “Бруна Шпилер”, Херцег Нови, Италија итд. Година 2011, 2013. и 2016. сарађивала је с Бањалучком филхармонијом као солиста на Новогодишњем и концерту „Сан љетне ноћи“.

Похађала је мајсторске курсеве код Тома Крауса у Француској, Џенифер Лармур (САД), а тренутно се усавршава код тенора Стојана С. Ганчева. У организацији Удружења музичких умјетника РС, чији је члан била од 2009. одржала је неколико солистичких концерата у Приједору, Бањој Луци, Мостару, Требињу, Бихаћу и Сарајеву. Кратко вријеме је предавала соло пјевање у МШ „Саво Балабан“ у Приједору. Била је члан Оперског студија Народног позоришта у Београду. Од 2014. године ради као музички сарадник у Музичкој продукцији РТРС-а.

ИЛИЈАНА ВИДАКОВИЋ рођена је другог августа 1946. у Бањалуци, дипломирала је на сарајевској Музичкој академији, Одсјек за теорију музике 1971. године. Као професор музике радила је у бањалучкој Гимназији и Средњој стручној школи (1971– 1991). Била је стручни савјетник за Музичку културу и умјетничке школе у РПЗ (1991–2010). На Филозофском факултету, Учитељског студија Универзитета у Бањој Луци радила је као виши асистент за област Репродукција музике (1999 – 2008).

Обављала је дужност умјетничког директора и предсједника жирија Ђурђевданског фестивала дјечје пјесме (1994 – 2003). Радила је у више стручних тимова, а посебан допринос далa je као вођа тима у реформи НПП за основне и средње музичке школе (2007–2010) и гимназије (сви смјерови) за предмет Музичка култура. Рецензент је за уџбенике Музичке културе (Гимназија и ССШ у РС), Најљепше пјесме Врапчића (1997); Буквар за тамбуру (2005) и Интерактивна настава у предмету Солфеђо (2006). У више наврата предавала је на стручним семинарима и радила у пројектима Савјет Европе, Дјечја права и Образовање за мир. Као представница Републике Српске била је у чланству Одбора за Роме при Савјету министара БиХ. Члан је више научних и стручних организација и удружења.

ИГОР ВУКОЈЕВИЋ је рођен 12.1.1975. године у Добоју. Таленат за музику отрио је већ са три године, а са седам година почиње свирати бубњеве у очевом бенду. Током тридесет година музичке каријере објавио је седам албума, а као вокални солиста освојио више од двадесет награда на међународним музичким фестивалима. Бави се аранжманима и продукцијом, свира три инструмента, комопнује и пише пјесме. Посједује лиценцу врхунског естрадног умјетника. Тренутно је на Постдипломском студију на Економском факултету. Члан је Управног одбора АМУС-а.