Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Categories_to_Tags has a deprecated constructor in /var/www/djeca/htdocs/wp-content/plugins/wpcat2tag-importer/wpcat2tag-importer.php on line 31
Представљамо вам жири „Ђурђевданског фестивала“ 2016. године – Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме

Представљамо вам жири „Ђурђевданског фестивала“ 2016. године

ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ БОСИЉЧИЋ је поп пјевачица из Србије. Пјесмом Оро представљала је Србију на Пјесми Евровизије 2008. године. Јелена је рођена 1983. у Неготину, али одрасла је и школовала се у Крагујевцу. Већ као мала дјевојчица показује је афинитет за музику, наступала је на многим дјечијим фестивалима, а касније је постала и најбољи вокални солиста КУД “Абрашевић”. У Крагујевцу је завршила и Прву крагујевачку гимназију, Друштвено -језички смјер. Крајем октобра 2008. издала је свој албум – првјенац под именом “Панта реи”, а прошле године и други албум под називом “Име моје”.

 


ДАРИЈА ВРАЧЕВИЋ има осам година, живи у Београду и одличан је ученик другог разреда Основне школе “Борислав Пекић”. Похађа Музичку школу “Коста Манојловић”, Одсјек за клавир. Много воли да чита и одличан је математичар. Похађала је часове модерног балета три године, а са двије и по године почела је да пјева у хору “Чаролија”. До сада је учествовала на два фестивала у Србији. Тренира пливање и похађа школу за таленте УМС. Била је учесница многих модних ревија и телевизијских емисија. Са пјесмом коју је изводила на“Ђурђевданском фестивалу” 2015. освојила је прву награду за композицију, а другу за интерпретацију.

АЛБИНА СМАЈЛОВИЋ, сопран, рођена је 4. новембра 1982. године у Градишци, гдје је завршила Гимназију. Дипломирала је на Одсјеку за српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Бањој Луци. Године 2009. уписује Академију умјетности, у класи професорке Снежане Савичић Секулић, да би у јуну 2013. одржала дипломски концерт у класи професорке Дуње Симић. Освојила је бројне прве и друге награде на регионалним такмичењима попут: „Лазар Јовановић“ – Београд, “Никола Цвејић” Рума, “Бруна Шпилер”, Херцег Нови, Италија итд. Година 2011, 2013. и 2016. сарађивала је с Бањалучком филхармонијом као солиста на Новогодишњем и концерту „Сан љетне ноћи“.

Похађала је мајсторске курсеве код Тома Крауса у Француској, Џенифер Лармур (САД), а тренутно се усавршава код тенора Стојана С. Ганчева. У организацији Удружења музичких умјетника РС, чији је члан била од 2009. одржала је неколико солистичких концерата у Приједору, Бањој Луци, Мостару, Требињу, Бихаћу и Сарајеву. Кратко вријеме је предавала соло пјевање у МШ „Саво Балабан“ у Приједору. Била је члан Оперског студија Народног позоришта у Београду. Од 2014. године ради као музички сарадник у Музичкој продукцији РТРС-а.

ИЛИЈАНА ВИДАКОВИЋ рођена је другог августа 1946. у Бањалуци, дипломирала је на сарајевској Музичкој академији, Одсјек за теорију музике 1971. године. Као професор музике радила је у бањалучкој Гимназији и Средњој стручној школи (1971– 1991). Била је стручни савјетник за Музичку културу и умјетничке школе у РПЗ (1991–2010). На Филозофском факултету, Учитељског студија Универзитета у Бањој Луци радила је као виши асистент за област Репродукција музике (1999 – 2008).

Обављала је дужност умјетничког директора и предсједника жирија Ђурђевданског фестивала дјечје пјесме (1994 – 2003). Радила је у више стручних тимова, а посебан допринос далa je као вођа тима у реформи НПП за основне и средње музичке школе (2007–2010) и гимназије (сви смјерови) за предмет Музичка култура. Рецензент је за уџбенике Музичке културе (Гимназија и ССШ у РС), Најљепше пјесме Врапчића (1997); Буквар за тамбуру (2005) и Интерактивна настава у предмету Солфеђо (2006). У више наврата предавала је на стручним семинарима и радила у пројектима Савјет Европе, Дјечја права и Образовање за мир. Као представница Републике Српске била је у чланству Одбора за Роме при Савјету министара БиХ. Члан је више научних и стручних организација и удружења.

ИГОР ВУКОЈЕВИЋ је рођен 12.1.1975. године у Добоју. Таленат за музику отрио је већ са три године, а са седам година почиње свирати бубњеве у очевом бенду. Током тридесет година музичке каријере објавио је седам албума, а као вокални солиста освојио више од двадесет награда на међународним музичким фестивалима. Бави се аранжманима и продукцијом, свира три инструмента, комопнује и пише пјесме. Посједује лиценцу врхунског естрадног умјетника. Тренутно је на Постдипломском студију на Економском факултету. Члан је Управног одбора АМУС-а.


Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *