Све спремно за 23. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме

Мали пјевачи, звијезде “Ђурђевданског фестивала”, из 7 земаља, посјету Бањалуци почели су сусретом с представницима медија, на конференцији за новинаре, поводом почетка “Ђурђевданског фестивала”, у згради организатора, Радио Телевизије Републике Српске.

Конференцију за медије је 19 малишана, ђурђевданских звјездица уљепшало својим осмијехом. Са њима су били овогодишњи јунаци сценарија, који је писала Јелена Којовић Тепић инспирисана “Доживљајима мачка Тоше” нашег Бранка Ћопића.

На конференцији су говорили: испред Града Бањалуке, покровитеља Фестивала – Љубинка Драгојевић, начелница Одјељења друштвених дјелатности; испред Хyпо банке, генералног спонзора Фестивала – Марија Панић, маркетинг менаджер Хyпо банке у БиХ; испред М:тела, пријатеља Фестивала, Милица Стојаковић, портпарол М:тела; испред Подравке, подршке Фестивалу, Предраг Тополовац, директор пословнице Бањалука; испред Тропика, подршке Фестивалу, Татјана Раковић, директор маркетинга Тропик малопродаје

23. Међународни фестивал дјечје пјесме биће одржан 13. маја у Спортској дворани “Борик”

Деветнаесторо малишана и ђурђевданских звјездица из Босне и Херцеговине односно Републике Српске, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Италије и Русије пјева шеснаест пјесама, нових дјечјих хитова свима који буду дошли у Дворану “Борик” да их бодре!

У ревијалном програму наступају: Јелена Томашевић, Марко Бошњак и прошлогодишња побједница фестивала, Дарија Врачевић.

Такмичарски дио Фестивала почиње у 20 часова, а пред почетак Фестивала, у 18.30 часова Редакција Фестивала припремила је мало “загријавање”, тачније ревија дјечијег стваралаштва на којој наступају дјеца из: Дјечијег хора: “Врапчићи”, КУД “Свети Сава”, Плесног студија “City Jazz”, Балетног клуба “Алегро”, Плесног клуба “Хабанера”, плесног клуба “Maxi Stil Kids”, Сергеј Пајић, Анђела Пеулић, Мултивитамин бенда, Магдалена Рогић, Дјечијег збора “Кикићи” из Загреба.

И ове године РТРС се одлучио да сав приход од улазница иде у хуманитарне сврхе, и то ЈЗУ Болници Источно Сарајево – Одјељењу гинекологије и породилишта а карте се могу купити по симболичној цијени од једне марке.

Улазнице можете купити на пријавници РТВ Дома РТРС (Трг Републике Српске 9, Бањалука) и у билетарницама СД “Борик”. 

Генерални спонзор Ђурђевданског фестивала већ 13 година за редемо је Hypo Alpe Adria Banka, Пријатељ фестивала је m:tel, покровитељ: Град Бањалука, подршка фестивалу: Министарство породице, омладине и спорта, Лино и Тропик, званични превозник фестивaла је Аутопревоз, спонзор награда: АМУС, а медијски покровитељи: Глас Српске, ЕуроБлиц, Прес РС, Мертромедиа, Радио Телевизија Источно Сарајево, Радио Требиње и Контакт радио.

Радослав Пандуревић, Панда, редитељ овогодишњег фестивала на конференцији је рекао да: “Припреме за Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме теку по предвиђеном плану и динамици рада. У току су завршни радови на бини, сценски радници приводе крају изглед бине. Поред њих паралелно се поставља разглас и лед екрани који су иначе дио сцене. Такође су при крају радови у бекстејџу.

За тему фестивала сценарио је адаптација „Доживљаји мачка Тоше“ од нашег великог писца Бранка Ћопића. Ту су поред дјечијих пјесама и кратке игране сцене у извођењу глумаца Душка Мазалице, Срђана Књегињића и Николе Марића. Душко Мазалица је у улози мачка Тоше, Срђан Књегињић у улози пса Жуће а Никола Марић тумачи лик млинара Трише. Надам се да ће дјеца уживати у њиховој изведби ових ликова. Ја сам задовољан како то они раде, а дјеца у Дворани Борик и поред малих екрана ће бити најискреније судије и критичари, не само њихове глуме него и комплетног изгледа и тока Ђурђевданског фестивала и свих његових учесника. “

Драгољуб Сладојевић, уредник Редакције Фестивала рекао нам је да је све спремно за фестивал и још једном позвао све да дођу сутра у дворану Борик и подрже извођаче. “Фестивалски дани су почели и с поносом можемо рећи да су припреме протекле у најбољем реду. Од 150 пријављених извођача на бини ће своје пјевачке способности показати њих деветнаесторо. Као и сваке године сигурни смо да ћете уз пјесму и игру уживати”.

Позивамо сву дјецу и све оне који се у срцу осјећају дјеца на гарантовано најбољу забаву у мају!