Завршено још једно издање Ђурђевданског фестивала!

У незаборавној финалној вечери овогодишњег издања Ђурђевданског фестивала, осим што смо добили најбољу пјесму, имали смо прилику присуствовати извођењу 16 фантастичних композиција, али и уживати у наступима такмичара, ревијалних извођача и бравурама циркуса Ђурђевак, чији чланови су били достојан домаћин фестивала!

Овогодишње издање Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме, које је одржано у суботу, 10.маја 2014.године, обиљежиле су, поред одличне атмосфере и сјајних интерпретрација, новине у реализацији фестивала, што се првенствено односи на формат фестивала. Наиме у односу на претходна издања фестивала, новина је била управо промјена локације одржавање фестивала. Фестивал је реализован у студијима Радио-телевизије Републике Српске.

Аутори и интерпретатори, који су се такмичили у финалној вечери Ђурђевданског фестивала, дошли су из Мађарске, Србије, Италије, Хрватске, Бугарске, Русије и Републике Српске/Босне и Херцеговине, чиме је остварена тенденција да Фестивал и ове године буде међународни!

Жири у саставу: Миња СуботаЛадо ЛешМаја СарМирослав Јањанин и Маја Татић су овако одлучили о наградама:

1. мјесто: НИНА ДЕРЕТИЋ, за композицију „За тебе малена дишем“ коју је извео Сергеј Пајић (награђена са 2.000 КМ)
2. мјесто: МАРИЈА ХАЈНАЛ СТОШИЋ, за композицију „Трубач“ коју је извео Лука Шибола (награђена са 1.000 КМ)
3. мјесто: МЛАДЕН МАТОВИЋ, за композицију „Не желим да одрастем“ коју је извела Маша Ћоћкало (награђен са 500 КМ)

Интерпретатори побједничких композиција награђени су робним наградама, а остали награђени су:

ЂОРЂЕ ЈОВАНЧИЋ за најбољи аранжман, износом од 500 КМ
ЂУЗЕПЕ ЛОРУСО за најбољу интерпретацију у износу од 400 КМ
МАША ЋОЋКАЛО је освојила награду публике у износу од 200 КМ
ДУО “СУНЧЕВЕ ПЕГИЦЕ” за најбољи сценски наступ у износу од 200 КМ
АДРИЕН ЈУНЕК за најбољи текст, износом од 200КМ

МЛАДЕН МАТОВИЋ – Аутор најбоље композиције, по стручној оцјени Асоцијације композитора и музичких стваралаца БиХ – АМУС, новчаном наградом у износу од 1.000 КМ

СЕРГЕЈ ПАЈИЋ је освојио награду ‘HIPO-ALPE-ADRIA BANK AD Banja Luka, која је најбоље пласираног интерпретатора из БиХ наградила штедном књижицом са улогом од 100 КМ

Јавни сервис Републике Српске овом приликом посебно захваљује генералном спонзору Hypo-Alpe-Adria-bank AD Banja Luka, те покровитељима: Влади Републике Српске и Граду Бања Лука, као и пријатељима Фестивала М:Тел-у, BH Telekomu и АМУС-у.

Захваљујемо пријатељима и медијским покровитељима Фестивала: Радио-телевизији Источно Сарајево, Радио-телевизији Слобомир, Независним новинама, Пресу РС, Гласу Српске, Радио Балкану, Контакт радију, Радио Требињу и Бобар радију.

Документе појединачних оцјена жирија за композицију можете погледати на линковима:

Документ оцјене жирија за остале награде можете погледати на линку:

Документ за коначни поредак за награду публике и број гласова можете погледати на линку:

  • SMS гласање за награду публике