Конференција за медије

На финалној вечери 13.5.2015. године у СД „Борик“ у Бањалуци биће изведено 16 композиција које ће интерпретирати 19 солиста из Русије, Молдавије, Мађарске, Бугарске, Италије, Хрватске, Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине (Републике Српске).

На Конкурс Ђурђевданског фестивала 2015. пристигло је 35 композиција, од којих је 31 испуњавала услове Конкурса.
Селекциона комисија је радила у саставу: Аднан Мушановић, композитор и продуцент из Сарајева, Албина Смајловић, соло пјевачица и сарадник у Музичкој продукцији, Александар Јошић, уредник Редакције музичког програма ТВ РС, Борис Глишић, композитор и продуцент из Бањалуке, Драгољуб Сладојевић, уредник Редакције Ђурђевданског фестивала, Емир Башић, уредник на Радију РС, Игор Дивљак, музичли сарадник на Радију РС, Јадранка Стојаковић, уредник у Музичкој продукцији РТРС и кантаутор, Маја Сар, кантауторка из Сарајева, Маја Татић, уредник у Музичкој продукцији РТРС, Марко Цвијић, композитор, текстописац, музички сарадник на Радију РС, Милан Смиљанић, музички педагог, Мирослав Јањанин, композитор и текстописац, предсједник ЕРС-а, Наташа Шмуља, музички сарадник за дјечију музику у Телевизији РС и Татјана Ћорковић, уредник Редакције музичког програма Радија РС.

Одабране су сљедеће композиције:

01. ДЕТСТВО
Извођач: Адриана Цветанова (Бугарска)

02. МОЈ ЦУКО
Извођач: Јана Мрдић (Република Српска/БиХ)

03. САЊА
Извођач: Лука Галић (Република Српска/БиХ)

04. ПЈЕСМА О ТАТИ
Извођач: Ива Драгојевић (Република Српска/БиХ)

05. I’M WINNER
Извођач: Den Winner (Молдавија)

06. АВАНТУРЕ ФОТОАПАРАТА
Извођач: Николина Ивковић (Србија)

07. ALMODD MEG A CSODAT
Извођачи: Kitti Kalmar & Zsanett Buranszky (Мађарска)

08. НАША ПЈЕСМА
Извођач: Миа Марија Гебауер & Магдалена Рогић (Хрватска)

09. КАД САМ СРЕЋНА МОГУ СВЕ
Извођач: Теа Сенић (Република Српска/БиХ)

10. НИ ВЕЛИКА НИ МАЛА
Извођач: Анђела Пеулић (Република Српска/БиХ)

11. ДВА ГУСЯ
Извођач: Екатерина Белеменко (Русија)

12. NON VOGLIO ANDARE VIA (IT’S TIME TO SAY GOOD BYE)
Извођач: Angiola de Filippis (Италиjа)

13. МОЈ СВИЈЕТ
Извођачи: Александра и Александар Видовић (Република Српска/БиХ)

14. SAD SONG DOINA
Извођач: Emily Istrate (Молдавија)

15. МОЈА ТАЈНА СИМПАТИЈА
Извођач: Дарија Врачевић (Србија)

16. КРИЗА
Извођач: Ивана Поповић (Црна Гора)

Ђурђевдански фестивал дјечје пјесме настао је из жеље да подржи дјетињство и радост коју оно носи и због тога смо одлучили да овогодишњи фестивал посветимо управо томе: праву дјетета да буде дијете.
Наш овогодишњи водитељ је дјевојчица Звjездана која воли да пјева и жели да наступа на фестивалу и њен тата у улози „коуча“ који покушава да је „издресира“ да се понаша као звијезда. Међутим, ствари неће ићи баш глатко. Дијете не би било дијете да се не побуни против тираније те врсте и не успије да објасни својој породици да је естрада много мање важна од радости и љубави. А и тата не би био (прави) тата, кад не би могао да схвати да је дјетињство светиња…
У улози Звjездане је Анастасија Ђорђа Босанчић, која је и сама наступала на Ђурђевданском фестивалу 2011. године, а у улози Звjезданиног тате и „коуча“ је Велимир Бланић, који је прошле године наступао у улози диригента Фестивала.

Овдје можете погледати Ранг листу композиција и Селекција композиција 2015 – појединачне оцјене