Фестивалски специјал Емисије у сусрет Ђурђевданском фестивалу – Субота 10.30

У сусрет 26. Фестивалу дјечије пјесме, редакција Ђурђевданског фестивала спремила је двије телевизијске емисије, које ће у програм ићи у суботу 27.4. и у суботу 4.5. обје у 10.30 часова.

Оно што је у односу на претходне године другачије у фестивалским емисијама јесте да по први пут премијерно представљамо учеснике али и композиције које су ушле у такмичарску селекцију и које ће бити изведене 10. маја у Спортској дворании „Борик“ пред публиком и фестивалским жиријем.
Фестивалске емисије води Вања Мишић, која осим што је члан ђурђевданског тима, је и кантауторка и пјевачица у којој многи наши млади извођачи виде свој узор.

У Фестивалским специјалима наши овогодишњи учесници ће се у разговору са Вањом кратко представити те премијерно отпјевати композицију са којом ће наступити на овогодишњем Фестивалу и самим тим такмичити се за једну од 11 фестивалских награда.

Младе ђурђевданце из Русије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Србије али и удаљених крајева РС односно БиХ, који због објективних разлога нису могли дођи на снимање емисија, представићемо кроз промотивне видео материјале и спотове за пјесме са којима наступају, а које су они сами послали.
Важно је напоменути да су Фестивалски специјали искључиво намјењени представљању извођача публици и да њихово представљање кроз емисије неће утицати на одлуке жирија, који ће оцјењивати искључиво наступ, интерпретацију и композиције изведене на финалној фестивалској вечери.

У те двије седмице промоције фестивалских пјесама кроз емисије, жеља тима фестивала је да публика упозна мелодије и рефрене композиција тако да би сама атмосфера у дворани била још узбудљивија!

Осим промоције композиција кроз емисије, жеља фестивалског тима била је да и извођачима фестивалских композиција да више простора за промоцију, превасходно ради њиховог труда, који су уложили да би се појавили на великој ђурђевданској бини. Са друге стране промовишући фестивалске композиције, промовишемо и њихове ауторе тј. композиторе, дајући публици шансу да по први пут чују комплетне финалне верзије фестивалских пјесама, на основу којих може донијети одлуку за коју композицију и извођача жели да гласа.

Ове године је новост и да сав приход од СМС гласања иде у хуманитарне сврхе, а извођач са највећим бројем гласова публике (СМС гласова) одлучује коме ће да додијели прикупљени новац.
Надамо се да ћемо промотивним емисијама, постављањем пјесама и спотова на фејсбук страницу и званични сајт фестивала, те отварањем линија за СМС гласање двије седмице прије финалне вечери пробудити што већи интерес публике фестивала да гласа за своје фаворите и тако прикупити више новца за хуманитарни фонд, коме ће се осим новца прикупљеног од гласања путем порука додати и фонд од продатих улазница.