Potpisan sporazum o sponzorstvu Đurđevdanskog festivala

Danas je u svečanoj sali RTV Doma Radio-televizije Republike Srpske potpisan je sporazum o sgeneralnom sponzorstvu predstojećeg Đurđevdanskog festivala dječije pjesme Banjaluka 2014.

Strane potpisnice sporazuma su dugogodišnji prijatelj festivala Hipo Alpe Adria Bank ad Banjaluka i organizator festivala RTRS – Javni servis Republike Srpske.
Predstavnik Hipo Alpe Adria Bank ad Banjaluka, direktor, gosp. Goran Babić ovom prilikom rekao je: “Veliko nam je zadovoljstvo što možemo podržati Đurđevdanski festival, jedanaestu godinu za redom. Hipo banka je društveno-odgovrna organizacija koja na ovaj način želi da uzme učešće u bitnom društvenom događaju koji pretenduje da postane brend Republike Srpske!“

Predstavnik RTRS, v.d. gene5ralnog direktora, gosp. Draško Milinović izrazio je zadovoljstvo povodom nastavka saradnje sa Hipo Alpe Adria Bank ad Banjaluka, a u vezi sa podrškom Đurđevdanskog festivala kazao: “Hipo banka svesrdno podržava ovaj projekat Javnog servisa već duži niz godina i mi smo zahvalni što su prepoznali važnost festivala i njegovu tendenciju da postane jedan od zaštitnih znakova ne samo Javnog servisa već i Republike Srpske. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i trajati još dugi niz godina uz obostrano zadovoljstvo!“

Ovogodišnje izdanje Đurđevdanskog festivala dječije pjesme Banjaluka 2014. održaće se u subotu,10.maja 2014. sa početkom od 17.30 časova. Novina u odnosu na prethodna izdanja festivala je promjena lokacije održavanje festivala. Festival je od ove godine u televizijskoj formi, odnosno, realizovaće se u potpunosti u studijima Radio-televizije Republike Srpske.

Đurđevdanski festival dječije pjesme održava se od 1994. godine. Za dvadeset godina postao je najrespektabilniji festival dječije pjesme u regionu i šire. Dugogodišnja tradicija, kvalitet kompozicija i izvođača, moderna scenografija, medijska pažnja, obrazovni i kulturni aspekt, međunarodna kulturna saradnja i dobra organizacija su samo neki od elemenata koji opravdavaju takve tvrdnje. Đurđevdanski festival je uveliko prevazišao projektovani cilj Radio-televizije Republike Srpske, kao organizatora i postao prepoznatljiv dječiji muzički brend.