Intervju sa Dankom Ilić, pobjednicom Đurđevdanskog festivala 2013

Danka Ilić je apsolutna pobjednica „Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala 2013“. Djevojčica čiji „savršen svijet“ je odnio sve nagrade ovogodišnjeg Festivala nakon sabiranja utisaka govori o Festivalu i svojim planovima za naredni period.

Kakve utiske nosiš sa Festivala?

Danka: Nosim veoma lijepe utiske sa Festivala. Nekoliko dana sam imala priliku da se družim i da upoznam nove prijatelje, a posebno sam bila srećna kada su mi došli drugari i sestre iz Gacka da me bodre tokom finalne večeri. Naravno, moram da pomenem da se cijela ekipa RTRS-a mnogo brinula o nama, vodili su računa o svakoj sitnici, tako da su mi boravak u Banjaluci učinili nezaboravnim.

Koja ti je najljepša uspomena na Festival?

Danka: Najljepša uspomena je onaj osjećaj kada sam shvatila da sam pobijedila! Bila sam bezgranično srećna jer sam po prvi put i za publiku i za žiri bila najbolja. I naravno, sreća mi je bila još veća jer su oko mene bili porodica i prijatelji sa kojima sam mogla sve to da podijelim.

Od audicija do finalne večeri, šta ti je bilo najteže?

Danka:  Pjevanje je moja ljubav, tako da mi ništa nije teško palo kada su u pitanju probe, audicije, finale. Najteže mi je bilo putovanje. Nije lako voziti se sedam i više sati od Gacka do Banjaluke, ali poslije pobjede i to sam zaboravila.

Kakav su ti doček pripremili u Gacku?

Danka:  Pripremili su mi mnogo lijep doček. Iako sam bila umorna od puta i jedva čekala da stignem kući, kada sam vidjela svu tu djecu koja su došla da me dočekaju i koja su se radovala mom uspjehu, zaboravila sam na umor. Shvatila sam da imam baš puno prijatelja što me čini veoma srećnom.

Kakvi su bili komentari tvojih prijatelja i članova porodice?

Danka: Svi su veoma ponosni kako na moju pobjedu, tako i na utisak koji sam ostavila tokom nastupa. Mogu da kažem da je cijeli grad pratio finalno veče i svi su navijali za mene. Tako da sam čula mnogo pozitivnih komentara i primila puno čestitki.

Očekujete snimanje spota. Ovo neće biti prvi put da snimaš spot. Kakve utiske nosiš sa prethodnog snimanja i jesi li nestrpljiva da počne novo snimanje?

Danka: Nosim veoma lijepe utiske sa snimanja spota. Odlično smo se družili. Doduše, nisam znala da snimanje može biti tako komplikovano. Ja sam mislila da se spot za pjesmu snimi za pola sata, tako da sam se iznenadila kada sam prošli put snimala dva dana. Ali, najvažnije je da smo na kraju bili zadovoljni. Radujem se novom spotu, mada se nadam da će ovaj put biti kraće (smijeh).

Da li si ostala u kontaktu sa kompozitorom Borisom Glišićem i da li ćete nastaviti saradnju?

Danka: Da, ostala sam u kontaktu sa kompozitorom i nadam se da ćemo nastaviti saradnju. Za sada nam dobro ide (smijeh)

Zahvaljujući podršci SMS glasača putuješ u Diznilend. Kako ti je pošlo za rukom da, već drugi put, dobiješ toliku podršku?

Danka: I sama se čudim koliko je ljudi glasalo za mene. Nadala sam se i ovaj put nagradi publike, ali sam i bila iznenađena kada sam je dobila. Stvarno ne znam zašto sam ja imala najveći broj glasova, pogotovo kada znamo da su svi ostali takmičari iz mnogo većih gradova, pa bi bilo logično da imaju i veću podršku. Ali, eto. Zahvalna sam svima koji su glasali za mene!

Spremaš li se za put u Diznilend i čemu se najviše raduješ?

Danka: Spremam se za putovanje koje je samo po sebi izazov. Ne znam ni šta da očekujem, osim da sam sigurna da će mi biti fenomenalno.

Šta bi poručila svojim obožavateljima na Fejsbuku?

Danka: I na Fejsbuku sam imala mnogo podrške, možda je to razlog moje pobjede. Zato se još jednom zahvaljujem svima što su glasali i navijali za mene. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. I naravno, neka očekuju slike iz Diznilenda.