Zvijezde Đurđevdanskog festivala zablistale na finalnoj večeri

Dugo iščekivano veliko finale „Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala 2013“ održano je sinoć u SD Borik u Banjaluci. Publici se, nakon višemjesečnih priprema predstavilo 10 finalista.

Trostruko slavlje je te večeri imala Danka Ilić iz Gacka. Ona je „najbolji izvođač“ Festivala za 2013. godinu po ocjeni stručnog žirija i to sa kompozicijom „Svijet je savršen“.


Pored glavne, najveće nagrade za izvođača, kompozicija „Svijet je savršen“ je odnijela i nagradu za najbolju kompoziciju i time kompozitoru Borisu Glišiću obezbijedila ček u vrijednosti od 2 000 KM.

Žiri u sastavu: Maja Tatić, Marija Šestić, Mladen Matović i Boris Milanović izabrao je ovu kompoziciju između deset koje su predstavljene u finalu.

Takođe, ono što je izazvalo opštu radost navijača koji su stigli iz Gaska je nagrada publike koju je, zasluženo, osvojila Danka Ilić. Publika je SMS porukama glasala za svog favorita, i time Danki omogućila nagradu – putovanje u Diznilend.

Finalisti Festivala bili su: Amna Alajbegović (Bijeljina), Valentina Mec (Bijeljina), Danka Ilić (Gacko), David Bojić (Banjaluka), Ema Trkulja (Banjaluka), Irina Subašić (Banjaluka), Irma Hajdić (Brčko), Mia Malešević (Banjaluka), Nikolina Đekanović (Banjaluka) i Stefan Lopandić (Banjaluka).

U revijalnom dijelu Festivala nastupili su Kristina i Lukijan Ivanović, Aleksandra i Teodora Bjelanović i Jovana Raljić.

Naši voditeljski parovi, Kristina i Drago, te Bojana i Ognjen, bili su odlični i na nivou zadatka, a sve izvođače pratio je plesni klub Siti -džez, iz Banjaluke. Direktan prenos velikog finala Festivala pratili su gledaoci i slušaoci Radio Televizije Republike Srpske.

Generalni sponzor Festivala bila je Hipo Alpe Adria Banka, sponzor revijalnog dijela M:tel, pokrovitelj Grad Banjaluka i medijski pokrovitelji Glas Srpske i Metromedija.

Ovdje možete pogledati GLASOVE ŽIRIJA