Izabrani pobjednici Festivala, otpjevano 16 novih hitova!

Mališani iz Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije večeras su u prepunoj Sportskoj dvorani „Borik“ otpjevali 16 novih dječijih hitova!

Uz ogromnu podršku raspjevane i razigrane publike, bodrenje voditeljskog para „Okija i Bokija“ kao i predsjednice žirija Jelene Tomašević svih devetnaestero mališana je briljiralo na svojim nastupima!

Članovima žirija, a vjerujemo i publici u Dvorani i ispred malih ekrana bilo je teško da izaberu favorite, no ipak, nagrade su morale biti podijeljene pa vam predstavljamo ovogodišnje pobjednike:

Nagradu žirija učesnika birali su naši mladi takmičari u bekstejdžu, između sebe, glasanjem, a nagradu je osvojila Kalina Antonija Gajić.

Nagrade žirija:

Žiri je pažljivo preslušao sve pjesme i soliste i smatra da je najbolji tekst na ovogodišnjem festivalu Radmila Zorić, za kompoziciju „Divno je nebo dječije“ koju je izvela Ekatarina Tarabić.

Najbolji aranžer ovogodišnjeg festivala je Tihomir Preradović za aranžman kompozicije „Ovdje pripadam“ .

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Elena Kesić za kopoziciju “Vilinska pjesma“.

Nagrađeni interpretatori ovogodišnjeg festivala su: Ljiljana Plavšić koja je osvojila treće mjesto, Vera Kašina koja je osvojila drugo mjesto, a za najboljeg interpretatora žiri je proglasio Komnena Vukovića, koji je pjevao kompoziciju „Čuvam svijet“.

Nagrada publike:

Publika je u protekle dvije sedmice imala priliku putem sms-a glasati za omiljenu kompozioiju, odnosno iterpretatore tih kompozicija. Kompletne pjesme mogle su se preslušati na zvaničnoj festivalskoj i fejsbuk stranici.

Najveći broj glasova osvojila je Elena Kesić za kopoziciju “Vilinska pjesma“.

Kao što smo već rekli, izvođač sa najvećim brojem glasova odlučuje u koje svrhe će RTRS donirati novac prikupljen od prodaje ulaznica i sms glasova, tako da je Elena, uz pomoć roditelja odlučila da novac damo domu za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjaluci.

Glavne nagrade festivala:

Nagrade za najbolje kompozicije Đurđevdanskog festivala 2019. godine su:

Trećom nagradom festivalskog žirija nagrađen je autor Nemanja Mihajlović za kompoziciju “Verujem“, koju je izvela Ljiljana Plavšić.

Drugu nagradu autoru muzike za kompoziciju osvojio je Mladen Matović, za kopoziciju “Vilinska pjesma“, koju je izvela Elena Kesić.

Nagradom “Jadranka Stojaković” za najbolju kompoziciju Đurđevdanskog festivala 2019. nagrađuje se kompozicija “Ples“ za koju je muziku, tekst i aranžman pisao Igor Vukojević, a koju je izvela Nikolina Lazić.