Festivalski specijal Emisije u susret Đurđevdanskom festivalu – Subota 10.30

U susret 26. Festivalu dječije pjesme, redakcija Đurđevdanskog festivala spremila je dvije televizijske emisije, koje će u program ići u subotu 27.4. i u subotu 4.5. obje u 10.30 časova.

Ono što je u odnosu na prethodne godine drugačije u festivalskim emisijama jeste da po prvi put premijerno predstavljamo učesnike ali i kompozicije koje su ušle u takmičarsku selekciju i koje će biti izvedene 10. maja u Sportskoj dvoranii „Borik“ pred publikom i festivalskim žirijem.
Festivalske emisije vodi Vanja Mišić, koja osim što je član đurđevdanskog tima, je i kantautorka i pjevačica u kojoj mnogi naši mladi izvođači vide svoj uzor.

U Festivalskim specijalima naši ovogodišnji učesnici će se u razgovoru sa Vanjom kratko predstaviti te premijerno otpjevati kompoziciju sa kojom će nastupiti na ovogodišnjem Festivalu i samim tim takmičiti se za jednu od 11 festivalskih nagrada.

Mlade đurđevdance iz Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije ali i udaljenih krajeva RS odnosno BiH, koji zbog objektivnih razloga nisu mogli dođi na snimanje emisija, predstavićemo kroz promotivne video materijale i spotove za pjesme sa kojima nastupaju, a koje su oni sami poslali.
Važno je napomenuti da su Festivalski specijali isključivo namjenjeni predstavljanju izvođača publici i da njihovo predstavljanje kroz emisije neće uticati na odluke žirija, koji će ocjenjivati isključivo nastup, interpretaciju i kompozicije izvedene na finalnoj festivalskoj večeri.

U te dvije sedmice promocije festivalskih pjesama kroz emisije, želja tima festivala je da publika upozna melodije i refrene kompozicija tako da bi sama atmosfera u dvorani bila još uzbudljivija!

Osim promocije kompozicija kroz emisije, želja festivalskog tima bila je da i izvođačima festivalskih kompozicija da više prostora za promociju, prevashodno radi njihovog truda, koji su uložili da bi se pojavili na velikoj đurđevdanskoj bini. Sa druge strane promovišući festivalske kompozicije, promovišemo i njihove autore tj. kompozitore, dajući publici šansu da po prvi put čuju kompletne finalne verzije festivalskih pjesama, na osnovu kojih može donijeti odluku za koju kompoziciju i izvođača želi da glasa.

Ove godine je novost i da sav prihod od SMS glasanja ide u humanitarne svrhe, a izvođač sa najvećim brojem glasova publike (SMS glasova) odlučuje kome će da dodijeli prikupljeni novac.
Nadamo se da ćemo promotivnim emisijama, postavljanjem pjesama i spotova na fejsbuk stranicu i zvanični sajt festivala, te otvaranjem linija za SMS glasanje dvije sedmice prije finalne večeri probuditi što veći interes publike festivala da glasa za svoje favorite i tako prikupiti više novca za humanitarni fond, kome će se osim novca prikupljenog od glasanja putem poruka dodati i fond od prodatih ulaznica.