Konferencija za medije

Na finalnoj večeri 13.5.2015. godine u SD „Borik“ u Banjaluci biće izvedeno 16 kompozicija koje će interpretirati 19 solista iz Rusije, Moldavije, Mađarske, Bugarske, Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske).

Na Konkurs Đurđevdanskog festivala 2015. pristiglo je 35 kompozicija, od kojih je 31 ispunjavala uslove Konkursa.
Selekciona komisija je radila u sastavu: Adnan Mušanović, kompozitor i producent iz Sarajeva, Albina Smajlović, solo pjevačica i saradnik u Muzičkoj produkciji, Aleksandar Jošić, urednik Redakcije muzičkog programa TV RS, Boris Glišić, kompozitor i producent iz Banjaluke, Dragoljub Sladojević, urednik Redakcije Đurđevdanskog festivala, Emir Bašić, urednik na Radiju RS, Igor Divljak, muzičli saradnik na Radiju RS, Jadranka Stojaković, urednik u Muzičkoj produkciji RTRS i kantautor, Maja Sar, kantautorka iz Sarajeva, Maja Tatić, urednik u Muzičkoj produkciji RTRS, Marko Cvijić, kompozitor, tekstopisac, muzički saradnik na Radiju RS, Milan Smiljanić, muzički pedagog, Miroslav Janjanin, kompozitor i tekstopisac, predsjednik ERS-a, Nataša Šmulja, muzički saradnik za dječiju muziku u Televiziji RS i Tatjana Ćorković, urednik Redakcije muzičkog programa Radija RS.

Odabrane su sljedeće kompozicije:

01. DETSTVO
Izvođač: Adriana Cvetanova (Bugarska)

02. MOJ CUKO
Izvođač: Jana Mrdić (Republika Srpska/BiH)

03. SANJA
Izvođač: Luka Galić (Republika Srpska/BiH)

04. PJESMA O TATI
Izvođač: Iva Dragojević (Republika Srpska/BiH)

05. I’M WINNER
Izvođač: Den Winner (Moldavija)

06. AVANTURE FOTOAPARATA
Izvođač: Nikolina Ivković (Srbija)

07. ALMODD MEG A CSODAT
Izvođači: Kitti Kalmar & Zsanett Buranszky (Mađarska)

08. NAŠA PJESMA
Izvođač: Mia Marija Gebauer & Magdalena Rogić (Hrvatska)

09. KAD SAM SREĆNA MOGU SVE
Izvođač: Tea Senić (Republika Srpska/BiH)

10. NI VELIKA NI MALA
Izvođač: Anđela Peulić (Republika Srpska/BiH)

11. DVA GUSЯ
Izvođač: Ekaterina Belemenko (Rusija)

12. NON VOGLIO ANDARE VIA (IT’S TIME TO SAY GOOD BYE)
Izvođač: Angiola de Filippis (Italija)

13. MOJ SVIJET
Izvođači: Aleksandra i Aleksandar Vidović (Republika Srpska/BiH)

14. SAD SONG DOINA
Izvođač: Emily Istrate (Moldavija)

15. MOJA TAJNA SIMPATIJA
Izvođač: Darija Vračević (Srbija)

16. KRIZA
Izvođač: Ivana Popović (Crna Gora)

Đurđevdanski festival dječje pjesme nastao je iz želje da podrži djetinjstvo i radost koju ono nosi i zbog toga smo odlučili da ovogodišnji festival posvetimo upravo tome: pravu djeteta da bude dijete.
Naš ovogodišnji voditelj je djevojčica Zvjezdana koja voli da pjeva i želi da nastupa na festivalu i njen tata u ulozi „kouča“ koji pokušava da je „izdresira“ da se ponaša kao zvijezda. Međutim, stvari neće ići baš glatko. Dijete ne bi bilo dijete da se ne pobuni protiv tiranije te vrste i ne uspije da objasni svojoj porodici da je estrada mnogo manje važna od radosti i ljubavi. A i tata ne bi bio (pravi) tata, kad ne bi mogao da shvati da je djetinjstvo svetinja…
U ulozi Zvjezdane je Anastasija Đorđa Bosančić, koja je i sama nastupala na Đurđevdanskom festivalu 2011. godine, a u ulozi Zvjezdaninog tate i „kouča“ je Velimir Blanić, koji je prošle godine nastupao u ulozi dirigenta Festivala.

Ovdje možete pogledati Rang listu kompozicija i Selekcija kompozicija 2015 – pojedinačne ocjene