Završeno još jedno izdanje Đurđevdanskog festivala!

U nezaboravnoj finalnoj večeri ovogodišnjeg izdanja Đurđevdanskog festivala, osim što smo dobili najbolju pjesmu, imali smo priliku prisustvovati izvođenju 16 fantastičnih kompozicija, ali i uživati u nastupima takmičara, revijalnih izvođača i bravurama cirkusa Đurđevak, čiji članovi su bili dostojan domaćin festivala!

Ovogodišnje izdanje Đurđevdanskog festivala dječije pjesme, koje je održano u subotu, 10.maja 2014.godine, obilježile su, pored odlične atmosfere i sjajnih interpretracija, novine u realizaciji festivala, što se prvenstveno odnosi na format festivala. Naime u odnosu na prethodna izdanja festivala, novina je bila upravo promjena lokacije održavanje festivala. Festival je realizovan u studijima Radio-televizije Republike Srpske.

Autori i interpretatori, koji su se takmičili u finalnoj večeri Đurđevdanskog festivala, došli su iz Mađarske, Srbije, Italije, Hrvatske, Bugarske, Rusije i Republike Srpske/Bosne i Hercegovine, čime je ostvarena tendencija da Festival i ove godine bude međunarodni!

Žiri u sastavu: Minja SubotaLado LešMaja SarMiroslav Janjanin i Maja Tatić su ovako odlučili o nagradama:

1. mjesto: NINA DERETIĆ, za kompoziciju „Za tebe malena dišem“ koju je izveo Sergej Pajić (nagrađena sa 2.000 KM)
2. mjesto: MARIJA HAJNAL STOŠIĆ, za kompoziciju „Trubač“ koju je izveo Luka Šibola (nagrađena sa 1.000 KM)
3. mjesto: MLADEN MATOVIĆ, za kompoziciju „Ne želim da odrastem“ koju je izvela Maša Ćoćkalo (nagrađen sa 500 KM)

Interpretatori pobjedničkih kompozicija nagrađeni su robnim nagradama, a ostali nagrađeni su:

ĐORĐE JOVANČIĆ za najbolji aranžman, iznosom od 500 KM
ĐUZEPE LORUSO za najbolju interpretaciju u iznosu od 400 KM
MAŠA ĆOĆKALO je osvojila nagradu publike u iznosu od 200 KM
DUO “SUNČEVE PEGICE” za najbolji scenski nastup u iznosu od 200 KM
ADRIEN JUNEK za najbolji tekst, iznosom od 200KM

MLADEN MATOVIĆ – Autor najbolje kompozicije, po stručnoj ocjeni Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH – AMUS, novčanom nagradom u iznosu od 1.000 KM

SERGEJ PAJIĆ je osvojio nagradu ‘HIPO-ALPE-ADRIA BANK AD Banja Luka, koja je najbolje plasiranog interpretatora iz BiH nagradila štednom knjižicom sa ulogom od 100 KM

Javni servis Republike Srpske ovom prilikom posebno zahvaljuje generalnom sponzoru Hypo-Alpe-Adria-bank AD Banja Luka, te pokroviteljima: Vladi Republike Srpske i Gradu Banja Luka, kao i prijateljima Festivala M:Tel-u, BH Telekomu i AMUS-u.

Zahvaljujemo prijateljima i medijskim pokroviteljima Festivala: Radio-televiziji Istočno Sarajevo, Radio-televiziji Slobomir, Nezavisnim novinama, Presu RS, Glasu Srpske, Radio Balkanu, Kontakt radiju, Radio Trebinju i Bobar radiju.

Dokumente pojedinačnih ocjena žirija za kompoziciju možete pogledati na linkovima:

Dokument ocjene žirija za ostale nagrade možete pogledati na linku:

Dokument za konačni poredak za nagradu publike i broj glasova možete pogledati na linku:

  • SMS glasanje za nagradu publike