Konferencija za novinare povodom završnice „Đurđevdanskog festivala“

U Multimedijalnoj sali RTV doma danas je održana konferenciuja za novinare na kojoj su se, povodom finala „Đurđevdanskog festivala“ koji organizuje naša medijska kuća, obratili predstavnici generalnog sponzora Hipo Alpe Adria Banke i organizatora Festivala Radio-televizije Republike Srpske. 

U ime organizatora, novinarima se obratila Natalija Trivić, direktorica Televizije Republike Srpske koja je navela da je RTRS veoma ponosan na činjenicu da punih 20 godina organizuje festival vrijedan pažlje i promoviše kvalitetnu dječiju pjesmu, autore pjesama i dobru muziku.

Sandra Đukanović, glavna urednica Festivala, istakla je da je od početka vladalo veliko interesovanje za Festival, kako kod svih onih koji su željeli biti voditelji i prepoznatljiva lica Festivala, tako i među samim izvođačima i kompozitorima koji su slali svoje radove za finale Festivala.

Predstavnica generalnog sponzora Festivala Hipo Alpe Adria banke Marija Panić je istakla da su veoma ponosni što već desetu godinu zaredom podržavaju Festival i da će to svakako činiti i ubuduće.

Na konferenciji su predstavljene i nagrade za učesnike – statuete, koje će biti uručene svim finalistima, a najveću, u obliku zvijezde koja je zaštitni znak ovogodišnjeg Festivala, dobiće pobjednik – najbolji izvođač.

Finale koje se željno očekuje biće će održano u nedjelju, 12. maja sa početkom u 20 časova u Sportskoj dvorani Borik. Ulaznica ima još vrlo malo i mogu se kupiti na Trgu Krajine (ispred RK Boska) po cijeni od četiri marke. Na dan Festivala ulaznice će se moći kupiti i u SD Borik.

Voditeljski par Katarina i Drago u nedjelju, 12. maja na velikom finalu, biće na sceni, a još jedan zvjezdani par, Bojana Lazić i Ognjen Todorović prenosiće publici i gledaocima pred malim ekranima atmosferu iza scene.

Finalisti koji će se takmičiti za prvo mjesto Festivala: Amna Alajbegović (Bijeljina), Valentina Mec (Bijeljina), Danka Ilić (Gacka), David Bojić (Banjaluka), Ema Trkulja (Banjaluka), Irina Subašić (Banjaluka), Irma Hajdić (Brčko), Mia Malešević (Banjaluka), Nikolina Đekanović (Banjaluka) i Stefan Lopandić (Banjaluka).

Za svoje favorite možete se glasati i putem SMS-a, a najsretnije očekuje i vrijedna nagrada. Više o ovome možete pronaći i na oficijelnoj stranici

http://djeca.rtrs.tv/

i na Fejsbuk stranici Festivala

https://www.facebook.com/pages/Djurdjevdanski-festival/165850090140666?fref=ts

U revijalnom dijelu, publiku očekuju pobjednici dosadašnjih Đurđevdanskih festivala koji garantuju muzičko-scenski spektakl uz podršku plesnog kluba Siti džez. Ovom prilikom, cjelokupni tim „Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala 2013“ poziva publiku i navijače da u nedjelju uveče budu u Sportskoj dvorani Borik u Banja Luci.