Održano polufinale i izabrane kompozicije za “Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala 2013”

Polufinale “Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala 2013” održano je u subotu, 9. marta u studiju 1 Radio Televizije Republike Srpske. Nakon šest audicija, održanih u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Brčkom, Bijeljini i Doboju, stručni žiri, u sastavu: Maja Tatić, Marija Šestić i Boris Milanović, imao je zaista težak zadatak da od preko 250 kandidata izabere 20 polufinalista. Mnogi su se marljivo spremali za audicije, a bilo je i onih koji su se slučajno našli tu. Ipak, najviše je bilo onih, za koje žiri nije odmah mogao da odluči da li su dovoljno spremni za nastup na Festivalu. Žiri je jednoglasno na audicijama izbrao četrnaest polufinalista dodijelivši im tri DA. Po zavšetku audicija, Maju, Mariju i Borisa čekao je je teži dio posla – da od kandidata koji su dobili dva DA izaberu još šest polufinalista. Na kraju su se odlučili da se za nastup u finalu takmiči sljedećih 20 kandidata:

1. Amna Alajbegović (iz Bijeljine)
2. Anđela Kusmuk (iz Prijedora)
3. Danka Ilić (iz Gacka)
4. David Bojić (iz Banjaluke)
5. Ema Trkulja (iz Banjaluke)
6. Emilija Boškić (iz Mrkonjić Grada)
7. Irina Subašić (iz Banjaluke)
8. Irma Hajdić (iz Brčkog)
9. Katarina Maksimović (iz Bijeljine)
10. Lana Vučenović (iz Banjaluke)
11. Lana Rajak (iz Banjaluke)
12. Mia Malešević (iz Banjaluke)
13. Mia Tišma (iz Banjaluke)
14. Mima Milena Šekarić (iz Trebinja)
15. Milica Manigoda (iz Trebinja)
16. Maja Đurović (iz Banjaluke)
17. Nikolina Đekanović (iz Teslića)
18. Stefan Lopandić (iz Doboja)
19. Tamara Mitrović (iz Istočnog Sarajeva)
20. Valentina Mec (iz Bijeljine)

Dvoje polufinalista, Nikolina Ambulija iz Trebinja i Veljko Bogdanović iz Bijeljine, odustali su od učešća, pa su, umjesto njih, u polufinalu nastupile Lana Rajak i Maja Đurović iz Banjaluke.

Sve detalje sa audicija i polufinala donosimo u emisijama “Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala”, koje emitujemo na programu Radio Televizije Republike Srpske svake nedjelje u 18.45.