Одржано полуфинале и изабране композиције за “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013”

Полуфинале “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013” одржано је у суботу, 9. марта у студију 1 Радио Телевизије Републике Српске. Након шест аудиција, одржаних у Бањалуци, Источном Сарајеву, Требињу, Брчком, Бијељини и Добоју, стручни жири, у саставу: Маја Татић, Марија Шестић и Борис Милановић, имао је заиста тежак задатак да од преко 250 кандидата изабере 20 полуфиналиста. Многи су се марљиво спремали за аудиције, а било је и оних који су се случајно нашли ту. Ипак, највише је било оних, за које жири није одмах могао да одлучи да ли су довољно спремни за наступ на Фестивалу. Жири је једногласно на аудицијама избрао четрнаест полуфиналиста додијеливши им три ДА. По завшетку аудиција, Мају, Марију и Бориса чекао је је тежи дио посла – да од кандидата који су добили два ДА изаберу још шест полуфиналиста. На крају су се одлучили да се за наступ у финалу такмичи сљедећих 20 кандидата:

1. Амна Алајбеговић (из Бијељине)
2. Анђела Кусмук (из Приједора)
3. Данка Илић (из Гацка)
4. Давид Бојић (из Бањалуке)
5. Ема Тркуља (из Бањалуке)
6. Емилија Бошкић (из Мркоњић Града)
7. Ирина Субашић (из Бањалуке)
8. Ирма Хајдић (из Брчког)
9. Катарина Максимовић (из Бијељине)
10. Лана Вученовић (из Бањалуке)
11. Лана Рајак (из Бањалуке)
12. Миа Малешевић (из Бањалуке)
13. Миа Тишма (из Бањалуке)
14. Мима Милена Шекарић (из Требиња)
15. Милица Манигода (из Требиња)
16. Маја Ђуровић (из Бањалуке)
17. Николина Ђекановић (из Теслића)
18. Стефан Лопандић (из Добоја)
19. Тамара Митровић (из Источног Сарајева)
20. Валентина Мец (из Бијељине)

Двоје полуфиналиста, Николина Амбулија из Требиња и Вељко Богдановић из Бијељине, одустали су од учешћа, па су, умјесто њих, у полуфиналу наступиле Лана Рајак и Маја Ђуровић из Бањалуке.

Све детаље са аудиција и полуфинала доносимо у емисијама “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала”, које емитујемо на програму Радио Телевизије Републике Српске сваке недјеље у 18.45.