Upoznajte žiri

Upoznajte žiri koji je 14. februara prisustvovao audicijama u 6 gradova Republike Srpske i koji će donijeti odluku koji od prijavljenih izvođača nastavljaju takmičenje!

Žiri će izvođače ocjenjivati na osnovu sljedećih kriterijuma: vokalnih sposobnosti, scenskog nastupa i odabira kompozicije. O izvođačima, koji uđu u uži krug, žiri će naknadno odlučivati. Od 20 odabranih izvođača, žiri će u polufinalnoj emisiji festivala odabrati 10 najboljih, koji se takmičiti za glavnu nagradu festivala. Ovi izvođači dobiće pjesme odabrane na konkursu za kompozicije festivala. U finalu festivala i gledaoci će moći da glasaju, a neko od glasača takođe će biti nagrađen. Najboljeg izvođača, po ocjeni žirija, očekuje nagrada od 1000 maraka, snimanje spota u produkciji Radio Televizije Republike Srpske i promovisanje u programu RTRS-a narednih 12 mjeseci.

Maja Tatić, predstavnica BiH na izboru za pjesmu Evrovizije 2002. Krajem 2004. godine snimila svoj prvi album, a 2007. godine drugi album, u Los Anđelesu i duet sa svjetski poznatim glumcem, Radetom Šerbedžijom. Učestvovala je i osvojila brojne nagrade na muzičkim festivalima, u zemlji i regionu. Od aprila 2011. godine radi kao Muzički urednik za zabavnu muziku u Muzičkoj produkciji RTRS-a.

Marija Šestić, predstavnica BiH na Evroviziji 2007. Magistrirala na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci i trenutno radi na istoj. Broji saradnje sa raznim muzičarima od sevdaha peko klasične do jazz muzike. Gostuje kao vodeći vokal na albumu Vladimira Maraša Balkan sounds te Edina Bosnića Lets dance.

 

Boris I. Milanović, student IV godine Akademije dramskih umjetnosti u Banjoj Luci, smjer; Dramaturgija u klasi prof. dr Maje Volk. Učestvovao na raznim festivalima i radionicama između ostalog kao asistent režije, organizator i reditelj, scenarista, voditelj…