Одабрали смо звјездани водитељски пар!

Нова лица Фестивала су Кристина Дуроњић и Драго Батар!

Кристина је ученица трећег, а Драго другог разреда бањалучке Гимназије. Жири који је одлучивао које двоје кандидата од преко стотину пријављених треба да буде “звјездани пар” није имао ни мало лак задатак. Сви који су дошли на аудицију приказали су себе у најбољем свјетлу, али ипак након дужег вијећања жири је донио одлуку и дао шансу Кристини и Драги да буду “звијезде Ђурђевданског фестивала 2013”. Њих двоје ћете упознати кроз програм Радио Телевизије Републике Српске.

Драго Батар, ученик је бањалучке Гимназије. Од основне школе бави се глумом и пјевањем, фубалом, игра шах, а један од његових многобројних талената је и писање. Посао водитеља му је близак, јер је још у основној школи водио многобројне приредбе, квизове и спортске манифестације.
Његов сан је да се професионално бави глумом. Од прошле године члан је Градског позоришта “Јазавац”.
Избор за водитеља фестивала био је за њега позитиван шок: “Ово ми је животна прилика и искрено се надам да ћу наставити да се бавим овим послом. Поред глуме, то је нешто у чему се проналазим. Задовољан сам и срећан.”

 

Кристина Дуроњић, такође је ученица бањалучке Гимназије. Завршила је и Основну музичку школу “Владо Милошевић”, одсјек гитара. Учествовала је на бројним такмичењима музичких школа, а 2008. године освојила је 2. мјесто. Осим свирања гитаре, воли и да пјева. Као пјевачица дебитовала је на “Ђурђевданском фестивалу” 2002. године. Поред тога, Кристина се бави спортом. Три године је тренирала одбојку у клубу „Инова“ и учествовала у више спортских, школских такмичења. Кристина увијек налази времена да помогне другима, а посебно најмлађим. Као волонтер учествовала је у више хуманитарних пројеката за заштиту злостављане дјеце и помоћ дјеци с Космета.
Након првог искуства пред камером, Кристина каже: “Све ми ово изгледа као лијеп пројекат и дивно искуство. Надам се да ће ми ово искуство једног дана добро доћи. Максимално ћу искористити пружену прилику, па можда и идуће године будем водитељ овог фестивала.”