Odabrali smo zvjezdani voditeljski par!

Nova lica Festivala su Kristina Duronjić i Drago Batar!

Kristina je učenica trećeg, a Drago drugog razreda banjalučke Gimnazije. Žiri koji je odlučivao koje dvoje kandidata od preko stotinu prijavljenih treba da bude “zvjezdani par” nije imao ni malo lak zadatak. Svi koji su došli na audiciju prikazali su sebe u najboljem svjetlu, ali ipak nakon dužeg vijećanja žiri je donio odluku i dao šansu Kristini i Dragi da budu “zvijezde Đurđevdanskog festivala 2013”. Njih dvoje ćete upoznati kroz program Radio Televizije Republike Srpske.

Drago Batar, učenik je banjalučke Gimnazije. Od osnovne škole bavi se glumom i pjevanjem, fubalom, igra šah, a jedan od njegovih mnogobrojnih talenata je i pisanje. Posao voditelja mu je blizak, jer je još u osnovnoj školi vodio mnogobrojne priredbe, kvizove i sportske manifestacije.
Njegov san je da se profesionalno bavi glumom. Od prošle godine član je Gradskog pozorišta “Jazavac”.
Izbor za voditelja festivala bio je za njega pozitivan šok: “Ovo mi je životna prilika i iskreno se nadam da ću nastaviti da se bavim ovim poslom. Pored glume, to je nešto u čemu se pronalazim. Zadovoljan sam i srećan.”

 

Kristina Duronjić, takođe je učenica banjalučke Gimnazije. Završila je i Osnovnu muzičku školu “Vlado Milošević”, odsjek gitara. Učestvovala je na brojnim takmičenjima muzičkih škola, a 2008. godine osvojila je 2. mjesto. Osim sviranja gitare, voli i da pjeva. Kao pjevačica debitovala je na “Đurđevdanskom festivalu” 2002. godine. Pored toga, Kristina se bavi sportom. Tri godine je trenirala odbojku u klubu „Inova“ i učestvovala u više sportskih, školskih takmičenja. Kristina uvijek nalazi vremena da pomogne drugima, a posebno najmlađim. Kao volonter učestvovala je u više humanitarnih projekata za zaštitu zlostavljane djece i pomoć djeci s Kosmeta.
Nakon prvog iskustva pred kamerom, Kristina kaže: “Sve mi ovo izgleda kao lijep projekat i divno iskustvo. Nadam se da će mi ovo iskustvo jednog dana dobro doći. Maksimalno ću iskoristiti pruženu priliku, pa možda i iduće godine budem voditelj ovog festivala.”