Učesnici festivala 2015

Katarina Radulović

Katarina Radulović je rođena 11.06.2005. u Njujorku. Katarina pohađa četvrti razred Osnovne škole „Sutjeska“ u Podgorici. Uči engleski i francuski jezik. Višak energije, troši u spotskoj ustanovi „Smart Gym“. Moderni ples uči u Dječijem kulturnom centru „Beauty“. Donedavno je pohađala Muzičku školu „Vasa Pavić“, odsjek klavir, kao i balet u okviru iste ustanove, koje je, nažalost, zbog previše obaveza morala napustiti. Prvi javni nastup imala je na dječijem festivalu u Podgorici 2014. godine. Obožava da pjeva. Veliki je ljubitelj životinja, naročito konja. Kaže da joj je želja da kad odraste naredi svim firmama da izdvajaju novac, koji će biti uložen u hotel za napuštene životinje.

Adriana Cvetanova

Adriana Cvetanova je srećno osmogodišnje dijete sa konstantnim osmijehom na licu i dolazi iz Bugarske. Dvije godine je učila  pop pjevanje. “Djetinjstvo” je pjesma napisana i aranžirana upravo za nju. Ide u osnovnu školu i odličan je učenik, a naročito voli matematiku, muzičko i slikanje. Obožava životinje. Ima mnogo prijatelja koji prate njen rad i podržavaju je, a najveću podršku ima od starije sestre i roditelja. Ima mnogo snova, a jedan od njih je da postane muzička zvijezda.

Jana Mrdić

Jana Mrdić je rođena u Bijeljini 24. 07. 2006. godine, gdje pohađa treći razred Osnovne škole “Sveti Sava”. Ide i u pripremni razred Osnovne muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac”, Odsjek za klavir. Od 2010. godine član je dječijeg hora “Srbadija”, sa kojim je nastupala na niz festivala i kulturnih manifestacija u Republici Srpskoj i regionu. Često nastupa kao solista hora, izvodeći poznate dječije pjesme. Pjesma “Moj cuko” je njen prvi studijski snimak, koji bi željela podijeliti sa širom publikom.

Luka Galić

Luka Galić rođen je 30. 09. 2006. godine u Mrkonjić Gradu, gdje i živi. Učenik je trećeg razreda Osnovne škole  “Ivan Goran Kovačić”. Član je dječijeg hora “Mali princ”. Učešće na Đurđevdanskom festivalu biće mu prvi značajniji javni nastup. Svira gitaru i veliki je ljubitelj životinja.

Iva Dragojević

Iva Dragojević je rođena 11. 05. 2006. godine u Beogradu. Trenutno živi u Prijedoru sa roditeljima i mlađom sestrom. Pohađa treći razred Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Prijedoru. Svira klavir, trenira tekvando i, naravno, voli da pjeva.

Den Viner

Den Viner (Den Winner) je rođen u Kišinjevu 2004. godine. Počeo je da uči pjevanje već sa pet godina i da nastupa na mnogim dječijim koncertima, televizijskim emisijama za djecu i međunarodnim takmičenjima. Od 2011. godine je nastupao na mnogim festivalima u Moldaviji, Makedoniji, Rumuniji i osvajao brojne nagrade. Denis je izvođač “Moldstar” produkcije. Snimio je tri video spota i priprema solo koncert, kao i promotivnu turneju po Moldaviji. Denisa veoma vole, te ga često pozivaju na razna internacionalna televizijska takmičenja.

Nikolina Ivković

Nikolina Ivković rođena je 12. 12. 2004. godine u Beogradu. Odlična je učenica četvrtog razreda osnovne škole i trećeg razreda muzičke škole, odsjek za klavir. Šest godina je član beogradskog dječijeg hora “Čarolija”. Učesnica je niza dječijih muzičkih festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Osvajala je brojne nagrade, a ove godine je bila učesnik popularnog televizijskog muzičkog serijala “Pinkove zvezdice”. Član je karate kluba “Vaside”. Čest je gost dječijih emisija i marketinških revija, kao i pjesničkih okupljanja.

Kiti Kalmar i Žanet Buranski

Duet “Star to born” su Kiti Kalmar i Žanet Buranski (Kitti Kalmár & Zsanett Buránszki). Kiti ima sedam, a Žanet osam godina. Profesionalni moto im je “pjevaj srcem”. Menadžer im je kompozitorka Adrien Junek, učiteljica pjevanja i njihov mentor. Pohađaju osnovnu školu, kao i u privatnu muzičku školu. Imale su dva nastupa u muzičkoj školi, za Božić i na koncertu džez muzike. Do sada nisu učestvovale na takmičarskim festivalima i “Đurđevdanski festival” će im biti prvi. Vole mađarske pjevače i grupe. Uče engleski jezik u školi, a hobi su im slikanje i pjevanje. Kiti obožava da igra folkor. Kada odrastu voljele bi biti poznate pjevačice, ali prije svega žele da imaju srećno djetinjstvo.

Tia Marija Gebauer i Magdalena Rogić

Tia Marija Gebauer je desetogodišnja djevojčica iz Zagreba. Odlična je učenica četvrtog razreda osnovne škole. Od četvrte godine pjeva u horu “Kikići” i “Genijalci”. Svira klavir, a voli pjevati, plesati i glumiti. Veoma voli životinje, ima tri psa, a kad odraste željela bi biti član neke organizacije koja pomaže napuštenim životinjama. Učestvovala je na festivalima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, te osvojila brojne nagrade. Snimila je i nekoliko spotova za dječiju televiziju.

Magdalena Rogić je rođena 31.01.2005. godine u Zagrebu. Član dječijeg hora “Kikići” od malih nogu. Odlična je učenica, svira violinu i klavir, glumi, pleše balet i za  sobom ima bogato iskustvo koncertnih, festivalskih i televizijskih nastupa. Nastupala je i bila nagrađivana na festivalima u Sloveniji, Srbiji, Italiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Rusiji, Hrvatskoj i Malti. Nastupila je prošle godine na “Đurđevdanskom festivalu”. Najveća želja joj je da nauči letjeti.

Tia i Magdalena su već dugo najbolje prijateljice. Pjesma koju pjevaju napisana je za njih i govori baš o njima.

Tea Senić

Tea Senić rođena je 24. 08. 2004. godine u Istočnom Sarajevu. Odlična je učenica petog razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš”, a istovremeno pohađa nižu muzičku školu u I. Sarajevu, Odsjek za klavir. Pjevanje usavršava u školi “Basics” pod mentorstvom Đorđa Jovančića, a pored toga je i član crkvenog hora. Kroz aktivnosti škole nastupa na mnogobrojnim koncertima, javnim priredbama i televizijskim emisijama. Sa drugim polaznicima škole pjevanja, u decembru 2014. godine, snimila je album prepjeva božićnih i novogodišnjih pjesama na srpskom jeziku. Od pete godine, u slobodno vrijeme, aktivno trenira plivanje. Uporedo se bavi plesom i ritmikom, a njena velika ljubav su životinje.

Anđela Peulić

Anđela Peulić rođena je u Banjoj Luci 28. 12. 2005. godine. Pohađa treći razred Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”. Nastupala je na “Đurđevdanskom festivalu” 2012. godine u duetu sa Isidorom Tadić. Učestovala je i u spotu đurđevdanske zvjezdice Lane Vučenović. Takođe, učesnik  je i mnogih drugih domaćih festivala u zemlji, kao i u Srbiji. Anđela voli životinje, posebno konje i pse. Pohađa muzičku školu, bavi se plivanjem, glumom i plesom.

Ekaterina Belemenko

Ekaterina Belemenko rođena je 06. 01. 2007. godine i dolazi iz Rusije, iz grada Mijasa. Njen mentor je Tatjana Martjanova. Učestvovala je na nekoliko takmičenja i osvajala nagrade. Pohađa osnovnu školu i dobar je učenik, a istovremeno već dvije godine uči pjevanje  na državnom studiju, za učenje pop pjevanja. Njen hobi je skijanje, moderni ples i engleski jezik. Sanja da će jednog dana postati glumica ili novinarka. U slobodno vrijeme uživa u prirodi.

Anđiola De Filipis

Anđiola De Filipis (Angiola De Filippis) je iz Avelina u Italiji i ima 10 godina. Anđiola pohađa peti razred osnovne škole. Već dvije godine je član hora “Piccolo Coro Stelle InCanto” kojeg vodi Eliana Masesi. Anđiola je učestvovala na nekoliko domaćih festivala i dobila mnoge nagrade. Sa svojim horom imala je nekoliko nastupa i na televizijskim programima u regiji Kampanja. Trenutno uči svirati klavir i solo pjevanje.

Aleksandra i Aleksandar Vidović

Aleksandra i Aleksandar Vidović rođeni su 22. 11. 2006. godine u Banjoj Luci. Odlični su čenici trećeg razreda OŠ “Ivo Andrić”. Istovremeno pohađaju i Nižu muzičku školu “Vlado Milošević”. Aleksandar svira violinu, a Aleksandra klavir. Iza sebe imaju mnogo nastupa, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji. Učesnici su “Đurđevdanskog festivala” 2014. godine. Treniraju tenis u Teniskom klubu “Borac”.

Darija Vračević

Darija Vračević ima sedam godina, živi u Beogradu i odličan je učenik prvog razreda Osnovne škole “Borislav Pekić”. Pohađa Muzičku školu “Kosta Manojlović”, Odsjek za klavir. Mnogo voli da čita i odličan je matematičar. Pohađala je časove modernog baleta tri  godine, a sa dvije i po godine počela je da pjeva u horu “Čarolija”. Do sada je učestvovala na dva festivala u Srbiji. Trenira plivanje i školu za talente UMS.Bila je učesnik mnogih modnih revija i televizijskih emisija. Raduje se “Đurđevdanskom festivalu” kojeg s nestrpljenjem očekuje.

Ivana Popović

Ivana Popović, iz Podgorice, rođena je 13. decembra 2004. godine u Beogradu.Odlična je učenica je petog razreda OŠ ”Štampar Makarije” u Podgorici i drugog razreda Muzičke škole “Vasa Pavić”. Svira klavir od svoje pete godine. Član je hora “Zvjezdice, gdje je i stekla prva iskustva u pjevanju. Učestvovala je na nekoliko festivala u Crnoj Gori. Obožava životinje. Svoje slobodno vrijeme voli da provodi igrajući se sa mlađim sestrama. Ovo joj je prvi nastup na “Đurđevdanskom festivalu”.