Учесници фестивала 2015

Катарина Радуловић

Катарина Радуловић је рођена 11.06.2005. у Њујорку. Катарина похађа четврти разред Основне школе „Сутјеска“ у Подгорици. Учи енглески и француски језик. Вишак енергије, троши у спотској установи „Смарт Гyм“. Модерни плес учи у Дјечијем културном центру „Беаутy“. Донедавно је похађала Музичку школу „Васа Павић“, одсјек клавир, као и балет у оквиру исте установе, које је, нажалост, због превише обавеза морала напустити. Први јавни наступ имала је на дјечијем фестивалу у Подгорици 2014. године. Обожава да пјева. Велики је љубитељ животиња, нарочито коња. Каже да јој је жеља да кад одрасте нареди свим фирмама да издвајају новац, који ће бити уложен у хотел за напуштене животиње.

Адриана Цветанова

Адриана Цветанова је срећно осмогодишње дијете са константним осмијехом на лицу и долази из Бугарске. Двије године је учила  поп пјевање. “Дјетињство” је пјесма написана и аранжирана управо за њу. Иде у основну школу и одличан је ученик, а нарочито воли математику, музичко и сликање. Обожава животиње. Има много пријатеља који прате њен рад и подржавају је, а највећу подршку има од старије сестре и родитеља. Има много снова, а један од њих је да постане музичка звијезда.

Јана Мрдић

Јана Мрдић је рођена у Бијељини 24. 07. 2006. године, гдје похађа трећи разред Oсновне школе “Свети Сава”. Иде и у припремни разред Основне музичке школе “Стеван Стојановић Мокрањац”, Oдсјек за клавир. Од 2010. године члан је дјечијег хора “Србадија”, са којим је наступала на низ фестивала и културних манифестација у Републици Српској и региону. Често наступа као солиста хора, изводећи познате дјечије пјесме. Пјесма “Мој цуко” је њен први студијски снимак, који би жељела подијелити са широм публиком.

Лука Галић

Лука Галић рођен је 30. 09. 2006. године у Мркоњић Граду, гдје и живи. Ученик је трећег разреда Основне школе  “Иван Горан Ковачић”. Члан је дјечијег хора “Мали принц”. Учешће на Ђурђевданском фестивалу биће му први значајнији јавни наступ. Свира гитару и велики је љубитељ животиња.

Ива Драгојевић

Ива Драгојевић је рођена 11. 05. 2006. године у Београду. Тренутно живи у Приједору са родитељима и млађом сестром. Похађа трећи разред Oсновне школе “Десанка Максимовић” у Приједору. Свира клавир, тренира теквандо и, наравно, воли да пјева.

Ден Винер

Ден Винер (Den Winner) је рођен у Кишињеву 2004. године. Почео је да учи пјевање већ са пет година и да наступа на многим дјечијим концертима, телевизијским емисијама за дјецу и међународним такмичењима. Од 2011. године је наступао на многим фестивалима у Молдавији, Македонији, Румунији и освајао бројне награде. Денис је извођач “Moldstar” продукције. Снимио је три видео спота и припрема соло концерт, као и промотивну турнеју по Молдавији. Дениса веома воле, те га често позивају на разна интернационална телевизијска такмичења.

Николина Ивковић

Николина Ивковић рођена је 12. 12. 2004. године у Београду. Одлична је ученица четвртог разреда основне школе и трећег разреда музичке школе, одсјек за клавир. Шест година је члан београдског дјечијег хора “Чаролија”. Учесница је низа дјечијих музичких фестивала у Србији, Хрватској, Румунији, Словенији, Босни и Херцеговини и Црној Гори. Освајала је бројне награде, а ове године је била учесник популарног телевизијског музичког серијала “Пинкове звездице”. Члан је карате клуба “Vaside”. Чест је гост дјечијих емисија и маркетиншких ревија, као и пјесничких окупљања.

Кити Калмар и Жанет Бурански

Дует “Star to born” су Кити Калмар и Жанет Бурански (Kitti Kalmár & Zsanett Buránszki). Кити има седам, а Жанет осам година. Професионални мото им је “пјевај срцем”. Менаџер им је композиторка Адриен Јунек, учитељица пјевања и њихов ментор. Похађају основну школу, као и у приватну музичку школу. Имале су два наступа у музичкој школи, за Божић и на концерту џез музике. До сада нису учествовале на такмичарским фестивалима и “Ђурђевдански фестивал” ће им бити први. Воле мађарске пјеваче и групе. Уче енглески језик у школи, а хоби су им сликање и пјевање. Кити обожава да игра фолкор. Када одрасту вољеле би бити познате пјевачице, али прије свега желе да имају срећно дјетињство.

Тиа Марија Гебауер и Магдалена Рогић

Тиа Марија Гебауер је десетогодишња дјевојчица из Загреба. Одлична је ученица четвртог разреда основне школе. Од четврте године пјева у хору “Кикићи” и “Генијалци”. Свира клавир, а воли пјевати, плесати и глумити. Веома воли животиње, има три пса, а кад одрасте жељела би бити члан неке организације која помаже напуштеним животињама. Учествовала је на фестивалима у Србији, Босни и Херцеговини, Словенији, Хрватској, те освојила бројне награде. Снимила је и неколико спотова за дјечију телевизију.

Магдалена Рогић је рођена 31.01.2005. године у Загребу. Члан дјечијег хора “Кикићи” од малих ногу. Одлична је ученица, свира виолину и клавир, глуми, плеше балет и за  собом има богато искуство концертних, фестивалских и телевизијских наступа. Наступала је и била награђивана на фестивалима у Словенији, Србији, Италији, Македонији, Босни и Херцеговини, Русији, Хрватској и Малти. Наступила је прошле године на “Ђурђевданском фестивалу”. Највећа жеља јој је да научи летјети.

Тиа и Магдалена су већ дуго најбоље пријатељице. Пјесма коју пјевају написана је за њих и говори баш о њима.

Теа Сенић

Теа Сенић рођена је 24. 08. 2004. године у Источном Сарајеву. Одлична је ученица петог разреда ОШ “Петар Петровић Његош”, а истовремено похађа нижу музичку школу у И. Сарајеву, Одсјек за клавир. Пјевање усавршава у школи “Basics” под менторством Ђорђа Јованчића, а поред тога је и члан црквеног хора. Кроз активности школе наступа на многобројним концертима, јавним приредбама и телевизијским емисијама. Са другим полазницима школе пјевања, у децембру 2014. године, снимила је албум препјева божићних и новогодишњих пјесама на српском језику. Од пете године, у слободно вријеме, активно тренира пливање. Упоредо се бави плесом и ритмиком, а њена велика љубав су животиње.

Анђела Пеулић

Анђела Пеулић рођена је у Бањој Луци 28. 12. 2005. године. Похађа трећи разред Основне школе “Вук Стефановић Караџић”. Наступала је на “Ђурђевданском фестивалу” 2012. године у дуету са Исидором Тадић. Учестовала је и у споту ђурђевданске звјездице Лане Вученовић. Такође, учесник  је и многих других домаћих фестивала у земљи, као и у Србији. Анђела воли животиње, посебно коње и псе. Похађа музичку школу, бави се пливањем, глумом и плесом.

Екатерина Белеменко

Екатерина Белеменко рођена је 06. 01. 2007. године и долази из Русије, из града Мијаса. Њен ментор је Татјана Мартјанова. Учествовала је на неколико такмичења и освајала награде. Похађа основну школу и добар је ученик, а истовремено већ двије године учи пјевање  на државном студију, за учење поп пјевања. Њен хоби је скијање, модерни плес и енглески језик. Сања да ће једног дана постати глумица или новинарка. У слободно вријеме ужива у природи.

Анђиола Де Филипис

Анђиола Де Филипис (Angiola De Filippis) је из Авелина у Италији и има 10 година. Анђиола похађа пети разред основне школе. Већ двије године је члан хора “Piccolo Coro Stelle InCanto” којег води Елиана Масеси. Анђиола је учествовала на неколико домаћих фестивала и добила многе награде. Са својим хором имала је неколико наступа и на телевизијским програмима у регији Кампања. Тренутно учи свирати клавир и соло пјевање.

Александра и Александар Видовић

Александра и Александар Видовић рођени су 22. 11. 2006. године у Бањој Луци. Одлични су ченици трећег разреда ОШ “Иво Андрић”. Истовремено похађају и Нижу музичку школу “Владо Милошевић”. Александар свира виолину, а Александра клавир. Иза себе имају много наступа, како у Републици Српској, тако и у Србији. Учесници су “Ђурђевданског фестивала” 2014. године. Тренирају тенис у Тениском клубу “Борац”.

Дарија Врачевић

Дарија Врачевић има седам година, живи у Београду и одличан је ученик првог разреда Основне школе “Борислав Пекић”. Похађа Музичку школу “Коста Манојловић”, Одсјек за клавир. Много воли да чита и одличан је математичар. Похађала је часове модерног балета три  године, а са двије и по године почела је да пјева у хору “Чаролија”. До сада је учествовала на два фестивала у Србији. Тренира пливање и школу за таленте УМС.Била је учесник многих модних ревија и телевизијских емисија. Радује се “Ђурђевданском фестивалу” којег с нестрпљењем очекује.

Ивана Поповић

Ивана Поповић, из Подгорице, рођена је 13. децембра 2004. године у Београду.Одлична је ученица је петог разреда ОШ ”Штампар Макарије” у Подгорици и другог разреда Mузичке школе “Васа Павић”. Свира клавир од своје пете године. Члан је хора “Звјездице, гдје је и стекла прва искуства у пјевању. Учествовала је на неколико фестивала у Црној Гори. Обожава животиње. Своје слободно вријеме воли да проводи играјући се са млађим сестрама. Ово јој је први наступ на “Ђурђевданском фестивалу”.