Архива свих фестивала

Oцјене жирија "Ђурђевданског фестивала" 2016. године


Појединачне оцјене за композицију: Јелена Томашевић Босиљчић (pdf)
Појединачне оцјене за композицију: Албина Смајловић (pdf)
Појединачне оцјене за композицију: Дарија Врачевић (pdf)
Појединачне оцјене за композицију: Илијана Видаковић (pdf)
Појединачне оцјене за композицију: Игор Вукојевић (pdf)
Збирне оцјене жирија за композицију (pdf)
Збирне оцјене жирија за интерпретацију (pdf)
Награде (pdf)Одржан 23. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме
У препуној Спортској дворани Борик у Бањалуци одржан је 23. по реду међународни фестивал. Деветнаест малишана, ђурђевданских звјездица пјевало је публици нове дјечије хитове. Са њима су били овогодишњи јунаци сценарија, који је писала Јелена Којовић Тепић инспирисана “Доживљајима мачка Тоше” нашег Бранка Ћопића: мачак Тошо, пас Жућо и млинар Триша.
Фестивал је отворила прошлогодишња побједница Дарија Врачевић а у ревијалном програму наступили су Јелена Томашевић, и Марко Бошњак.
Пред такмичарски дио Фестивала одржана је и ревија дјечијег стваралаштва на којој су наступила дјеца из:

Дјечијег хора: “Врапчићи”, КУД “Свети Сава”, Плесног студија “City Jazz”, Балетног клуба “Алегро”, Плесног клуба “Хабанера”, плесног клуба “Maxi Stil Kids”, Сергеј Пајић, Анђела Пеулић, Мултивитамин бенда, Магдалена Рогић, Дјечијег збора “Кикићи” из Загреба. Они су загријали атмосферу пред наступ ђурђевданаца.
РТРС радује чињеница да је одзив публике био велики, што због Фестивала и подршке малишанима који су наступали, а поготову јер сав приход од улазница иде у хуманитарне сврхе, и то ЈЗУ Болници Источно Сарајево – Одјељењу гинекологије и породилишта.

Побједничка композиција Ђурђевданског фестивала 2016 је УЛЕТАЈА В ДАЛЕКИ КРАЈ за коју је музику написао АРТУР КРОТОВ, а коју је извела АЛЕКСАНДРА ТАБУЛИНА.

Другу награду ауторки музике за композицију ШТА ЈЕ ЉУБАВ - МАРИЈИ ХАЈНАЛ СТОШИЋ, коју је извела ИВА ГОЛУБ.

Трећом наградом фестивалског жирија награђен је ГОРАН ВУЛЕТА за композицију НЕВОЉА коју су извеле ВЕДРАНА ЦУЊАК и МАРИЈА ГАЈИЋ.

За најбољег интерпретатора жири је прогласио АЛЕКСАНДРУ ТАБУЛИНУ, из Русије.

Награђени интерпретатори овогодишњег фестивала су: АНЂЕЛА ЛОРУСА која је освојила друго мјесто, и ВЕДРАНА ЦУЊАК и МАРИЈА ГАЈИЋ које су освојиле треће мјесто.

Најбољи аранжер овогодишњег фестивала је ГОРАН ВУЛЕТА за аранжман пјесме НЕВОЉА.

Награду за најбољи сценски наступ освојила је МИНКА ЛАВРИЧ изводећи пјесму ЈА САМ БАЛЕРИНА.

Највише СМС-ова стигло нам је са поруком ГЛАС 14, а то значи да су Награду публике освојиле ВЕДРАНА ЦУЊАК и МАРИЈА ГАЈИЋ изводећи пјесму НЕВОЉА.

Најбољи текст на овогодишњем фестивалу написала је СНЕЖАНА ЈОВИЋ ВЛАШКАЛИЋ, за композицију БОЈАНКА коју је извела ЈАНА МРДИЋ.
Поклон корпе Тропика и Мог маркета су добили ученици Основне школе “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ” из Приједора, ученици Основне школе “ГЕОРГИ СТОЈКОВ РАКОВСКИ” из Бањалуке и најбројнији и најватренији ученици Основне школе “ИВАН ГОРАН КОВАЧИЋ” из Мркоњић Града.


Генерални спонзор Ђурђевданског фестивала већ 13 година за редом је Hypo Alpe Adria Banka, Пријатељ фестивала је m:tel, покровитељ: Град Бањалука, подршка фестивалу: Министарство породице, омладине и спорта, Лино и Тропик, званични превозник фестивaла је Аутопревоз, спонзор награда: АМУС, а медијски покровитељи: Глас Српске, ЕуроБлиц, Прес РС, Мертромедиа, Радио Телевизија Источно Сарајево, Радио Требиње и Контакт радио.Побједница 23. Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Рускиња Александра Табулина
Побједничка композиција 23. Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме је пјесма "Летаја далеки крај" , аутора Артура Кротова коју је отпјевала Александра Табулина из Русије.

Другу награду фестивалског жирија добила је Марија Хајнал Стошић за композицију "Шта је љубав" у интерпретацији Иве Голуб, док је треће мјесто припало Горану Вулети за пјесму "Невоља" коју су пјевале Ведрана Цуњак и Марија Гајић.

На овогодишњем Ђурђевданском фестивалу наступило је 19 малишана из седам земаља са 16 нових композиција, а сав приход од улазница намијењен је Породиљском одијељењу болнице у Источном Сарајеву.

У ревијалном дијелу програма наступила је популарна естрадна умјетница Јелена Томашевић, млади учесник популарног дјечијег музичког такмичења Марко Бошњак и прошлогодишња побједница Ђурђевданског фестивала Дарија Врачевић. Организатир Фестивала је Радио-телевизија Републике Српске, а генерални спонзор Хипо Алпе Адриа Банка.Све спремно за 23. Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме
Мали пјевачи, звијезде “Ђурђевданског фестивала”, из 7 земаља, посјету Бањалуци почели су сусретом с представницима медија, на конференцији за новинаре, поводом почетка “Ђурђевданског фестивала”, у згради организатора, Радио Телевизије Републике Српске.

Конференцију за медије је 19 малишана, ђурђевданских звјездица уљепшало својим осмијехом. Са њима су били овогодишњи јунаци сценарија, који је писала Јелена Којовић Тепић инспирисана “Доживљајима мачка Тоше” нашег Бранка Ћопића.

На конференцији су говорили: испред Града Бањалуке, покровитеља Фестивала – Љубинка Драгојевић, начелница Одјељења друштвених дјелатности; испред Хyпо банке, генералног спонзора Фестивала - Марија Панић, маркетинг менаджер Хyпо банке у БиХ; испред М:тела, пријатеља Фестивала, Милица Стојаковић, портпарол М:тела; испред Подравке, подршке Фестивалу, Предраг Тополовац, директор пословнице Бањалука; испред Тропика, подршке Фестивалу, Татјана Раковић, директор маркетинга Тропик малопродаје

23. Међународни фестивал дјечје пјесме биће одржан 13. маја у Спортској дворани “Борик”

Деветнаесторо малишана и ђурђевданских звјездица из Босне и Херцеговине односно Републике Српске, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Италије и Русије пјева шеснаест пјесама, нових дјечјих хитова свима који буду дошли у Дворану “Борик” да их бодре!

У ревијалном програму наступају: Јелена Томашевић, Марко Бошњак и прошлогодишња побједница фестивала, Дарија Врачевић.

Такмичарски дио Фестивала почиње у 20 часова, а пред почетак Фестивала, у 18.30 часова Редакција Фестивала припремила је мало “загријавање”, тачније ревија дјечијег стваралаштва на којој наступају дјеца из: Дјечијег хора: “Врапчићи”, КУД “Свети Сава”, Плесног студија “City Jazz”, Балетног клуба “Алегро”, Плесног клуба “Хабанера”, плесног клуба “Maxi Stil Kids”, Сергеј Пајић, Анђела Пеулић, Мултивитамин бенда, Магдалена Рогић, Дјечијег збора “Кикићи” из Загреба.

И ове године РТРС се одлучио да сав приход од улазница иде у хуманитарне сврхе, и то ЈЗУ Болници Источно Сарајево – Одјељењу гинекологије и породилишта а карте се могу купити по симболичној цијени од једне марке.

Улазнице можете купити на пријавници РТВ Дома РТРС (Трг Републике Српске 9, Бањалука) и у билетарницама СД “Борик”.

Генерални спонзор Ђурђевданског фестивала већ 13 година за редемо је Hypo Alpe Adria Banka, Пријатељ фестивала је m:tel, покровитељ: Град Бањалука, подршка фестивалу: Министарство породице, омладине и спорта, Лино и Тропик, званични превозник фестивaла је Аутопревоз, спонзор награда: АМУС, а медијски покровитељи: Глас Српске, ЕуроБлиц, Прес РС, Мертромедиа, Радио Телевизија Источно Сарајево, Радио Требиње и Контакт радио.

Радослав Пандуревић, Панда, редитељ овогодишњег фестивала на конференцији је рекао да: “Припреме за Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме теку по предвиђеном плану и динамици рада. У току су завршни радови на бини, сценски радници приводе крају изглед бине. Поред њих паралелно се поставља разглас и лед екрани који су иначе дио сцене. Такође су при крају радови у бекстејџу.

За тему фестивала сценарио је адаптација "Доживљаји мачка Тоше" од нашег великог писца Бранка Ћопића. Ту су поред дјечијих пјесама и кратке игране сцене у извођењу глумаца Душка Мазалице, Срђана Књегињића и Николе Марића. Душко Мазалица је у улози мачка Тоше, Срђан Књегињић у улози пса Жуће а Никола Марић тумачи лик млинара Трише. Надам се да ће дјеца уживати у њиховој изведби ових ликова. Ја сам задовољан како то они раде, а дјеца у Дворани Борик и поред малих екрана ће бити најискреније судије и критичари, не само њихове глуме него и комплетног изгледа и тока Ђурђевданског фестивала и свих његових учесника. “

Драгољуб Сладојевић, уредник Редакције Фестивала рекао нам је да је све спремно за фестивал и још једном позвао све да дођу сутра у дворану Борик и подрже извођаче. “Фестивалски дани су почели и с поносом можемо рећи да су припреме протекле у најбољем реду. Од 150 пријављених извођача на бини ће своје пјевачке способности показати њих деветнаесторо. Као и сваке године сигурни смо да ћете уз пјесму и игру уживати”.

Позивамо сву дјецу и све оне који се у срцу осјећају дјеца на гарантовано најбољу забаву у мају!Представљамо вам жири "Ђурђевданског фестивала" 2016. године


ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ БОСИЉЧИЋ је поп пјевачица из Србије. Пјесмом Оро представљала је Србију на Пјесми Евровизије 2008. године. Јелена је рођена 1983. у Неготину, али одрасла је и школовала се у Крагујевцу. Већ као мала дјевојчица показује је афинитет за музику, наступала је на многим дјечијим фестивалима, а касније је постала и најбољи вокални солиста КУД “Абрашевић”. У Крагујевцу је завршила и Прву крагујевачку гимназију, Друштвено -језички смјер. Крајем октобра 2008. издала је свој албум - првјенац под именом “Панта реи”, а прошле године и други албум под називом “Име моје”.
ДАРИЈА ВРАЧЕВИЋ има осам година, живи у Београду и одличан је ученик другог разреда Основне школе “Борислав Пекић”. Похађа Музичку школу “Коста Манојловић”, Одсјек за клавир. Много воли да чита и одличан је математичар. Похађала је часове модерног балета три године, а са двије и по године почела је да пјева у хору “Чаролија”. До сада је учествовала на два фестивала у Србији. Тренира пливање и похађа школу за таленте УМС. Била је учесница многих модних ревија и телевизијских емисија. Са пјесмом коју је изводила на“Ђурђевданском фестивалу” 2015. освојила је прву награду за композицију, а другу за интерпретацију.

АЛБИНА СМАЈЛОВИЋ, сопран, рођена је 4. новембра 1982. године у Градишци, гдје је завршила Гимназију. Дипломирала је на Одсјеку за српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Бањој Луци. Године 2009. уписује Академију умјетности, у класи професорке Снежане Савичић Секулић, да би у јуну 2013. одржала дипломски концерт у класи професорке Дуње Симић. Освојила је бројне прве и друге награде на регионалним такмичењима попут: „Лазар Јовановић“ - Београд, “Никола Цвејић” Рума, “Бруна Шпилер”, Херцег Нови, Италија итд. Година 2011, 2013. и 2016. сарађивала је с Бањалучком филхармонијом као солиста на Новогодишњем и концерту "Сан љетне ноћи".

Опширније...

ИЛИЈАНА ВИДАКОВИЋ рођена је другог августа 1946. у Бањалуци, дипломирала је на сарајевској Музичкој академији, Одсјек за теорију музике 1971. године. Као професор музике радила је у бањалучкој Гимназији и Средњој стручној школи (1971– 1991). Била је стручни савјетник за Музичку културу и умјетничке школе у РПЗ (1991–2010). На Филозофском факултету, Учитељског студија Универзитета у Бањој Луци радила је као виши асистент за област Репродукција музике (1999 – 2008).

Опширније...
ИГОР ВУКОЈЕВИЋ је рођен 12.1.1975. године у Добоју. Таленат за музику отрио је већ са три године, а са седам година почиње свирати бубњеве у очевом бенду. Током тридесет година музичке каријере објавио је седам албума, а као вокални солиста освојио више од двадесет награда на међународним музичким фестивалима. Бави се аранжманима и продукцијом, свира три инструмента, комопнује и пише пјесме. Посједује лиценцу врхунског естрадног умјетника. Тренутно је на Постдипломском студију на Економском факултету. Члан је Управног одбора АМУС-а.

Ђурђевдански фестивал - украс Републике Српске!


Ове године нам је Бранко Ћопић на наш и ваш фестивал послао свога мачка Тошу, легендарну љенчугу и прзницу и његовог вјерног душманина, нарогушеног пса Жућу. Они ће са чича Тришом да нас воде кроз Фестивал.

Деветнаесторо малишана и ђурђевданских звјездица из Босне и Херцеговине односно Републике Српске, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Италије и Русије пјева шеснаест пјесама, нових дјечјих хитова свима који буду дошли у Дворану "Борик" да их бодре! Док се они марљиво спремају за Фестивал и увјежбавају своје пјесме, ми већ навијамо за њих и једва чекамо овогодишњи фестивал да из свег гласа запјевамо!

23. Међународни фестивал дјечје пјесме биће одржан 13. маја у Спортској дворани "Борик".

У ревијалном програму наступају: Јелена Томашевић, Марко Бошњак и прошлогодишња побједница фестивала, Дарија Врачевић.

Такмичарски дио Фестивала почиње у 20 часова, а пред почетак Фестивала, у 18.30 часова Редакција Фестивала припремила је мало "загријавање", тачније ревија дјечијег стваралаштва на којој наступају дјеца из дјечијег хора "Врапчићи", КУД "Свети Сава", Плесног студија "Сити Џез", Балетног клуба "Алегро", Плесног клуба "Хабанера", плесног клуба "Макси Стил Кидс", Сергеј Пајић, Анђела Пеулић, Мултивитамин бенда, Магдалена Рогић, Дјечијег збора "Кикићи" из Загреба.

И ове године РТРС се одлучио да сав приход од улазница иде у хуманитарне сврхе, и то ЈЗУ Болници Источно Сарајево – Одјељењу гинекологије и породилишта а карте се могу купити по симболичној цијени од једне марке.

Улазнице можете купити на пријавници РТВ Дома РТРС (Трг Републике Српске 9, Бањалука) и у билетарницама СД "Борик".

Генерални спонзор Ђурђевданског фестивала је Hypo Alpe Adria Banka, Пријатељ фестивала је m:tel, покровитељ: Град Бањалука, подршка фестивалу: Министарство породице, омладине и спорта, Лино и Тропик, званични превозник фестивла је Аутопревоз, спонзор награда: АМУС, а медијски покровитељи: Глас Српске, ЕуроБлиц, Прес РС, Мертромедиа, Радио Телевизија Источно Сарајево, Радио Требиње и Контакт радио.

Позивамо сву дјецу и све оне који се у срцу осјећају дјеца на гарантовано најбољу забаву у мају!
Тошо и Жућо вас воде кроз овогодишњи Фестивал


Ближи се мај, и у сред њега Ђурђевдански фестивал дјечје пјесме, најљепши на свијету.
Ове године на фестивалу нас очекује изненађење, мачак у џаку. Али не било који мачак, него Тошо лично. Сјећате се, онај легендарни, Бранков. А тамо гдје је мачак Тошо, ту је, логично, и пас Жућо, тик му је за петама. Шаље их Бранко Ћопић лично, директно с небеских пољана, вели, жели да се распита шта данас воле дјеца у његовом родном крају. Гласине веле да је Бранко горе у друштву млинара Трише и његовог пајдаша крчмара, успио да улови сва три мјесеца, и да је много срећан због тога. Само га брине да ли су дјеца овамо, доле, још увијек добра, и ако сазна да јесу, биће му све потаман.

А уз нашег Тошу и Жућу ове године 13.маја на Фестивалу наступа 19 малишана, наших нових другара и ђурђевданских звјездица из Републике Српске / Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Италије и Русије. Пјевају 16 пјесама, што значи да имамо чак три дуета! Док се они марљиво спремају за Фестивал и увјежбавају своје пјесме, ми већ навијамо за њих и једва чекамо мај и овогодишњи фестивал да из свег гласа запјевамо да нас Бранко, Триша и крчмар чак до неба чују и са нама се радују!Одабране композиције за Фурђевдански фестивал 2016. године

На Конкурс Ђурђевданског фестивала 2016. године пријављена је 51 композиција. Селекциона комисија је радила у саставу: Аднан Мушановић, академски композитор и музички продуцент из Сарајева, Александар Јошић, уредник Редакције музичког програма Телевизије Републике Српске, Давид Мастикоса, академски композитор и асистент на Академији умјетности у Бањалуци, Драган Шукало, главни мајстор тона на Радију РС, др Драгица Панић Кашански, доцент на Академији умјетности у Бањалуци, Драгољуб Сладојевић, уредник Редакције Ђурђевданског фестивала, Един Градинчић, композитор и музички продуцент из Санског Моста, Емир Башић, музичар из Бањалуке, Игор Дивљак, музички уредник на Радију Републике Српске, Маја Татић, уредник у Музичкој продукцији Радио-телевизије Републике Српске, Милан Смиљанић, музички педагог из Бањалуке, Мирослав Јањанин, композитор и текстописац, предсједник Естраде Републике Српске, Наташа Шмуља, музички сарадник за дјечију музику Телевизије Републике Српске, Немања Михајловић, композитор и музички продуцент из Београда и Татјана Ћорковић, уредник Редакције музичког програма Радија Републике Српске.

Ранг листа композиција (tabela u pdf formatu)

Појединачне оцјене чланова селекционе комисије (potpisani formulari s ocjenama u pdf formatu):

- Аднан Мушановић
- Александар Јошић
- Давид Мастикоса
- Драган Шукало
- Др Драгица Панић Кашански
- Драгољуб Сладојевић
- Един Градинчић
- Емир Башић
- Игор Дивљак
- Маја Татић
- Милан Смиљанић
- Мирослав Јањанин
- Наташа Шмуља
- Немања Михајловић
- Татјана Савић Ћорковић


Compositions selected for Djurdjevdan Festival 2016

On the final evening, on May 13, 2016, in the hall "Borik" in Banja Luka, 16 new compositions will be performed.

For Djurdjevdan Festival 2016 competition, 51 compositions were applied. Members of the Selection Commision were:
1. Adnan Musanovic, academic composer and music producer from Sarajevo,
2. Aleksandar Josic, music department editor on Television Republic of Srpska,
3. David Mastikosa, academic composer and assistant at the Academy of Arts in Banja Luka,
4. Dragan Sukalo, chief sound engineer on Radio Republic of Srpska,
5. Phd. Dragica Panic Kasanski, assistant professor at the Academy of Arts in Banja Luka,
6. Dragoljub Sladojevic, chief editor of Djurdjevdan Festival
7. Edin Gradincic, composer and music producer from Sanski Most,
8. Emir Basic, musician from Banja Luka,
9. Igor Divljak, music editor on Radio Republic of Srpska,
10. Maja Tatic, music produstion editor on Radio Television Republic of Srpska,
11. Milan Smiljanic, music teacher from Banja Luka,
12. Miroslav Janjanin, composer and lyrist, chairman of Estrada of the Republic of Srpska,
13. Natasa Smulja, associate for children's music on Television Republic of Srpska,
14. Nemanja Mihajlovic, composer and music producer from Belgrade and
15. Tatjana Savic Corkovic, music department editor on Radio Republic of SrpskaОдлука о дисквалификацији композиције „Котаракът в чизми“

Имајући у виду чињеницу да су сви аутори били упознати с условима конкурса и пропозицијама Ђурђевданског фестивала, према којима, композиција не смије бити извођена и објављена, Редакција Ђурђевданског фестивала одлучила је да из фестивалског програма дисквалификује композицију „КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ“, јер је изведена на међународном дјечијем фестивалу „Калинка“ у Ђевђелији под називом „Котарак си остани“. Редакција фестивала одлучила је да умјесто дисквалификоване композиције у програм уврсти сљедећу композицију на ранг листи. То је композиција „ДОЖИВЉАЈИ МАЧКА ТОШЕ“.


Decision on disqualification of composition "Котарак в чизми"

Bearing in mind the fact that all the authors were familiar with the terms of competition and propositions of Djurdjevdan Festival, according to which the composition cannot be performed or published, the editorial board of Djurdjevdan Festival has decided to disqualify the composition "КОТАРАК В ЧИЗМИ". This composition was performed at the international children's festival "Kалинка" in Gevgelija under the name "Котарак си остани". The editorial board of the festival has decided to include the composition "DOZIVLJAJI MACKA TOSE" instead of disqualified composition.Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бањалука 2016

За 23. међународни Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме установљене су пропозиције и одређен термин. Фестивал ће бити одржан 13. маја 2016. године у дворани Борик у Бањалуци. На фестривалу ће бити изведено 16 нових дјечијих композиција. Укупан наградни фонд је 4.000 КМ. Фестивалски жири ће додијелити три награде за композицију, награду за интерпретацију, аранжман, текст и сценски наступ. СМС гласањем ће бити одлучено о награди публике. Фестивал ће и ове године имати хуманитарни карактер.

Једина значајна разлика у односу на прошлу године, је што ће солисти бити изабрани кроз аудиције и што ће аутори добити новчану накнаду за композиције. Тиме планирамо повећати интерес аутора и квалитет солиста.

Ауторима изабраних композиција Радио-телевизије Републике Српске ће исплатити хонораре у износу од 500 КМ. Комисија за избор солиста ће одабране композиције додијелити најбољим интерпретаторима. Рок за пријаву дјеце је 31. децембар 2015., а Конкурс за композиције ће бити отворен до 1. фебруара 2016. године.

Djurdjevdan festival of children songs Banjaluka 2016

The propositions and the date for the 23rd International Djurdjevdan Festival of children songs have been established. The Festival will be held on May 13, 2016 in the Sports Center Borik in Banja Luka. 16 new children's compositions will be performed at the Festival. The total prize money is 4,000 KM. The festival jury will award three prizes for composition, the award for interpretation, arrangement, lyrics and stage performance. The audience award will be decided via SMS voting. This yeas's Festival will also be humanitarian.

The only significant difference compared to the last year is that the performers will be chosen through auditions and that the authors will receive money for the composition. Thereby we plan to increase the interest of authors and the quality of performers.

Radio Television of Republic of Srpska will pay 500 KM to the authors of selected compositions. The Commission for selection of performers will assign selected composition the best interpreters. The deadline for application of children is December 31, 2015. The competition for the composition will be open until February 1, 2016.

 Конкурс за композиције

Услови конкурса:

1. Пјесма не смије бити јавно извођена и објављивана
2. Текст композиције мора бити прилагођен солистима узраста од 7 до 11 година
3. Солисте бира Комисија за избор солиста, коју формира организатор
4. Накнада ауторима чије композиције буду одабране износи 500 КМ (250 евра)
5. Аутори Радио-телевизији Републике Српске уступају ауторска, извођачка и издавачка права за композиције које ће бити изведене на Фестивалу
6. Конкурсни материјал се не враћа Уз пријаву неопходно је доставити:

1. Демо снимак пјесме с постављеним аранжманом (до 3 минута), нотни запис и примјерак текста
2. Својеручно потписану изјаву аутора о уступању ауторских права и да пјесма није јавно извођена и објављивана

За композиције које буду уврштене у програм Фестивала аутори су дужни доставити финални мастер и матрицу.

Конкурс је отворен до 1. фебруара 2016. године.

Конкурсни материјал доставити или слати на адресу:

Радио-телевизија Републике Српске
Трг Републике Српске број 9
78000 Бањалука
(са назнаком: за Ђурђевдански фестивал)

или на e-mail: festivalrtrs@gmail.com


Competition for the compositions

Competition requirements:

1. The song must not be publicly performed or published;
2. The composition lyrics must be adjusted to the performers from the age of 7 to 11;
3. Performers will be chosen by the Commission for selection of performers, established by the Organizer;
4. The fee for the authors for selected composition is 500 KM (250 Euros);
5. The authors assign their copyrights, performing and publishing rights for the compositions to be performed at the Festival to RTRS;
6. The competition material shall not be returned.

The following has to be delivered with the application:

1. An audio and video (up to 3 minutes), music notation and a copy of the lyrics;
2. A signed statementof the author on copyright assignment, and that the song has not been publicly performed or published;

For the compositions that would be included in the program of the Festival, the authors are required to submit a final master and matrix.

Incomplete and untimely applications shall not be taken into consideration.

The competition is open until February 1, 2016.

The competition material should be sent to the e-mail address: festivalrtrs@gmail.com
Пријава на аудицију за избор солиста

На конкурс се могу пријавити дјеца узраста од 7 до 11 година (рођена између 6. маја 2005. и 6. маја 2009. године).

Телефони за пријаве су:

Бањалука 051/339 879
Приједор 052/240-200
Источно Сарајево 057/340-535
Бијељина 055/209-591
Требиње 059/270-260
Брчко 049/217-196

Пријаву можете послати и на e-mail: festivalrtrs@gmail.com

Потребно је доставити сљедеће податке: име и презиме, мјесто сталног боравка, датум рођења и број телефона.

Рок за пријаву је 31. децембар 2015. године.

Сви кандидати ће накнадно бити обавјештени о термину и мјесту одржавања аудиције.