Архива свих фестивала

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бањалука 2014.


Документ за коначни поредак за награду публике и број гласова можете погледати на линку:
Пријем у Градској управи

У згради Адмнинистративне службе града Бањалука за учеснике “Ђурђевданског фестивала”, организован је пријем. У дружењу са гостима из Русије, Мађарске, Италије, Бугарске, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Љиљана Радовановић, између осталог, истакла је да је Бањалука град омладине, културе и спорта и да би ускоро требло да, у оквиру акције UNICEF-а, добије почасни назив "Пријатељ дјеце". За мале Ђурђевданце било је ово још једно занимљиво дружење и прилика да сазнају нешто о граду Бањалуци и склопе нова познанства.
Ђурђевданци посјетили HYPO Alpe - Adria Bank AD Banjaluka

Учесници “Ђурђевданског фестивала” већ су стигли у Бањалуку, а њихова прва станица била је HYPO Alpe - Adria Bank AD Banjaluka, генерални спонзор Фестивала.

Посјета банци је била занимљиво искуство за наше Ђурђевданце, који су се упознали и са могућностима дјечије штедње, а представници HYPO Alpe - Adria Bank AD Banjaluka, том приликом, су им уручили пригодне поклоне, међу којима је и касица "Hipko", са којом и почиње дјечија штедња.

ПР менаџер HYPO Alpe - Adria Bank AD Banjaluka, госп. Ненад Бадњар, истакао је да се ова банка, захваљујући дугогодишњој сарадњи, може сматрати другим домом "Ђурђевданског фестивала" и нагласио да, заједно са организатором Фестивала, Радио - телевизијом Републике Српске, сваке године жељно ишчекују почетак "Ђурђевданског фестивала", као и да се он, већ 10 година радећи на Фестивалу, и емотивно везао за њега.

Поводом 11 година успјешне сарадње са Радио - телевизијом Републике Српске и "Ђурђевданским фестивалом", представници HYPO Alpe - Adria Bank AD Banjaluka су наше мале Ђурђевданце почастили тортом, у облику броја једанаест. У опуштеној атмосфери, коју су искористили за међусобно упознавање, вријеме је брзо прошло, а највеселији "Ђурђевданци" су и запјевали.

Дружење с Ђурђевданцима настављамо сутра, у згради Административне службе града Бањалука, гдје ће их угостити градоначелник Бањалуке, господин Слободан Гаврановић. Након тога, очекују их пробе, на којима ће наши Ђурђевданци обавити посљедње припреме за Фестивал, али и забавити се и склопити нова пријатељства, која ће, вјерујемо, потрајати и послије фестивала.

На крају да напоменемо, да ћемо неке учеснике Фестивала из иностранства већ сутра угостити у "Јутарњем програму" Телевизије Републике Српске.
М:тел поклања двије награде!

Овогодишњи пријатељ фестивала М:тел поклања и двије награде!

Један андроид телефон за смс гласање за награду публике и један андроид телефон за фејс награду!

Хвала им на подршци!
Конференција за новинаре – Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бања Лука 2014.

Данас, 07. маја у Мултимедијалној сали РТВ Дома Радио-телевизије Републике Српске одржана је конференција за новинаре поводом овогодишњег издања Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме, које ће се одржати у суботу,10.маја 2014. са почетком од 17.30 часова. Конференцији за новинаре, поред организатора, присуствовали су представници Града Бања Лука и ''HYPO Alpe - Adria Bank AD Banjaluka'', дугогодишњи пријатељи фестивала.

Овом приликом представљен је и стручни жири који ће у следећем саставу оцјењивати такмичарске композиције:
- Миња Субота, аутор и легендарни водитељ дјечијих музичких емисија
- Ладо Леш, чувени композитор дјечијих пјесама и музички продуцент
- Маја Сар, популарна пјевачица која је представљала БиХ на Еуросонгу 2012.год.
- Мирослав Јањанин, музичи аутор и продуцент који је награђиван на Ђурђевданском фестивалу.
- Маја Татић, музички уредник РТРС и пјевачица која је представљала БиХ на Еуросонгу 2002. године

Укупан наградни фонд за ауторе и интерпретаторе ове године износи 6.000КМ.
Новина у односу на претходна издања фестивала је промјена локације одржавање фестивала.Фестивал је од ове године у телевизијској форми, односно, реализоваће се у потпуности у студијима Радио-телевизије Републике Српске.

У конкуренцији за освајање награда овогодишњег издање Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме је 16 композиција, а гледаоци имају прилику да путем смс система гласају за свог фаворита. Радио Телевизија Републике Српске је у сарадњи са компанијом М:Тел - пријатељем фестивала, обезбједио награде за гледаоце као и за посјетиоце налога фестивала на друштвеној мрежи ''Facebook''.

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме одржава се од 1994. године. За двадесет година постао је најреспектабилнији фестивал дјечије пјесме у региону и шире. Дугогодишња традиција, квалитет композиција и извођача, модерна сценографија, медијска пажња, образовни и културни аспект, међународна културна сарадња и добра организација су само неки од елемената који оправдавају такве тврдње. Ђурђевдански фестивал је увелико превазишао пројектовани циљ Радио-телевизије Републике Српске, као организатора и постао препознатљив дјечији музички бренд.

За Фестивал је до сада написано више од три стотине нових композиција. Неке од њих су уврштене и у уџбенике музичке културе за основне школе, што говори о едукативном сегменту пројекта. На Фестивалу су ангажовани многи композитори, текстописци, музички продуценти и педагози, а извођачи су мали музички таленти. Неки од њих су данас афирмисани музички умјетници. Фестивал промовише актуелни музички израз и савремену музичку продукцију за дјецу.

Циљ Фестивала је афирмација музичког стваралаштва за дјецу, подстицање аутора и музичких талената и очување дјечије пјесме од комерцијализације и шунда који је све присутнији на музичкој сцени. На Фестивалу су до сада учествовала дјеца из многих земаља међу којима су: Русија, Румунија, Италија, Јапан, Канада, Бјелорусија, Украјина, Мађарска, Малта, Пољска, Бугарска, Србија, Македонија, Црна Гора, Словенија, Хрватска и Босна и Херцеговина. На Ђурђевданском фестивалу су стицана драгоцјена искуства, склапана нова пријатељства и ношене лијепе успомене из Бање Луке и Републике Српске.

Пријатељи и медијски покровитељи фестивала су: Радио Телевизија Источно Сарајево, Радио Телевизија Слобомир, Независне Новине, Прес РС, Глас Српске, Радио Балкан, Радио Контакт, Радио Требиње, Бобар Радио. Посебно се захваљујемо генералном спонзору фестивала ''HYPO Alpe - Adria Bank AD Banjaluka'', те ''М:Тел – имате пријатеље!', Град Бања Лука, БХ Телеком, АМУС-асоцијација композитора – музичких стваралаца БиХ.
Представљамо вам жири "Ђурђевданског фестивала" 2014.

МИЊА СУБОТА

Рођен је у Сарајеву 08. 11. 1938. године. Члан је Удружења композитора Србије, Удружења музичара џеза, забавне, поп и рок музике Србије и УСУФ-а Србије. Основну школу и гимназију завршио у Београду. Похађао је нижу и средњу музичку школу „Станковић”, а на Електротехничком факултету у Београду стекао диплому инжењера електротехнике. Из његовог комозиторског опуса, доминирају мелодије за дјецу, које је компновао према стиховима наших познатих пјесника, а оне се и данас пјевају у предшколским установама и школама. Постале су дио дјечије музичке литературе, а генерације су одрастале уз њих. Између осталих то су пјесме: „Деца су украс света”, „Ишли смо у Африку”, „Телефонијада”, „Поврћијада”, „Коло”, „Разболе се лисица”, „Свићу опет румена сванућа”, „Рекао сам брези и тополи”, „Другарска” ... Аутор је и водитељ серије „Музички тобоган”, која је емитована осамнаест година и представља рекордну серију по гледаности и популарности на нашем телевизијском програму. Захваљујући тој серији, наши најпознатији композитори, створили су према стиховима пјесника за дјецу, више од сто педесет композиција, од којих су многе постале дјечији евергрини. Шест година је био уредник и водитељ фестивала пјесама за дјецу „Београдско пролеће”, и један је од оснивача овог фестивала, који је подстакао оснивање бројних дјечијих фестивала широм тадашње Југославије.

ЛАДО ЛЕШ

Музичку педагогију је дипломирао на Академији уметности у Новом Саду. Од 1991. до 2001. године радио у музичкој продукцији Радио Новог Сада. Данас је оперативни директор Опере Српског народног позоришта у Новом Саду. Његови ауторски радови из области популарне музике и музике за дјецу награђивани су и високо котирани на скоро свим музичким манифестацијама и фестивалима у региону. Више оо 800 нумера аранжирао је у периоду од 1992. године до данас, а забиљежене су на носачима звука фестивала: „Београдско пролеће“, „Месам“, „Златно звонце“, „Златна тамбурица“, „Наша радост“, „Златна пахуља“, „Та се песма љубав зове“, „Сунчане скале“, „Мале скале“, „Лино фест“, „Златна пчелица“, „Мусик фестивал Будва“, „Ђурђевдански фестивал“, „Мелодије Мостара“, „Док тече Лашва“, „Дјечја машта може свашта“, „Дрисама фест“, „Дјеца пјевају Семберији“, „Вивковизија“… Аутор је музичких аранжмана на носачима звука, који прате уџбенике музичке културе за 3. разред основне школе, а у издању „Новог Логоса“. У сарадњи са Јованом Адамовим и Мињом Суботом ради на остварењу путујућег пројекта „Мини-тини Фест“, а као музички продуцент учествовао је и у реализацији посљедња два дијела најгледаније српске музичке емисије за дјецу „Музички тобоган“. Музички је продуцент фестивала музике за дјецу у Параћину, Брчком, Бијељини и Зворнику.

МАYА САР

Маја Сар или Маја Сарихоџић рођена је 12. јула 1981. године у Тузли. Ова млада кантауторка забавне и поп музике представљала је Босну и Херцеговину на Еуросонгу 2012. године. У Азербејџану. На Музичкој академији у Сарајеву, Маја Сар је дипломирала на Одсјеку за клавир. Након свог успјешно завршеног студија усавршава се као пратећи вокал, а сарађује и са познатим регионалним именима. Неколико година је била члан ансамбла Дине Мерлина. С њим наступа 2011. као пијанистица и пратећи вокал на Пјесми Евровизије у Нјемачкој. Као солисткиња Маја Сар привлачи пажњу босанско-херцеговачке публике 2010. године, када објављује своју веома успјешну сингл-баладу „Неспретно“. Том пјесмом доказује да припада најбољим женским вокалим млађе генерације у регији. Музичким изразом и сензибилитетом спаја поп, соул и севдалинку. На њену иницијативу настаје и пјесма „Мој је живот моја пјесма“, којом се заједно са својим колегиницама Нином Бадрић, Каролином Гочевом и Александром Радовић удружује у борби против рака материце. Ова пјесма доноси јој Награду Интернационалне лиге хуманиста (ИЛХ) и награду ЕЦЦА-е (Европска асоцијација за борбу против рака грлица материце).

МИРОСЛАВ ЈАЊАНИН

Рођен је у Бањалуци 1961. године. Почетак бављења музиком везан је за наступе на најпрестижнијим фестивалима за младе таленте у СФРЈ, Маглају и Дарувару, гдје осваја друго и треће мјесто. Од 1978. свира и пјева у групи АВТ, а потом у групи „Радио”, која 1986. за „Заложб касет ин плошч “из Љубљане снима албум, „И коње убијају зар не”. Групу „Витешки плес“ оснива 1993. године и објављује два албума „Долином љубави” и „Лице љубави” на којима се налазе композиције, које су и данас радо слушане, а други аутори их обрађују на својим албумима. Аутор је композиције „За љепшу Српску“ која је добила прву награду „Златни кључ“ на сајму туризма у Берлину и својеврсне дјечије химне „Сви смо ми Република Српска“ Објавио је више од 100 композиција за друге извођаче као што су (Романа Панић, Дадо Глишић, Биљана Недић, Дјечији хор Врапчићи….). Компоновао је музику за позориште и ТВ за шта је добио многобројне награде у БиХ и ван ње. На Ђурђевданском фестивалу освојио је три прве, четири друге и три треће награде. Поводом Дана Града Бања Лука 2010. године, Скупштина Града додјелила му је Плакету за изузетна остварења у области културе. Удружење естрадних радника РС 2012. године додијелило му је звање Врхунски естрадни радник.

МАЈА ТАТИЋ

Рођена у Београду 30.10.1970. Одрасла и школовала се у Бањалуци. Са седам година имала је први соло наступ на дјечијем фестивалу „Дјеца пјевају Бањалуци”. Завршила је нижу музичку школу, одсјек гитара. Дуго година била члан оркестра КУД „Веселин Маслеша”. Са 17 година професионално се почиње бавити пјевањем. Била члан група: Сонус, Скитнице и Монако.Одлази на Канарска острва. Као шоумен изводи Абба схоw, Шанија Твејин иТина Тарнер шоу.Побјеђује на националном такмичењу за Пјесму Евровизије у Сарајеву. Представља БиХ на Еуросонгу (2002) у Естонији са пјесмом „На јастуку за двоје”. Учествује на фестивалу „Сунчане скале” у Херцег Новом са пјесмом „За мало њежности”. Добија прву награду жирија на фестивалу „Еврофест“ у Скопљу. Са Тошетом Проеским дијели другу награду на Фестивалу забавне, народне и староградске музике у Бањалуци. Крајем октобра 2004. издаје први албум под називом „Лагали су ме”. Исте године године, номинована је у пет категорија за Даворин награду, а добија три Даворин награде. На фестивалу Будва 2005. учествује са пјесмом „Истина“. Новембра 2005. учествује на бањалучком фестивалу забавне музике са пјесмом „Научи ти да волиш“ и крајем децембра снима спот за исту.
Понедјељак, 05. мај 2014.

Потписан споразум о спонзорству Ђурђевданског фестивала


Данас, 05. маја 2014. године у свечаној сали РТВ Дома Радио-телевизије Републике Српске потписан је споразум о сгенералном спонзорству предстојећег Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бањалука 2014.

Стране потписнице споразума су дугогодишњи пријатељ фестивала Хипо Алпе Адриа Банк ад Бањалука и организатор фестивала РТРС - Јавни сервис Републике Српске.
Представник Хипо Алпе Адриа Банк ад Бањалука, директор, госп. Горан Бабић овом приликом рекао је: ''Велико нам је задовољство што можемо подржати Ђурђевдански фестивал, једанаесту годину за редом. Хипо банка је друштвено-одговрна организација која на овај начин жели да узме учешће у битном друштвеном догађају који претендује да постане бренд Републике Српске!''

Представник РТРС, в.д. генералног директора, госп. Драшко Милиновић изразио је задовољство поводом наставка сарадње са Хипо Алпе Адриа Банк ад Бањалука, а у вези са подршком Ђурђевданског фестивала казао: ''Хипо банка свесрдно подржава овај пројекат Јавног сервиса већ дужи низ година и ми смо захвални што су препознали важност фестивала и његову тенденцију да постане један од заштитних знакова не само Јавног сервиса већ и Републике Српске. Надам се да ће се ова сарадња наставити и трајати још дуги низ година уз обострано задовољство!''

Овогодишње издање Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бањалука 2014. одржаће се у суботу,10.маја 2014. са почетком од 17.30 часова. Новина у односу на претходна издања фестивала је промјена локације одржавање фестивала. Фестивал је од ове године у телевизијској форми, односно, реализоваће се у потпуности у студијима Радио-телевизије Републике Српске.

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме одржава се од 1994. године. За двадесет година постао је најреспектабилнији фестивал дјечије пјесме у региону и шире. Дугогодишња традиција, квалитет композиција и извођача, модерна сценографија, медијска пажња, образовни и културни аспект, међународна културна сарадња и добра организација су само неки од елемената који оправдавају такве тврдње. Ђурђевдански фестивал је увелико превазишао пројектовани циљ Радио-телевизије Републике Српске, као организатора и постао препознатљив дјечији музички бренд.
Ђурђевдански фестивал награђује посјетиоце Facebook странице!

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме и ове, као и претходних година, наградиће најкреативније и најоригиналније посјетиоце Facebook странице Ђурђевданског фестивала.

Ове године, драги Ђурђевданци, пред Вама је прави изазов. Наиме, потребно је да нам на нашу FB страницу ставите кратки видео снимак у којем можете отпјевати или отплесати рефрен једне од 16 финалних композиција, које можете овдје преслушати:

http://djeca.rtrs.tv/ucesnici.html

Једини услов је да видео снимак не буде дужи од 30 секунди и да upload-ујете на www.youtube.com, а затим линк копирате/ставите на нашу FB страницу до понедјељка 05.маја 2014.године.

Од 05. до 10. маја одржаће се гласање за најбољи постављени видео клип и управо гласови/лајкови посјетилаца Facebook странице Ђурђевданског фестивала одлучиће који видео клип је најкреативнији и најоригиналнији и који ће бити награђен вриједном наградом!
Упутство за ЗА SMS гласање за награду публике на Ђурђевданском фестивалу 2014

Драги Ђурђевданци, гласати можете искључиво путем SMS-a.
Број телефона за гласање, за сва три оператера мобилне телефоније у БиХ, је 091 510 101. Цијена поруке је 0,80 КМ + ПДВ.

Гласање се обавља на сљедећи начин :
Укуцајте кључну ријеч ГЛАС, затим размак, па редни број извођача и пошаљите на поменути број (примјер: GLAS 1).

Композицију под редним бројем 1 ЖЕЉА пјева Маја Витлешевић из Добоја

Композиција број 2 носи назив НАША МАМА, а изводе је близанци Александра и Александар Видовић из Бањалуке

Композицију број 3 под називом ДАНАС УЧИМ ВАСИОНУ пјева Сара Тешић из Добоја

Композицију под бројем 4 ЗА ТЕБЕ МАЛЕНА ДИШЕМ изводи Сергеј Пајић из Бањалуке

Композицију под редним бројем 5 DALOK SZARNYAN пјеваће Нора Егри из Мађарске

Композицију број 6 ПРИНЦ И ПРИНЦЕЗА изводи дуо „Сунчеве пегице“ из Србије

Композицију број 7 под називом ЕТО БАШ НЕЋУ пјева Бјанка Бабић из Бањалуке

Композицију под редним бројем 8 BIMBO A BORDO пјеваће Ђузепе Лорусо из Италије

Композиција број 9 носи назив БИ-БИП, а пјева је Мартин Ставрев из Бугарске

Композицију број 10 УСНИЛО МОМЧЕ пјева Божана Ждрале из Источног Сарајева

Композицију број 11 КАПРИЗНАЯ ДЕВЧОНКА пјева Јана Крутолапова из Русије

Композиција број 12 носи назив МИЛИЦА-НЕСАНИЦА, а изводи је Јаков Радић из Мркоњић Града

Композицију број 13 МАМИЦЕ МОЈА извешће Магдалена Рогић из Хрватске

Композицију под редним бројем 14 СВИЈЕТ пјева Ана Дрндић из Хрватске

Композиција број 15 носи назив НЕ ЖЕЛИМ ДА ОДРАСТЕМ, а пјева je Маша Ћоћкало из Мркоњић Града

Композицију под редним бројем 16 ТРУБАЧ изводи Лука Шкибола из Србије

Списак композиција за које можете гласати пронаћи ћете на Фејсбуку и интернет страници Радио-телевизије Републике Српске. Најсрећнијег гласача ћемо наградити.Представљање пјесама "Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме" Бања Лука 2014 за гласање
11.04.2014.год.                                                            

Списак пјесама, извођача и аутора међународног "Ђурђевданског феситвала дјечије пјесме" Бањалука 2014 по редослиједу извођења

01. ЖЕЉА
Извођач: Маја Витлешевић (Добој, Република Српска/БиХ)
Музика: Миралем Мејремић
Текст: Миралем Мејремић
Аранжман: Миралем Мејремић

02. НАША МАМА
Извођачи: Александра и Александар Видовић (Бања Лука, Република Српска/БиХ)
Музика: Дарко и Перица Врховац
Текст: Дарко Врховац
Аранжман: Перица и Дарко Врховац

03. ДАНАС УЧИМ ВАСИОНУ
Извођач: Сара Тешић (Добој, Република Српска/БиХ)
Музика: Аднан Мушановић
Текст: Борка Ђурђевић
Аранжман: Аднан Мушановић

04. ЗА ТЕБЕ МАЛЕНА ДИШЕМ
Извођач: Сергеј Пајић (Бања Лука, Република Српска/БиХ)
Музика: Нина Деретић
Текст: Ана Деретић
Аранжман: Павле Богдановић

05. DALOK SZARNYAN  (ПЈЕСМА НА КРИЛИМА)
Извођач: Нора Егри (Будимпешта, Мађарска)
Музика: Адриен Јунек
Текст: Адриен Јунек
Аранжман: Адриен Јунек

06. ПРИНЦ И ПРИНЦЕЗА
Извођач: Дуо "Сунчеве пегице" (Ема Волић и Јана Милошевић, Костолац, Србија)
Музика: Бранко Пражић
Текст: Марија Копун и Бранко Пражић
Аранжман: Бранко Пражић и Предраг Глигоријевић

07. ЕТО БАШ НЕЋУ
Извођач: Бјанка Бабић (Бања Лука, Република Српска/БиХ)
Музика: Душан Покрајчић
Текст: Санела Бабић
Аранжман: Душан Покрајчић

08. BIMBO A BORDO  (БЕБА НА ПУТУ)
Извођач: Ђузепе Лорусо (Гравина ин Пуљиа, Италија)
Музика: Франческо Коласанто
Текст: Марио Кампанино
Аранжман: Франческо Коласанто

09. БИ-БИП
Извођач: Мартин Ставрев (Варна, Бугарска)
Музика: Доно Цветков
Текст: Рајна Пенева
Аранжман: Красимир Илиев

10. УСНИЛО МОМЧЕ
Извођач: Божана Ждрале (Источно Сарајево, Република Српска/БиХ)
Музика: Ђорђе Јованчић
Текст: Ђорђе Јованчић
Аранжман: Ђорђе Јованчић

11. КАПРИЗНАЯ ДЕВЧОНКА  (ЋУДЉИВА ДЈЕВОЈЧИЦА)
Извођач: Јана Крутолапова (Чељабинск, Русија)
Музика: Александар Јермолов
Текст: Сергеј Золатухин
Аранжман: Александар Јермолов

12. МИЛИЦА НЕСАНИЦА
Извођач: Јаков Радић (Мркоњић Град, Република Српска/БиХ)
Музика: Кристина Ивановић и Небојша Ивановић
Текст: Лука Антонијевић
Аранжман: Кристина Ивановић и Небојша Ивановић

13. МАМИЦЕ МОЈА
Извођач: Магдалена Рогић (Загреб, Хрватска)
Музика: Маја Рогић
Текст: Маја Рогић
Аранжман: Маја Рогић

14. СВИЈЕТ
Извођач: Ана Дрндић (Пазин, Хрватска)
Музика: Инес Прајо
Текст: Арјана Кунштек
Аранжман: Тихомир Прерадовић

15. НЕ ЖЕЛИМ ДА ОДРАСТЕМ
Извођач: Маша Ћоћкало (Мркоњић Град, Република Српска/БиХ)
Музика: Младен Матовић
Текст: Младен Матовић
Аранжман: Тихомир Прерадовић

16. ТРУБАЧ
Извођач: Лука Шкибола (Сомбор, Србија)
Музика: Марија Хајнал Стошић
Текст: Марија Хајнал Стошић
Аранжман: Александар Ваци
26.03.2014.год.                                                            

Циркус "Ђурђевак" на Ђурђевданском фестивалу

Представљамо Ђурђицу, водитеља циркуса Ђурђевак

- Име: Ђурђица
- Занимање: Кловн
- Радно мјесто: Циркус Ђурђевак
- Тренутни ангажман: координатор водитељско-плесне групе - Ђурђевданског фестивала дјечје пјесме Бања Лука 2014.

Ђурђица поручује јавности:
''Даме и господо, лејдис енд џентлмен и остали колико Вас има, добро дошли у циркус Ђурђевак! Упс, пардон, мислим на Ђурђевдански фестивал. Дозволите да се представим, ја сам Ђурђица, шеф кловновске секције широм -свијета- познатог -циркуса и да вам нешто шапнем, ми смо побиједили на тендереререру и сад смо водитељско-плесна трупа на Ђурђевданском фестивалу. Само што ми не знамо шта је то тендеререр, а не знамо баш ни да плешемо али знамо шта је музика и много је волимо. Бићемо с Вама на феноменалном фестивалу дјечје пјесме.

'Еј и немојте рећи Диригенту да ми немамо појма о свим тим важним стварима. Зато што је он много строг и зато што смо ми с њим потписали неки оооогромни уговор. Само га нисмо прочитали. Он каже да је вријеме новац, а ми мислимо да је вријеме игра и пјесма и смијех. Шта мислите, ко је у праву?

Будите уз Ђурђевдански фестивал, слушајте добру музику и успут подржите нас, кловнове свјетски познатог циркуса Ђурђевак!''

Сазнајте да ли ће Ђурђица и њена трупа из циркуса Ђурђевак оправдати повјерење страшног Диригента. Заплешите и запјевајте у суботу 10.маја у поподневном термину уз Ђурђевдански фестивал, само на програму Радио-телевизије Републике Српске!
Изабране пјесме “Ђурђевданског фестивала 2014”

На конкурс “Ђурђевданског фестивала” пристигло је укупно 43 рада, од чега осам пјесама нису испуњавале услове овогодишњег Конкурса. Од преосталих 35 радова селекциона комисија, састављена од 15 чланова, изабрала је 16 композиција, које ће бити изведене на међународном Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме у Бањалуци 10. маја 2014. године. Ко су били чланови селекционе комисије и како су гласали можете да погледате на линку:

Ђурђевдански фестивал 2014 - Ранг листа композиција ( .pdf )

Потписани формулари свих чланова селекционе комисије ( .pdf )
Још једна награда на Ђурђевданском фестивалу

Асоцијација композитора и музичких стваралаца "АМУС" одлучила је да на међународном "Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме" Бања Лука 2014. додијели своју награду.
Поред три награде за композицију које додијељује Радио-телевизија Републике Српске, као организатор, "АМУС" ће изабрати још једну композицију и аутора наградити новчаним износом од 1.000 КМ. Тако је укупан наградни фонд ове године повећан на 6.000 КМ.