Архива свих фестивала
“Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013”

Премијерно приказан спот побједничке пјесме “Свијет је савршен”


4. децембар, 2013.

Гошћа Јутарњег програма Телевизије Републике Српске у сриједу, 4. децембра, била је побједница “Ђурђевданског фестивала 2013”, Данка Илић. Повод гостовања била је премијера спота за побједничку пјесму Фестивала, “Свијет је лијеп”. Сигурни смо да су гледаоци уживали гледајући и слушајући Данку и њен “савршени свијет”.


Ускоро премијера спота побједничке пјесме “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013”


24. август, 2013.

Снимљени су задњи кадрови “Савршеног свијета” чија премијера се ускоро очекује на Телевизији Републике Српске.

Ових дана вриједна екипа Фестивала снимила је спот за побједничку пјесму “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013.”, “Свијет је савршен”, коју је написао Борис Глишић, а извела Данка Илић.

Ова весела дјевојчица из Гацка пуна позитивне енергије којом плијени, и која је у мају освојила симпатије и жирија и публике, опет је засијала и показала зашто је баш она била најсјајнија звијезда Ђурђевданског фестивала 2013. Данка је провела три дана у Бањалуци и, како каже, одлично се забавила на снимању. А како и не би, кад су јој друштво правили плесачи Плесног клуба “Сити џез”, који су направили велику журку, у необичном жутом аутобусу и учинили да свијет заиста изгледа савршен.

Ипак, нећемо вам открити све детаље, јер најбоље чувамо за крај. О чему се ради, видјећете ускоро, када спот буде премијерно емитован. Редитељ спота, Бориша Савић, сада ће, у монтажи, да споји све те лијепе кадрове, које је снимио Дејан Рачић и да направи један весео, разигран спот, који ћете, вјерујемо, радо гледати.

Али то није све! Ускоро вас очекује и нови серијал емисија “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала” и аудиције, на којима ћемо открити нове звијезде. А ви свакако дођите да их подржите и пјевате заједно с њима. Видимо се!

Фото галерија са снимања спотаДАНКА ИЛИЋ - ИНТЕРВЈУ

10. јун, 2013.

Данка Илић је апсолутна побједница "Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013". Дјевојчица чији "савршен свијет" је однио све награде овогодишњег Фестивала након сабирања утисака говори о Фестивалу и својим плановима за наредни период. Кликни за читав текст у наставку
БОРИС ГЛИШИЋ - ИНТЕРВЈУ

10. јун, 2013.

"Свијет је савршен", побједничка пјесма "Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013" однијела је награду и за најбољу композицију и тиме композитору Борису Глишићу обезбиједила чек у вриједности од 2 000 КМ. У разговору са Борисом сазнали смо његове утиске и планове које има овај талентовани композитор. Кликни за читав текст у наставку
Звијезде Ђурђевданског фестивала заблистале на финалној вечери

13. мај, 2013.

Дуго ишчекивано велико финале "Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013" одржано је синоћ у СД Борик у Бањалуци. Публици се, након вишемјесечних припрема представило 10 финалиста.

Троструко славље је те вечери имала Данка Илић из Гацка. Она је "најбољи извођач" Фестивала за 2013. годину по оцјени стручног жирија и то са композицијом "Свијет је савршен".

Поред главне, највеће награде за извођача, композиција "Свијет је савршен" је однијела и награду за најбољу композицију и тиме композитору Борису Глишићу обезбиједила чек у вриједности од 2 000 КМ.

Жири у саставу: Маја Татић, Марија Шестић, Младен Матовић и Борис Милановић изабрао је ову композицију између десет које су представљене у финалу.

Takoђе, оно што је изазвало општу радост навијача који су стигли из Гаска је награда публике коју је, заслужено, освојила Данка Илић. Публика је СМС порукама гласала за свог фаворита, и тиме Данки омогућила награду - путовање у Дизниленд.

Финалисти Фестивала били су: Амна Алајбеговић (Бијељина), Валентина Мец (Бијељина), Данка Илић (Гацко), Давид Бојић (Бањалука), Ема Тркуља (Бањалука), Ирина Субашић (Бањалука), Ирма Хајдић (Брчко), Миа Малешевић (Бањалука), Николина Ђекановић (Бањалука) и Стефан Лопандић (Бањалука).

У ревијалном дијелу Фестивала наступили су Кристина и Лукијан Ивановић, Александра и Теодора Бјелановић и Јована Раљић.

Наши водитељски парови, Кристина и Драго, те Бојана и Огњен, били су одлични и на нивоу задатка, а све извођаче пратио је плесни клуб Сити -џез, из Бањалуке. Директан пренос великог финала Фестивала пратили су гледаоци и слушаоци Радио Телевизије Републике Српске.

Генерални спонзор Фестивала била је Хипо Алпе Адриа Банка, спонзор ревијалног дијела М:тел, покровитељ Град Бањалука и медијски покровитељи Глас Српске и Метромедија.

Овдје можете погледати ГЛАСОВЕ ЖИРИЈА »"Свијет је савршен" побједничка пјесма Ђурђевданског фестивала"

12. мај, 2013.

Данка Илић са пјесмом " Свијет је савршен" освојила је највише гласова жирија и публике(1 597 од укупно 3 943 СМС порука грађана) и она путује у Дизниленд. Побједнику припада награда од хиљаду КМ , а РТРС ће снимити спот побједничке пјесме.

Финале "Ђурђевданског фестивала", једног од најважнијих пројеката Радио Телевизије Републике Српске, одржано је вечерас у Спортској дворани Борик у Бањалуци.

На финалном такмичењу "Буди звијезда Ђурђевданског фестивала" учестовало је десет финалиста који су прошли аудиције у градовима Републике Српске.

Генерални спонзор 20-ог јубиларног Ђурђевданског фестивала и ове године је Хипо Алпе Адриа Банка, спонзор ревијалног дијела М-тел, а покровитељ Град Бањалука.Финале "Ђурђевданског фестивала"

12. мај, 2013.

Финале "Ђурђевданског фестивала", једног од најважнијих пројеката наше медијске куће, одржаће се вечерас у Спортској дворани Борик у Бањалуци.

На финалном такмичењу "Буди звијезда Ђурђевданског фестивала" учестоваће десет финалиста који су прошли аудиције у градовима Републике Српске.

Улазнице за "Велико финале" можете купити на Тргу Крајине и у Спортској Дворани Борик у Бањалуци. Генерални спонзор 20-ог јубиларног Ђурђевданског фестивала и ове године је Хипо Алпе Адриа Банка, спонзор ревијалног дијела М-тел, а покровитељ Град Бањалука.

Директан пренос Фестивала можете пратити у програмима Радија и Телевизије Републике Српске, од 20 часова 10 минута.Прва генерална проба "Ђурђевданског фестивала"

11. мај, 2013.

У суботу, у 15 часова, у СД Борик је одржана и прва генерална проба. На проби су наши весели финалисти увјежбавали оно што ће публика 12. маја имати прилику да види, а сигурни смо и да буде одушевљена.

Финалисте и водитеље вечерас у 21 час чека још једна проба. Фото галерија са само малим дијелом онога што се дешавало у дворани.Дружење са финалистима "Ђурђевданског фестивала"

11. мај, 2013.

На Тргу Крајине у Бањалуци, данас је организовано дружење са финалистима Ђурђевданског фестивала.

Десет финалиста "Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013" сутра ,12. маја, са почетком у 20 часова такмичиће се у оквиру ревијалног дијела Фестивала у Спортској дворани "Борик" у Бањалуци. Финалисти који ће се такмичити за прво мјесто су:

1. Амна Алајбеговић "Да си сретан"
2. Данка Илић "Свијет је савршен"
3. Давид Бојић "Дизниленд"
4. Ема Тркуља "Све је музика"
5. Ирина Субашић "Коначно заљубљена"
6. Ирма Хајдић "Црвени картон"
7. Миа Малешевић "Ја сам слободна"
8. Николина Ђекановић "Нова генерација"
9. Стефан Лопандић "Гдје рађа се љубав"
10. Валентина Мец "Сањаш ли још"

Поводом финала "Ђурђевданског фестивала" који организује наша медијска кућа, јуче је одржана конференција за новинаре у Мултимедијалној сали РТВ дома. У име организатора, новинарима се обратила Наталија Тривић, директорица Телевизије РС која је навела да је РТРС веома поносан на чињеницу да пуних 20 година организује фестивал вриједан пажље и промовише квалитетну дјечију пјесму, ауторе пјесама и добру музику.Конференција за новинаре поводом завршнице "Ђурђевданског фестивала"

10. мај, 2013.

У Мултимедијалној сали РТВ дома данас је одржана конференциуја за новинаре на којој су се, поводом финала "Ђурђевданског фестивала" који организује наша медијска кућа, обратили представници генералног спонзора Хипо Алпе Адриа Банке и организатора Фестивала Радио-телевизије Републике Српске.

У име организатора, новинарима се обратила Наталија Тривић, директорица Телевизије Републике Српске која је навела да је РТРС веома поносан на чињеницу да пуних 20 година организује фестивал вриједан пажље и промовише квалитетну дјечију пјесму, ауторе пјесама и добру музику.

Сандра Ђукановић, главна уредница Фестивала, истакла је да је од почетка владало велико интересовање за Фестивал, како код свих оних који су жељели бити водитељи и препознатљива лица Фестивала, тако и међу самим извођачима и композиторима који су слали своје радове за финале Фестивала.

Представница генералног спонзора Фестивала Хипо Алпе Адриа банке Марија Панић је истакла да су веома поносни што већ десету годину заредом подржавају Фестивал и да ће то свакако чинити и убудуће.

На конференцији су представљене и награде за учеснике – статуете, које ће бити уручене свим финалистима, а највећу, у облику звијезде која је заштитни знак овогодишњег Фестивала, добиће побједник – најбољи извођач.

Финале које се жељно очекује биће ће одржано у недјељу, 12. маја са почетком у 20 часова у Спортској дворани Борик. Улазница има још врло мало и могу се купити на Тргу Крајине (испред РК Боска) по цијени од четири марке. На дан Фестивала улазнице ће се моћи купити и у СД Борик.

Водитељски пар Катарина и Драго у недјељу, 12. маја на великом финалу, биће на сцени, а још један звјездани пар, Бојана Лазић и Огњен Тодоровић преносиће публици и гледаоцима пред малим екранима атмосферу иза сцене.

Финалисти који ће се такмичити за прво мјесто Фестивала: Амна Алајбеговић (Бијељина), Валентина Мец (Бијељина), Данка Илић (Гацка), Давид Бојић (Бањалука), Ема Тркуља (Бањалука), Ирина Субашић (Бањалука), Ирма Хајдић (Брчко), Миа Малешевић (Бањалука), Николина Ђекановић (Бањалука) и Стефан Лопандић (Бањалука).

За своје фаворите можете се гласати и путем СМС-а, а најсретније очекује и вриједна награда. Више о овоме можете пронаћи и на официјелној страници

http://djeca.rtrs.tv/

и на Фејсбук страници Фестивала

https://www.facebook.com/pages/Djurdjevdanski-festival/165850090140666?fref=ts

У ревијалном дијелу, публику очекују побједници досадашњих Ђурђевданских фестивала који гарантују музичко-сценски спектакл уз подршку плесног клуба Сити џез. Овом приликом, цјелокупни тим "Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013" позива публику и навијаче да у недјељу увече буду у Спортској дворани Борик у Бања Луци.Почело одбројавање до “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013”

Посљедњих мјесеци велику пажњу јавности у Републици Српској, бар када је ријеч о млађој популацији, привлаче припреме за Ђурђевдански фестивал. 12. мај и велико финале “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала” је све ближе. Финалисти који су прошли аудиције у неколико градова Републике Српске, ускоро ће се представити пред препуном двораном “Борик” у Бањалуци.
Од понедјељка, 6. маја, на Тргу Крајине (испред Боске) могу се купити улазнице по 4 КМ. Дан пред “велико финале” и на дан одржавања Фестивала, 12. маја, моћи ће се купити и у Спортској дворани Борик.

На свој 20. рођендан, Ђурђевдански фестивал је из дјечијег прерастао у омладински, а 12. маја у 20 часова, у Дворани “Борик” у Бањалуци, јубилеј једног од најзначајнијих пројеката Радио Телевизије Републике Српске биће обиљежен великим спектаклом.Да ли си већ одабрао свог фаворита?

Гласај, пошаљи СМС поруку и одлучи ко ће бити побједник публике “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала”!

УПУТСТВО ЗА ГЛАСАЊЕ (погледај видео)


Ђурђевдански фестивал је већ почео са новостима и изненађењима! Велико финале нам се приближава, а ми Вам представљамо двоје занимљивих младих људи. То су Бојана Лазић и Огњен Тодоровић. Њих двоје су на аудицији за водитељски пар одабрани као појачање Кристини Дуроњић и Драги Батару. Од самог почетка били су уз екипу Фестивала и припремали се за “велико финале” на којем ће у “бек-стејџу” бити наше очи и уши. Од њих ћемо сазнати каква атмосфера влада иза сцене, како се осјећају финалисти пред излазак на бину, имају ли трему и како се боре против ње...


Бојана Лазић ученица је четвртог разреда србачке Гимназије. Свјетла позорнице први пут је осјетила 2011. године, када се почела бавити манекенством. Љубав према модној писти довела ју је исте године до титуле МИС шарма Крајине, а пласирала се и у финале избора МИС БиХ за МИС свијета. Одувијек је вољела јавне наступе, па је играла и у представи Аматерског позоришта младих "Трупа Миленијум" из Српца, чији је члан годину дана. Као члан дебатног тима, ове године учествовала је на школском такмичењу из демократије и људских права и стекла искуство у јавним излагањима. Вијест да је изабрана за једну од водитељки Фестивала доживјела је веома емотивно, јер јој је сан да се оствари пред телевизијским камерама: "Овај Ђурђевдан ће за мене бити животна прекретница, јер истовремено завршавам школу и добијам шансу да водим свој омиљени фестивал. Вјерујем да ћу оправдати повјерење и да ће ми ово искуство бити одскочна даска у будућој каријери".Огњен Тодоровић похађа 2. разред Католичке Гимназије. Глумом се бави већ 7 година и активан је члан Аматерског позоришта Д.А.С.К.Е. (Драмска Аматерска Скупина Ентузијаста) у Лакташима. Успјешно је одиграо низ, претежно главних улога у представама: "Привид стварности", "Наша дјеца", "Сан љетње ноћи" ... Однедавно је члан Студентског позоришта Бањалука и школске драмске секције. Поред глуме, његова велика љубав је фотографија. Најрадије фотографише људе и природу, али се одлично сналази и испред фото- апарата. Огњен воли да пјева и да плеше. Неостварена жеља му је да се појави на филму и намјерава да упише Академију умјетности. Једва чека да се окуша у улози водитеља “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала”: "Бити дио једног, овако великог пројекта, као што је Ђурђевдански фестивал, за мене је велики изазов и авантура. Оног часа када сам сазнао да ћу бити један од водитеља , схватио сам да је на мени велика одговорност. Имајући у виду да је ова професија можда мој будући животни позив, потрудићу се да се публици представим у најбољем свјетлу. Прилику која ми се пружила искористићу на најбољи могући начин, јер, сложићете се, "Бити звијезда Ђурђевданског фестивала" велика је привилегија и успјех у животу младог човјека."Представљамо вам 10 финалиста и 10 композиција овогодишњег Ђурђевданског фестивала:


1. Амна Алајбеговић “Да си сретан” (композитор Соња Ђурић из Бањалуке)

2. Данка Илић “Свијет је савршен” (композитор Борис Глишић из Бањалуке)

3. Давид Бојић “Дизниленд” (композитор Томислав Николић из Ниша)

4. Ема Тркуља “Све је музика” (композитор Аница Зрилић из Бањалуке)

5. Ирина Субашић “Коначно заљубљена” (композитор Момир Никић из Бањалуке)

6. Ирма Хајдић “Црвени картон” (композитор Катарина Богићевић из Подгорице)

7. Миа Малешевић “Ја сам слободна” (композитор Тихомир Прерадовић из Загреба)

8. Николина Ђекановић “Нова генерација” (композитор Зоран Николић из Бањалуке)

9. Стефан Лопандић “Гдје рађа се љубав” (композитор Павле Богдановић из Београда)

10. Валентина Мец “Сањаш ли још” (композитор Ђорђе Јованчић из Источног Сарајева)

finalisti djurdjevdanskog festivala 2013ОДРЖАНО ПОЛУФИНАЛЕ И ИЗАБРАНЕ КОМПОЗИЦИЈЕ ЗА
“БУДИ ЗВИЈЕЗДА ЂУРЂЕВДАНСКОГ ФЕСТИВАЛА 2013”


Конкурс за композиције “Буди звијезда Ђурђевданског фестивала 2013” је завршен. Пристигло је преко 60 композиција. У наредном периоду, жири ће у саставу - Младен Матовић (предсједавајући жирија), Јадранка Стојаковић и Саша Павловић, донијети одлуку којих 10 композиција ће ући у финално такмичење Фестивала.

Овдје можете да упознате чланове жирија »


ПРВИ ОНЛАЈН ИНТЕРВЈУ КРИСТИНЕ И ДРАГЕ

Фото

Први онлајн интервју нових водитеља Ђурђевданског фестивала протекао је у веселој атмосфери, како је и било за очекивати. Кристина и Драго стрпљиво и са задовољством у пола сата дружења на фејсу одговарали су на питања која су пристизала са свих страна! Очигледно је да су обоје већ освојили симпатије публике, Драго можда више женског, а Кристина својим шармом мушког дијела публике. Једно је сигурно, “њихово вријеме тек предстоји”, а ако интересовање публике задржи овај интензитет, мораћемо у најскорије вријеме опет организовати онлајн дружење! До тада, Кристину и Драгу моћићете видјети на аудицијама за извођаче, гдје ће се дружити са вама, бодрити вас и држати вам трему!Упознајте жири који је 14. фебруара присуствовао аудицијама у 6 градова Републике Српске и који ће донијети одлуку који од пријављених извођача настављају такмичење!

Жири ће извођаче оцјењивати на основу сљедећих критеријума: вокалних способности, сценског наступа и одабира композиције. О извођачима, који уђу у ужи круг, жири ће накнадно одлучивати. Од 20 одабраних извођача, жири ће у полуфиналној емисији фестивала одабрати 10 најбољих, који се такмичити за главну награду фестивала. Ови извођачи добиће пјесме одабране на конкурсу за композиције фестивала. У финалу фестивала и гледаоци ће моћи да гласају, а неко од гласача такође ће бити награђен. Најбољег извођача, по оцјени жирија, очекује награда од 1000 марака, снимање спота у продукцији Радио Телевизије Републике Српске и промовисање у програму РТРС-а наредних 12 мјесеци.

Oвдје можете да упознате чланове жирија »ОДАБРАЛИ СМО ЗВЈЕЗДАНИ ВОДИТЕЉСКИ ПАР!

Нова лица Фестивала су Кристина Дуроњић и Драго Батар!


Кристина је ученица трећег, а Драго другог разреда бањалучке Гимназије. Жири који је одлучивао које двоје кандидата од преко стотину пријављених треба да буде “звјездани пар” није имао ни мало лак задатак. Сви који су дошли на аудицију приказали су себе у најбољем свјетлу, али ипак након дужег вијећања жири је донио одлуку и дао шансу Кристини и Драги да буду “звијезде Ђурђевданског фестивала 2013”. Њих двоје ћете упознати кроз програм Радио Телевизије Републике Српске.

Драго Батар, ученик је бањалучке Гимназије. Од основне школе бави се глумом и пјевањем, фубалом, игра шах, а један од његових многобројних талената је и писање. Посао водитеља му је близак, јер је још у основној школи водио многобројне приредбе, квизове и спортске манифестације.
Његов сан је да се професионално бави глумом. Од прошле године члан је Градског позоришта “Јазавац”.
Избор за водитеља фестивала био је за њега позитиван шок: “Ово ми је животна прилика и искрено се надам да ћу наставити да се бавим овим послом. Поред глуме, то је нешто у чему се проналазим. Задовољан сам и срећан.”
Кристина Дуроњић, такође је ученица бањалучке Гимназије. Завршила је и Основну музичку школу “Владо Милошевић”, одсјек гитара. Учествовала је на бројним такмичењима музичких школа, а 2008. године освојила је 2. мјесто. Осим свирања гитаре, воли и да пјева. Као пјевачица дебитовала је на “Ђурђевданском фестивалу” 2002. године. Поред тога, Кристина се бави спортом. Три године је тренирала одбојку у клубу „Инова“ и учествовала у више спортских, школских такмичења. Кристина увијек налази времена да помогне другима, а посебно најмлађим. Као волонтер учествовала је у више хуманитарних пројеката за заштиту злостављане дјеце и помоћ дјеци с Космета.
Након првог искуства пред камером, Кристина каже: “Све ми ово изгледа као лијеп пројекат и дивно искуство. Надам се да ће ми ово искуство једног дана добро доћи. Максимално ћу искористити пружену прилику, па можда и идуће године будем водитељ овог фестивала.”


Распоред аудиција за извођаче